>> >> Din finansiella checklista i slutet av året

Din finansiella checklista i slutet av året

Anonim

Innan slutet av 2014 bör du maximera dina pensionsavgifter och ge välgörenhet. (Getty Images)

Månaden Decemberoften whizzes av i en flurry av presentköp, cookiebakning och snöskottning. Men den sista månaden av året är också en bra tid att få din ekonomi i ordning och förbereda sig för det nya året. Med det i åtanke, här är en titt på finansiella uppgifter i slutet av året för att ta itu med:

1. Planera ett möte med din ekonomiska planerare eller revisor. Slutet av 2014 eller början av 2015 är en bra tid för en finansiell kontroll. "En finansiell planerare kan hjälpa någon segment och prioritera mål för 2015", säger Donna Nadler, en certifierad finansiell planerare och senior partner hos Capital Management Group i New York. "Du vill se framåt." Om du använder en skattrevisor, överväga att checka in före den 31 december om den professionella föreslår tidskänsliga strategier som uppskjuten inkomst, som vi kommer att komma till ett ögonblick.

2. Donera till välgörenhet. 31 december är fristen för välgörenhetsbidrag du planerar att dra av från din 2014-avkastning. Istället för att donera pengar, donerar vissa människor uppskattade värdepapper som lågaktiga aktier eller fonder för att undvika kapitalvinstskatt. "Om vi ​​överför den säkerheten är det ingen skatt till kunden, och när välgörenhetsorganisationen säljer det, är det ingen skatt till dem", förklarar Tim McGrath, en certifierad finansiell planerare och hanteringspartner vid Riverpoint Wealth Management i Chicago. Är du osäker på var du vill att dina välgörande bidrag ska gå? Om du skapar en donoradministrerad fond kan du donera pengar till DAF och få ett skatteavdrag i år, men faktiskt fördela medel till välgörenhet i framtiden, tillägger McGrath. (Nej, du får inget annat avdrag när du donerar pengarna i framtiden.)

3. Max ut pensionsavgifter. Du har tills du lämnar in din avkastning nästa vår för att göra ett bidrag till 2014 till ett individuellt pensionskonto (IRA), men 401 (k) avgifter är endast avdragsgilla när de gjordes under samma kalenderår. Om du vill upprätta en pensionsplan för 2014 måste plandokumenten också undertecknas och tas i bruk 2014, enligt Nadler. Bidragsgränsen för 2014 är 17 500 dollar för 401 (k) s och 5 500 USD för IRA-länder (med ett extra uppskattningsbidrag på $ 1000 för de 50 år och äldre).

4. Använd upp FSA pengar. Om du fortfarande har pengar avsatt i ett flexibelt utgifterskonto för sjukvårdskostnader, se om du kan beställa nya glasögon eller schemalägga det tandläkararbete du har lagt av. Vissa företag erbjuder en grace period till våren eller en $ 500 FSA överföring från ett år till nästa, men Nadler säger att hon inte ser det här ofta. Om din arbetsgivare inte erbjuder dessa bestämmelser kommer du att förlora oanvända medel när vi ringer i det nya året.

5. Kontrollera dina mottagare. Du kan kontrollera mottagarna på din pensionskonto eller försäkringspolicy när som helst, men det är en bra idé att göra detta minst årligen. "Jag uppmuntrar alltid kunder att granska mottagare eftersom någon kan ha dött, eller du kan ha blivit skild, " förklarar Nadler. Om du gör den här delen av din ekonomiska uppgiftslista i slutet av året, blir det lättare att komma ihåg det.

Här är några ytterligare steg som endast gäller under vissa omständigheter:

1. Ta dina nödvändiga minsta fördelningar. Under året efter året når du ålder 70 ½ måste du vidta nödvändiga minsta fördelningar från din IRA före den 1 april. Straffet för att misslyckas med att ta RMD är en skatt på 50 procent på vad som borde ha dras tillbaka, så se till om du är 70 ½ som du beräknar och tar rätt RMD för året, "betonar Dave Richmond, president för Richmond Brothers, ett finansiellt och pensionsplaneringsföretag i Jackson, Michigan.

2. Uppskjuta intäkter och öka kostnaderna. Intäkter som anländer till 2015 är beskattningsbara år 2015, så det kan i vissa fall vara meningsfullt att försena denna inkomst för att försena skatteräkningen. "Jag har haft affärsägare som kommer att vänta med att fakturera till nästa år, " säger McGrath. "De flesta av dessa strategier är bra för en liten företagare, men det är förvånande hur flexibelt många företag är. De kan vara villiga att betala en bonus på första delen av året." De som vill minska sin skatteskuld för 2014 kan vilja påskynda avdragsgilla kostnader (till exempel om dina medicinska kostnader överstiger 10 procent av din justerade bruttoinkomst på ett år) eller förutbetalda återkommande kostnader som fastighetsskatt före slutet av år.

3. Gör 529 planbidrag. Pengar som sparas i en 529-plan blir skattefria när de används till stödberättigande utgifter för utbildningen, och vissa stater har ytterligare skatteförmåner för invånare som bidrar till en plan i det staten. McGrath påminner föräldrar eller morföräldrar om att göra 529 bidrag, speciellt om de kan skörda en statlig skatteavbrott.
4. Tänk på en Roth-omvandling. En individ med traditionell IRA och låg skattepliktig inkomst kanske vill konvertera den traditionella IRA till en Roth IRA före årets slut, föreslår Richmond. "[Konverteringen till en Roth IRA är] kommer att redovisas som skattepliktig inkomst, så vi skulle dra nytta av att betala denna skatt i en lägre skattekonsol", säger han.

5. Maximera presentavgiften. De som sannolikt kommer att lämna en egendom som är tillräckligt stor för att ålägga fastighetsskatter kan överväga att maximera sina presentavgifter, vilket är 14 000 dollar per person per år (vilket betyder att ett par kan gå upp till 28 000 dollar per år till så många som de vill). "Det finns ingen skatteavdrag, men det hjälper med sina federala och statliga skatteskatter att deras stat kanske måste betala ner linjen", säger McGrath. Rika morföräldrar eller andra släktingar kan också betala högskoleutbildning direkt till institutionen så att pengar inte gäller för gåvaavgiften på 14 000 dollar. Det finns ingen överföring av presentavgifter från år till år, så gåvor måste göras senast den 31 december.

6. Justera din skattesättning. Om du har blivit gift, skild eller haft barn 2014, behöver du förmodligen uppdatera ditt kvarhållande med din arbetsgivares personalavdelning. "Många gånger måste de justera sin W4", säger McGrath. "Jag skulle hellre ha de pengarna där de kontrollerar det [än att få en stor skattbidrag]."