>> >> Ja, jobbtitelns materia - men de är inte allt

Ja, jobbtitelns materia - men de är inte allt

Anonim

Vad någon faktiskt gör i sin arbetssätt betyder mer än titeln de ges. (Getty Images)

Om du kom över titeln "chef för första intryck" skulle du troligen vara förvirrad över vad den personen gör. Vid ett företag hör den till receptionisten.

Kim Dawson, chef för anställdserfarenhet hos Austin, Texas-baserade HR Tech Company YouEarnedIt, arbetar med det företaget. Hon säger att receptionisten varit länge med den organisationen och inte har något intresse av att lämna, men den här förändringen gjorde henne må bättre om hennes jobbtitel.

Förutom att få någon att må bra, hur mycket kostar jobbet titlar verkligen? Vi pratade med flera experter för att bestämma deras relevans och upptäckt viktiga takeaways.

Titlar är viktiga men inte allt. Sarah Stoddard, en PR-medarbetare vid Glassdoor, säger att jobbtitel är viktiga och relevanta inom både branscher och företag, och att de bör övervägas i förhandlingar när man talar om förmåner, förmåner, löner och så vidare. Din jobbtitel kan och borde vara unikt för kompetensuppsättningen och kompetensnivån du har för det företaget, lägger hon till.

Med det sagt, vad någon faktiskt gör i sin arbetslinje, betyder mer än titeln de ges - och det är vad bra rekryterare kommer att komma ihåg när det gäller att titta på kandidater.

"En erfaren screener eller rekryterare kommer snabbt att titta på en titel och ännu snabbare gå till innehållet i ett jobb, säger Jim Link, chefsjurist på arbetsförmedlingen Randstad North America.

Om du vill ändra din nuvarande titel, kommunicera effektivt. Du måste utveckla ett förhållande till din chef innan du kan närma dig dem med begäran om en ändring av jobbtiteln. Det innebär att förstå vad ditt ansvar är och hur bra du utför, det vill säga en kultur av kontinuerlig feedback, enligt Dawson.

Framtidens arbete - inte bara titlar - är oklart. Kreativ titling - jobbtitlar som kanske låter löjligt, från chefsjubileum till digital profet - är något som har hänt under de senaste fyra eller fem åren, sedan ekonomin började återhämta sig och lönerna började återhämta sig.

Link lägger till att det finns en hel del sysselsättningsstörningar som händer just nu, mellan ökningen av den smidiga arbetskraften och yngre generationer som kräver mer flexibilitet på var arbetet görs. Hela rörelsen för smidighet och samarbete som nästa arbetsstyrktrend kan göra jobbet titling som vi vet det föråldrade.

Dawson säger att det är svårt att föreställa sig en tid när vi inte har titlar, vilket förklarar det enkla faktum att de är avsedda att berätta vad någon gör. I slutändan är det klart att jobbtitel är vad ett företag gör av dem.

"Jag tror att jobbet titlar kommer att förändras som kulturer inom företag förändras, " Dawson tillägger. "Jag älskar idén om flexibilitet med jobbtitel, förutsatt att det inte är frivolitet."

De 10 sakerna du gör Det gör en intervjuare av

8 sätt tusenåriga kan bygga ledarskapsfärdigheter


10 saker som din mamma inte lärde dig om jobbsökning

10 saker som din mamma inte lärde dig om jobbsökning