>> >> Kommer orkanen Sandy att sänka bostadsåtervinningen?

Kommer orkanen Sandy att sänka bostadsåtervinningen?

Anonim

En ambulans sitter övergiven mitt i en översvämd gata efter orkan Sandy slog Hoboken, NJ (Michael Bocchieri / Getty Images)

Förstöringen orsakad av orkanen Sandy har potential att sjunka fastighetsvärden över nordöstra och hotar att spåra den nationella bostadsåtervinningen som har stigit ånga under de senaste månaderna.

Studier har visat att katastrofer som orsakar utbredd skada historiskt har dragit ner fastighetspriserna i de områden där de inträffade. Enligt Robert Simons, professor i stadsplanering vid Cleveland State University, kommer den skada som orsakas av den senaste stormen sannolikt att fortsätta den historiska trenden.

"Det kommer att bli en effekt", säger han. "I naturkatastrofer som detta förändras det sätt som potentiella köpare ser på ett område."

Det är ännu inte klart vad den totala kostnaden för återhämtning från Sandy kommer att vara. Men det var mycket på skadans sätt: Enligt CoreLogic, ett fastighetsdatabolag baserat i Kalifornien, blev 88 miljarder dollar hemma utsatta för risken av stormen. New York har en risk på 35, 1 miljarder dollar, medan New Jersey har 22, 6 miljarder dollar.

Simons uppskattar att priserna på oskadade bostäder kan sjunka så mycket som 5 procent. Baserat på sin egen forskning efter katastrof, beräknar Simons att priserna på skadade bostäder skulle kunna gå upp till 12 procent.

"Med skadade egenskaper har du kostnaden för att fixa den tillsammans med den extra försäkring som krävs efter en katastrof", säger han. "Andra typer av personliga förluster omfattas alla av säljaren. Det är inte problemet med nästa köpare och prissätts inte i försäljningskostnaden."

Simons tillägger att en negativ stigma ofta knyts till områden som drabbas av naturkatastrofer. "Det finns alltid oro för att det finns möjlighet att återkomma, " säger han. "Hoppet är att stigmatiseringen försvinner över tiden. Om [en naturkatastrof] händer en gång kommer det att bli dåligt för ett år eller två, så kommer det förhoppningsvis att slita av."

Priset sjunker med att slå ett redan ner område. Fastighetsmarknaden över hela landet har visat tecken på livet de senaste månaderna. Det ensamma undantaget har varit nordöstra.

Enligt National Association of Realtors (NAR) novemberrapport om befintlig hemförsäljning sjönk försäljningen i nordöst 6, 3 procent i september. Medianhempriserna i området föll från 249 800 USD i augusti till 238 700 USD i september.

Bostadsanalytiker har klandrat områdets långsamma återhämtning på en svag regional ekonomi. Lawrence Yun, chefekonom på NAR, säger att Sandy skulle presentera ännu en utmaning för området. "Det kommer att bli en lokal påverkan. Bostäderna börjar i New Jersey, New York och Connecticut har varit lite trög. I de stater som påverkades av Sandy var det redan en trög återhämtning", säger han.

Historien föreslår en hård väg framåt. Undersökningar som gjorts i efterdyningarna av naturkatastrofer målar en skarp bild av det som strax står inför de bostadsmarknader som påverkas av stormen.

En rapport utfärdat av Brookings Institution fyra år efter orkanen Katrina förstörde New Orleans fann att bostadsmarknaden där hade ännu inte helt återhämta sig. Landinstitutet för Japan fann att priset på Tokyo-bostadsrätter sjönk med 7, 2 procent under året efter jordbävningen i mars 2011 som orsakade kärnkatastrofen i Fukushima.

Enligt Simons speglar dessa siffror i stor utsträckning hur utomstående uppfattar områden som drabbas av naturkatastrofer. Täckning av naturkatastrofer fokuserar på förstörelsen de orsakar och återspeglar ofta inte verkligheten på marken.

"För människor som redan bor i området, kommer förstörelsen förmodligen inte att betyda så mycket, " säger han. "Katastrofer påverkar människorna som kommer från utsidan. Det gör skillnad i hur de ser platsen, så det kan bli en minskning av efterfrågan."

En katastrof studsar? Enligt Yun kommer eventuella kortfristiga nedgångar efter Sandy sannolikt att följas av en snabb återhämtning. "Det kommer att vara en paus på den ekonomiska aktiviteten i kvartalet. Det är långsammare hem och detaljhandel", säger Yun. "Men behovet av att bygga upp, leder injektionen av försäkringspengar och federala pengar till en ökning av den ekonomiska aktiviteten i efterföljande kvartal. Vi kommer nu att ha en svagare aktivitet, men en starkare ekonomisk aktivitet på sikt."

Yun tillägger att behovet av att bygga om bostäder hjälper industrier som stöder byggandet. "Homebuilding leder direkt till så mycket mer ekonomisk aktivitet", säger han. "Inom tre till sex månader börjar man se en uptick, särskilt på grund av bostadsbyggandet och all sekundärrelaterad ekonomisk verksamhet som vvs och entreprenad."

Joseph Pasquarella, VD på Integra Realty Resources, ett fastighetsrådgivningsföretag i Philadelphia, tillägger att det område som drabbats av Sandy skulle snabbare återhämta sig på grund av dess ekonomiska betydelse. Wall Street, och de människor som arbetar där och bor i drabbade områden, kommer att säkerhetskopiera på nolltid.

"De kommer snabbt att bygga om dessa städer i New Jersey och New York, " säger han.