>> >> Kommer guld att fortsätta att skina?

Kommer guld att fortsätta att skina?

Anonim

Guldstänger (Getty Images)

Priset på guld glittrade i början av 2016, stigande 17 procent under första kvartalet och trouncing avkastning i större aktie- och obligationsindex.

Globala investerare pumpar pengar till guldmarknaden, en traditionell safe-haven investering, tidigt på året som aktiemarknader kraschade i en kortlivad korrigering. Lager har sedan återhämtat sig, men guld hängde på de flesta av sina vinster.

Gulden ökade till 13 månaders höga i februari och klättrade precis över 1 280 dollar per uns. Den stigande prisutvecklingen i guld stöds av en rad olika faktorer, enligt World Gold Council. Dessa inkluderar oro över tillväxten på tillväxtmarknaden, en höjning i dollarns uppgång, negativa räntepolitiken hos ledande centralbanker och efterfrågan på investeringar.

Nyckelfrågan för investerare är naturligtvis att rallyet i guld kan fortsätta? Guld ses som en häck mot instabilitet på marknaden och minskar och ses även som en alternativ valuta av vissa. Under 2011 slog priset på guld en heltid högt över $ 1, 900 per ounce.

Det finns flera orsaker hausse analytiker tror att guld kan fortsätta att lysa.

Investeringsbehovet efter guld har klättrat på grund av oro över flytten till negativa räntor i euroområdet och Japan. Centralbankerna har drivit några viktiga räntor till negativt territorium för att stimulera ekonomisk tillväxt.

"Centralbanker har påbörjat en extremt riskabel strävan", säger Sol Pahla, ekonomichef på Tacticalinvestor.com.

Den europeiska efterfrågan på guld har ökat under de senaste två åren när den grekiska skuldkrisen fortsätter att dröja, säger Henry To, partner på CB Capital i Newport Beach, Kalifornien.

"Det pågående hotet mot en grekisk exit från euroområdet, kombinerat Europeiska centralbanken med att aktivt mildra politiken genom att utvidga och utvidga sina nya tillgångsköp till företagsobligationer, har gjort europeiska investerare ännu mer skittiga om valutaens värde, euron. Européer kommer sannolikt att öka sina inköp av guld som ett aktivt diversifieringsverktyg, "säger. "Samma sak förekommer i Japan, där guldinköp är nära en sjuårig hög."

Kinesisk och indisk efterfrågan på guld är fortsatt stark. Kinesisk och indisk efterfrågan utgör mer än hälften av all den globala efterfrågan varje år, främst i form av smycken, till säger. "Under fjärde kvartalet förra året ökade den kinesiska konsumenternas efterfrågan på guld med 3 procent år över år, för Indien 6 procent år över år."

Den stigande rika medelklassen i Kina, som nu är världens största, är en annan positiv faktor för guld, säger Pahla.

"Kina är hemma för de flesta miljarderärer i världen. Kineserna har en stark affinitet för guld och eftersom deras rikedom ökar kommer de att satsa allt större summor pengar i guld", säger han. "Asien kommer att vara epicentret för ekonomisk tillväxt i många decennier framöver. Asien är sparare i allmänhet och tenderar att alla gynnar guld, så den här utvecklingen är en viktig faktor till förmån för guld på lång sikt."

Vissa analytiker gör ett fall att det kan finnas plats i en persons portfölj för en fördelning mot guld. Guld har historiskt fungerat som ett starkt diversifieringsverktyg för den genomsnittliga amerikanska investeraren, för att säga.

"Guld tenderar inte att röra sig i samma riktning som amerikanska aktiekurser, vilket innebär att det ger en kudde till investerare under tider av aktiemarknadskorrigeringar", säger han. "Under de senaste 45 åren var amerikanska aktiekurserna under nedåtgående eller korrigeringar under 10 av dessa år, eller cirka 22 procent av tiden. Under den tiden överträffade guldet S & P 500 med 45 procent på årsbasis."

Så här kan en investerare lägga till exponering för guld i sin portfölj.

Guldmynt. Om du har en affinitet för något du kan lägga under din madrass, kan guldmynt vara det rätta valet för dig. Att köpa guldmynt är mycket lättare än det brukade vara, säger. "Du kan hitta många certifierade och pålitliga återförsäljare via Internet. En ounce American Gold Eagles skulle vara ditt bästa val, eftersom dess premie eller det pris du betalar över det monetära värdet av guldinnehållet är minimalt vid denna vikt. "

Börshandlade fonder. Det finns flera ETF: er som erbjuder enskilda investerares exponering för guld, till exempel SPDR Gold Shares (ticker: GLD). "Aktier i GLD ETF representerar bråkdelar i SPDR Gold Trust, som stöds av fysisk guldpengar och pengar", säger. Fonden har en minimal årlig kostnadskvot på 0, 40 procent.

Guldbrytningsbestånd. Det här är andra alternativ för investerare att överväga, men är inte bara ett rent guldspelspel eftersom de också bär företagsspecifika risker. Guldbrytningsaktierna har stigit i år. Ett mått på guldgruvslagren är Market Vectors Gold Miners ETF (GDX), som har skrivit en explosiv 51-procentig årsåtergång. Den enorma priskonkurrensen innebär att investerare måste vara urvalet om guldgruvbestånd.

"Med tanke på den snabba uppgången av guldpriserna 2016 ser vi färre möjligheter bland guldgruvarbetare än för några månader sedan. Vi tror att Eldorado Gold Corp (EGO) och Goldcorp (GG) presenterar det mest attraktiva pris / vår täckning ", säger Kristoffer Inton, aktieanalytiker på Chicago-baserade Morningstar.

Firman pekar "verkligt värde" för Eldorado på $ 4, 70 och vid $ 23 för Goldcorp.

Att gilla Goldcorp som en långsiktig investering.

"Goldcorp är en av de få stora guldgruvarbetarna som kommer att öka sin produktion 2017 och 2018. Dess gruvor ligger i områden med låg geopolitisk risk i Nordamerika och Sydamerika, säger han. "Det är också allt-i-sustaining-kostnaden för produktion är mindre än $ 900 en uns, vilket sätter den i slutet av den globala produktionskostnadskurvan för guldgruvarbetare."

I slutet av dagen har vissa guldrelaterade tillgångar som en del av din portfölj att fungera som en typ av försäkring.

"Försiktighet dikterar att man har en kärnposition i ädla metaller", säger Pahla. "Du köper inte försäkring i ditt hem eftersom du vet att ditt hem kommer att brinna ner. Du köper det, eftersom det i händelse av att det brinner ner, är du skyddad. Guldkulor bör ses på samma sätt."