>> >> Varför bör du göra en digital inventering av dina tillgångar

Varför bör du göra en digital inventering av dina tillgångar

Anonim

Förra månaden rapporterade severalmedia-försäljningsställen att Apple krävde en kanadensisk kvinna för att få en domstolsbeslut innan hon fick tillgång till sin avlidna mans iPad. Enligt rapporter ville kvinnan helt enkelt spela kortspel som hennes man hade laddat ner till tabletten.

Medan den händelsen verkade särskilt egregious, föräldralösa lösenord och sociala medier konton förekommer med större regelbundenhet.

Det är till exempel inte ovanligt att höra anekdoter om Facebook som uppmanar människor att önska grattis på födelsedagen till en avliden vän eller släkting. Sådana händelser kan ge upp starka känslor. Men föräldralösa sociala medier kan vara mindre oroliga än brist på tillgång till lösenord och andra digitala tillgångar efter att en investerare dör.

Många investerare förstår behovet av att uppdatera sina konto stödmottagare eller planera för skattekonsekvenser av att skicka pengar till arvtagare. Men när det gäller att lämna enkel åtkomst till lösenord och digital kontoinformation, blir många människor korta.

Att samla lösenord och listor med onlinekonton kan spara överlevande ansträngningarna att göra stressiga samtal eller vänta på ett dödsintyg innan de får tillgång till viktiga uppgifter. Med online-betalning och investeringskontohantering så utbredd orsakar bristande åtkomst allvarliga problem för överlevande som inte kan logga in och bearbeta transaktioner som att betala månatliga räkningar.

I framtiden kan tjänsteleverantörer, som finansiella rådgivare eller fastighetsmäklare, spela en större roll när det gäller att hjälpa kunder att passera digital information, säger Keith Fenstad, partner vid Tanglewood Wealth Management i Houston.

"Inloggningsinfo är unik för varje person, och vi är inte privata för det, så vi ger inte direkt informationen till någon direkt. Som en del av planeringen bör kunderna överväga att sammanställa en inventering av all denna information. Användarnamn, lösenord, plats för konto, svar på säkerhetsfrågor skulle alla vara värdefulla för exekutörer och / eller arvingar, säger Fenstad.

Han tillägger att folk kanske också vill lämna en lista över alla sina enheter, till exempel telefoner, bärbara datorer eller surfplattor, tillsammans med lösenordsskärmen.

"Det som blir allt viktigare handlar om dessa digitala tillgångar", säger han. "Det är inte bara finansiella konton utan e-postkonton, spel och sociala medier profiler, som Facebook eller YouTube. Även om dessa tillgångar kanske inte alltid har mycket pengar - även om det är mycket möjligt - har de mycket sentimentellt och personligt värde. "

Fenstad konstaterar att många sociala medier konton innehåller också personuppgifter som måste skyddas. "Tänk på hur vi lever våra liv genom bilder och videor, och hur värdefull det skulle vara för våra nära och kära", säger han.

Han föreslår att folk anger hur de vill ha sociala medier konton hanteras efter deras död. Konton kan till exempel raderas helt, informationen som skickas vidare till arvingar eller kontot omformas till ett virtuellt minnesmärke.

"Många användaravtal säger att denna information helt enkelt raderas vid döden. Lagarna har inte hållit på, och varje konto kan fungera med olika regler, säger han. "För en pensionärs kunds inloggningsinformation, hur går det vidare med andra efter att någon passerat? Har du helt enkelt en sits med arvingen till dessa specifika konton och ger informationen? Finns det en plan på plats? Bredvid är det generella hoppet svårt med kunderna? "

Katalogisering av lösenord och annan information kan också vara relevant i arbetssituationer, om en kontoägare plötsligt dör.

Aaron Klein, VD för Auburn, Kalifornien-baserade Riskalyze, som hjälper finansiella rådgivare att bestämma risker för investerarnas risker, fann att en oorganiserad uppsättning lösenord gjorde det svårt för medarbetare att dela information.

"Som VD för ett finansiellt teknikföretag har jag lösenord och åtkomstkoder för personliga och företagsekonomi och mycket mer. Min verkställande assistent och [Chief Financial Officer] behövde tillgång till några av dem. Och de var en misshandel av problem - för enkelt, allt detsamma, delade över SMS, säger han.

Klein erkänner att processen med att samla in och effektivisera lösenord inte är trevligt, men det är värt. Han implementerade LastPass, vilket gör det möjligt för användare att digitalt lagra och hantera lösenord.

"Jag kommer inte att ljuga - det var helvete för en hel vecka medan jag bytte lösenord överallt genom att skapa nya, säkra i appen. Men nu är det gjort, det känns bara så bra att jag vet att jag har gjort allt jag kan för att hålla mitt digitala liv och mitt företags ekonomi tryggt. Och som en bonus, cirka 80 procent av tiden kan jag automatiskt fylla lösenord på min iPhone och iPad med mitt fingeravtryck, säger Klein.

Medan yngre generationer är mer anpassade till betydelsen av deras enheter och lösenord, kanske dagens generation av pensionärer inte tänker på det så lätt. "Tyvärr går för många pensionärer inte extra steg för att få sina nära och kära på samma sida före en oväntad kris som en död eller ett funktionshinder, säger Tom West, senioransvarig på Signature Estate & Investment Advisors, i Tysons Corner, Virginia.

Dessa steg innefattar att vara transparenta om prioriteringar. Med andra ord, lämna inte överlevande som gissar om dina önskemål för någon av dina tillgångar, inklusive immateriella, som onlinekonton. Att dela information med lämpliga parter, som advokater eller finansiella rådgivare, är en viktig del av processen, säger West. Dessutom måste familjer informeras om vilka externa parter som har relevant information.

"Pensionärer måste ta ansvar för att identifiera alla relevanta parter vad deras roller kan vara i händelse av någon stor förändring. Familjer behöver känna identiteten hos anpassade proffs innan någonting händer såväl som placeringen av juridiska dokument som kan hjälpa dem i krisetider, säger han.

West säger att information kan överföras på ett familjemöte eller helt enkelt via en skriftlig lista över professionell kontaktinformation som åtföljer juridiska handlingar och hushålls finansiella uppgifter.

"I ett nötskal, om ingen vet vad dina beredskapsplaner är och hur man hjälper till i en kris, minskar en pensionärs chans att det är ett fall i fallet dramatiskt, säger han. "Glöm inte!"