>> >> Varför inte alla ETFs skapas lika

Varför inte alla ETFs skapas lika

Anonim

Vid MIT har ett team skapat programvara som behandlar stora mängder data mycket snabbt. (IStockPhoto)

Marknaden för ombytningshandlade medel, populära aktiemarknadsinstrument som spårar alla typer av aktie- och obligationsindex och råvaror, fortsätter att växa. Men vissa är bättre investeringar än andra, säger experter.

I slutet av februari nådde antalet amerikanska baserade ETF-företag 1, 585 med 1, 95 triljoner dollar i tillgångar från 80 leverantörer på tre börser, enligt det Londonbaserade forskningsföretaget och konsultföretaget ETFGI. Det är uppe från 1.158 ETFs med $ 1.299 biljoner i tillgångar från 35 leverantörer i februari 2013.

Till skillnad från fonder, som också investerar i aktier eller obligationer, kan ETFs handlas hela dagen som aktier. Att lägga till deras popularitet är lättheten att få exponering för ett brett spektrum av index eller underliggande tillgångar, från det breda Standard & Poors 500-indexet till priset på silver.

Med så många nya erbjudanden är det värt att notera att det finns stora risker, inklusive storlek, likviditet och kostnadsproblem och möjligheten för ETF-komponenter att underprestera.

"Inte alla ETF är skapade lika", säger Mike Sorrentino, chefsstrateg vid Global Financial Private Capital, en wealth manager i Florida. "Du måste vara försiktig med vad du köper."

Här är några aspekter att överväga:

Likviditet. En stor ETF-fråga är likviditet, eller hur lätt det är att köpa och sälja aktier, säger Chuck Self, chefsinvesterande chef vid Wisconsin-baserade investment manager iSectors.

För att kontrollera likviditeten säger Self att investerare kan titta på fondens genomsnittliga dagliga volymer och spridningen eller skillnaden mellan bud och erbjudanden. Bid-spread-spridningen blir smalare med fler likvida medel, säger Celia Cazayoux, chef för chefsstrategi vid Människors United Wealth Management.

Storlek. Med de största ETF-teman som redan tagits - som ett antal ETFs som spårar S & P 500 - går industrin för mindre nischer, säger Self, som säger att en fond behöver cirka 50 miljoner dollar i tillgångar för att vara kommersiellt genomförbart.

Sorrentino vill ha minst 100 miljoner dollar i tillgångar, vilket han säger minskar risken för att ETF går ur drift.

Bekostnad. När en investerare har identifierat investeringar teman, "bara gå ut och köpa de billigaste och största ETFs där ute", säger Sorrentino.

Även om avgifterna i allmänhet har minskat, är många ETF fortfarande övervärderade, säger Sorrentino. Bred marknadsexponering borde inte kosta investerare mer än 0, 1 procent, men att betala mer för riktade exponeringar eller aktiv förvaltning är rimligt, säger han.

Vissa specialbranschfonder kan ha avgifter över 0, 4 procent, säger Self. För aktivt förvaltade medel försöker hans firma betala mindre än 1 procent.

Diversifiering. Sorrentino påminner om en obligationer ETF som hade exponering för skuld i Puerto Rico, som kämpar för att återbetala miljarder i lån. Eftersom vikten inte uppdaterades tillräckligt snabbt fortsatte fonden att köpa mer av skulden, "hälla bensin på en flamma", säger Sorrentino.

Men om en fond är ordentligt diversifierad, bör ingen enskild risk orsaka för mycket av ett problem.

Att ha många aktier betyder inte att en fond är ordentligt diversifierad, säger Self. Investerare bör se till att fonden inte är för koncentrerad på ett visst område, säger han.

Akta dig för hävda eller omvända ETF: er. Leveraged eller omvänd ETF använder skuld för att erbjuda flera gånger avkastningen av ett index, till exempel S & P 500, eller till korta delar av marknaden. De har varit en av de snabbast växande segmenten på ETF-marknaden, enligt det i Chicago-baserade investeringsforskningsföretaget Morningstar.

Men dessa produkter skapades för handlare för att säkra risken på kort sikt och inte hållas under långa perioder, säger Sorrentino. Volatiliteten kan påverka avkastningen på lång sikt.

"Som en investerare, rör inte dessa produkter", säger Sorrentino.

Medan det finns brister mellan ETF, kan fonderna erbjuda ett enklare, kostnadseffektivt och mer likvärdigt alternativ än att bygga en portfölj med enskilda aktier för att investera i ett visst tema, säger Sorrentino.

Här är en titt på två breda och två specifika ETF: er att överväga:

SPDR S & P 500 ETF Trust (SPY). Cazayoux och Self både som SPY. Cazayoux citerar sin storlek, kostnad, likviditet, representativ exponering och hur nära det spårar indexet. Själv säger fonden har stor diversifiering, likviditet och skatteeffektivitet. Den har nettotillgångar på 183 miljarder dollar och en nettokostnad på 0, 09 procent eller $ 9 för varje $ 10 000 som investeras årligen.

iShares Core US Aggregate Bond ETF (AGG). För bred exponering mot obligationsmarknaden tycker Self att denna ETF, som Morningstar säger har nettotillgångar på 34, 8 miljarder dollar och en nettokostnadsprocent på 0, 08 procent jämfört med kategorinomsnittet på 0, 24 procent.

Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (VWO). För växande marknadsexponering tycker Cazayoux att denna ETFs rekord har funnits länge, liksom andra faktorer. Den har 35, 4 miljarder dollar i nettotillgångar och en nettokostnad på 0, 15 procent jämfört med sitt genomsnitt på 0, 58 procent enligt Morningstar.

Teknologi Välj sektor SPDR Fund (XLK). Sorrentino gillar denna equity ETF som ett sätt att nå teknologisektorn utan att behöva göra enskild lageranalys. Han säger att det har gott om storlek, likviditet och diversifiering. Den har 13, 7 miljarder dollar i nettotillgångar och en nettokostnad på 0, 14 procent jämfört med sitt genomsnitt på 0, 53 procent, enligt Morningstar.


Rättad den 11 april 2016: En tidigare version av den här artikeln misstod datum och dollarbelopp för ETFGI-rapporten.

Rättad den 11 april 2016: En tidigare version av den här artikeln misstod datum och dollarbelopp för ETFGI-rapporten.