>> >> Varför det lönar sig att vara försiktig när omstruktureringen av en portfölj

Varför det lönar sig att vara försiktig när omstruktureringen av en portfölj

Anonim

Tänk på din risk tolerans innan du balanserar din portfölj. (IStockPhoto)

Med Storbritannien flyttar för att lämna Europeiska unionen, kommer effekterna av tumulten säkert att dyka upp i dina investeringar, åtminstone ett tag.

Så ska du omedelbart balansera din portfölj för att utnyttja möjligheterna?

Rebalancing innebär att sälja en del av tillgångar som fungerade bra och köpa mer av dem som gick dåligt. Tanken är att återgå till de proportioner som speglar dina personliga behov. Ett vanligt grundfall är 30 procent i obligationer med resterande aktier och andra tillgångar.

Så skulle det betala för att reshuffle nu? Kanske inte. Att agera för hastigt kan vara lika skadligt för din rikedom som att aldrig göra några förändringar.

Här är några viktiga saker att tänka på:

Risk tolerans. "Målet med ombalansering är att ta reda på dina risk toleranser och samtidigt hålla en stadig hand", säger Martin Schulz, VD för internationella aktier för PNC Capital Advisors. "Det du inte vill göra är att bli emotionell om dina förändringar."

Hur mycket volatilitet kan du hantera? Om du inte vill riskera att förlora mycket, så behöver du ha en lägre fördelning av aktier än någon som inte har något emot större värdefluktuationer.

Denna tolerans för risk förändras vanligtvis över tiden. De som förlitar sig på investeringar för sina pensionsinkomster skulle till exempel ofta ha mindre utrymme som tar stora förluster i den närmaste framtiden. Det står i motsats till de flesta som börjar sin karriär. Sådana individer, kanske i 20-talet, har årtionden att lämna sina pengar investerade utan att oroa sig för årliga fluktuationer.

Följ en disciplin. "Försök inte tid på marknaden", säger Barry James, president och chef för James Investment Research och portföljchef för James Balanced: Golden Rainbow Fund (ticker: GLRBX).

"Du måste följa disciplinen, och det innebär att när aktierna är nere måste du lägga in mer, " säger han. "Det kan vara det svåraste att göra, känslomässigt."

Ett år och en dag. När du balanserar en portfölj handlar det om att göra en handel och om de värdepapper du köper och säljer inte finns i en skattefordelad plan, till exempel ett 401 (k) eller individuellt pensionskonto, kan det finnas omedelbara skattekonsekvenser.

"Ge dig själv så mycket utrymme som möjligt för att låta dig ta långsiktiga vinster ganska kortfristiga", säger Adam Johnson, grundare och författare till Bullseye Brief Investment News. "Den idealiska tiden att återbalansera är 366 dagar, " en dag mer än ett kalenderår.

Anledningen till detta är att kortsiktiga realisationsvinster tenderar att beskattas med en mycket högre andel än de på långsiktiga vinsterna. Men den goda nyheten är att om du har en säkerhet i mer än ett år kommer den att klassificeras som en långsiktig vinst.

Lägre skatter innebär mer pengar kvar för att du ska kunna reinvestera.

Om dina investeringar endast hålls i en IRA eller 401 (k) så kan det här inte vara ett problem, men rådfråga din skatterådgivare ändå.

När inte att störa. "Om portföljtilldelningar har flyttat mindre än 2 procentenheter stör inte något eftersom du skulle skapa onödiga vinster för din mäklare", säger Johnson.

Om du till exempel hade en målfördelning till aktier på 60 procent av din totala portfölj, borde du inte göra några affärer för att ändra det när fördelningen ligger inom intervallet 58-62 procent.

Andra yrkesverksamma har liknande men inte samma praxis. Till exempel säger Rose Swanger, en certifierad finansiell planerare på Advise Finance i Knoxville, Tennessee, att de kriterier hon använder för att balansera är när tillgångsklassen som andel av den totala portföljen rör sig med mellan 3 och 5 procentenheter, uppåt eller nedåt.

Johnson säger att sådana intervall speglar en "felmarginal" vid mätning av hur mycket av varje tillgång som hålls. Marknaderna flyttar hela tiden och bara för att din faktiska fördelning är en procent eller två olika från din plan är bara statistiskt brus.

Det viktiga att komma ihåg om ombalansering är att det kostar tid och pengar. Varje försäljning och köp av aktier eller börshandlade fonder kommer att medföra mäklareavgifter. Det är pengar som kunde ha lämnats investerats för att växa över tiden.

För människor som bara investerar i fonder, då handlar det inte om handelskostnader. Ändå slår du bort dina innehav mindre än 2 procentenheter värdefull tid.

När ska man bryta reglerna. Även om det är bra att stå tillbaka och låta din portfölj växa oavbruten av handelskostnader eller skatter, finns det också tillfällen då det är viktigt att agera beslutsamt.

Johnson säger att det kommer att finnas affärer som inte fungerar, till exempel aktier som faller snarare än att stiga. Vad som är viktigt, som alla veteraner på finansmarknaderna säger, är att snabbt skära dina förluster - oavsett provisionskostnader eller skatter.

Han föreslår att man placerar en orderingång på lager på cirka 10-12 procent under inköpspriset. "Det handlar om så mycket som jag är villig att förlora, " säger han.

Om beståndet är för ett mindre företag kommer det sannolikt att vara mer volatilt, så Johnson lägger stoppordern på 15 till 20 procent under priset.