>> >> Varför Konst kan försköna din portfölj

Varför Konst kan försköna din portfölj

Anonim

Konsthandlare (Getty Images)

För de allra flesta amerikaner är investeringarna i stort sett tre kategorier: aktier, obligationer och fastigheter, där sistnämnda vanligtvis är familjehemmet. Kanske kommer vissa människor att äga vissa varor.

I grund och botten är det det. Men det behöver inte vara.

För de som är villiga att utbilda sig, erbjuder konstmarknaden möjligheter att lägga till en del avkastning samtidigt som den totala risken i en portfölj reduceras. Ändå är det inte utan potentiella problem.

Avkastningen kan vara överraskande bra. Bredkonjunkturen har resulterat i en årlig avkastning på 5, 7 procent under de senaste 30 åren och 8, 8 procent under de senaste 60 åren, säger Michael Moses, grundare av konsultföretaget Beautiful Asset Advisors.

Ännu bättre är indexet för grossistmarknadspriser okorrelerat med andra tillgångsklasser, t.ex. aktier eller obligationer.

"Aktiemarknaderna gick ner 2008 och våra index var platt till lite under 2008", säger han. Konstindexen "sjönk väsentligt under 2009, " som aktiemarknaden återhämtade sig. Han pekar den långsiktiga korrelationen på nära noll.

Den bristande korrelationen minskar den totala volatiliteten när konst ingår i en större portfölj. Ju lägre volatilitet desto lägre risk.

Hur mycket konst ska vara i en portfölj? Moses säger att det beror på enskilda omständigheter, men 10 till 20 procent är rimligt.

Kategorin har varit populär hos institutioner. "British Rail har investerat i konst, de lägger mycket pengar i och faktiskt haft en bra avkastning, säger Andrew Milligan, chef för global strategi vid Standard Life Investments i Edinburgh.

Ska du följa med? Att göra det kommer inte vara lika enkelt som att köpa en börsindexfond, som SPDR S & P 500 (ticker: SPY) börshandel, som spårar Standard & Poors 500 index.

"Om man ska köpa konst, så är du säker på att du ska fånga nästa stora cykel?" Milligan säger. Det kan vara meningsfullt teoretiskt men Milligan säger att kostnaderna för köp och försäljning är branta, plus du behöver lite expertis i området för att se till att du vet vad du köper.

"Även om investeringar i konsten blir mycket populära på grund av sin avkastningspotential och låg korrelation med andra tillgångsklasser, kommer det också med betydande tillgångsspecifika risker som många investerare inte är utrustade med att identifiera och hantera, säger Bob Stammers, direktör för investerare utbildning vid CFA Institute i New York.

De olika riskerna är att identifiera förfalskningar - du kanske tror att du har en äkta Picasso men upptäcker att den faktiskt var målad av en konststudent som vill göra en snabb pengar på sidan.

Du kan köpa verk som inte blir populära hos andra samlare. Den särskilda konstnären du har gynnat kan gå ur mode för ett tag, vilket skulle vara ett problem om du lita på kapitaluppskattningen för att finansiera din pension.

Andra potentiella problem inkluderar transaktionskostnader för att köpa på auktion, till exempel på auktionshus Sotheby's (BID) och Christie's, eller annan liknande verksamhet. Dessutom finns det försäkrings- och lagerkostnader.

Det är inte bara för de rika. Det kan ändå ske och kräver inte båt massor av pengar. New York-paret Herbert och Dorothy Vogel lyckades samla en jätte konstsamling trots att de var blygsamt betalda statsarbetare.

De undvikde transaktionsavgifterna genom att köpa direkt från artisterna själva. 2008 års dokumentär "Herb and Dorothy" detaljerar paret och deras fantastiska samling.

Vad det krävde var en nivå av sparsamhet hos paret och en vilja att bli utbildad om ämnet. Det kan vara lika hårt arbete som allt du lär dig i ekonomiklass eller företagsskola.

Fördelen med konst är att om du köper något du gillar då kan du hänga den på din vägg och få åtminstone något nöje av det. Du kan inte göra det med aktier.

Den estetiska tillfredsställelsen är ett sätt att utgiften är väldigt annorlunda än andra saker du kan köpa för hemmet.

Till exempel slitage en tvättmaskin över tiden. En målning ska inte bära ut. Faktum är att mängden lycka du får från ett konstverk inte minskar nästa ägares tillfredsställelse från att äga den.

Ett icke-art alternativ. Om tanken på all utbildning och krångel att investera i konst verkar för skrämmande, kan du överväga att komma in på konstmarknadsåtgärden genom att köpa aktier i Sothebys auktionshus. Det ger pengar när försäljningsvolymen är höga och när priserna är höga.