>> >> Varför Facebook är en av de bästa aktierna för 2018

Varför Facebook är en av de bästa aktierna för 2018

Anonim

Facebook VD Mark Zuckerberg har stora planer för företagets videostrategi - och mycket mer. (Justin Sullivan / Getty Images)

Om du missade onFacebook Inc (Nasdaq: FB) och det höga aktiekursen 2017 - beståndet hoppade 53 procent förra året - var inte för svårt på dig själv. Faktum är att du borde vara optimistisk: Facebook är fortfarande en av de bästa bestånden att köpa för 2018, trots den enorma löpningen.

FB var en av bara sju aktier US News markerade som bäst köper på marknaden för 2017, och ett år senare är det den enda back-to-back-medlem på de årliga bästa aktierna att köpa listan.

Det finns ett antal tvingande skäl att det inte är för sent att köpa FB-lager, allt från sin marknadsposition till sin så kallade "optionality". Här är de största anledningarna att vara hausse på Facebook-aktier 2018.

Duopolier är trevliga (för aktieägare). Beroende på vem du frågar, svarade Facebook och Google förälderalfabet (GOOG, GOOGL) någonstans mellan 63 procent och 73 procent av alla amerikanska digitala annonseringsutgifter 2017. Det finns ett par saker att förstå om det faktum.

Dessa siffror överför en dominerande industris dominerande ställning - en marknad förväntas överstiga 93 miljarder dollar år 2018. Dessutom förväntas Facebook och GOOG i ett annat slag till den lilla killen (som digitala förlag) suga upp de allra flesta av varje inkremental dollar spenderas i framtida annonsering på nätet.

"Facebook och Google har gjort sig väldigt bra för sig själva nyligen", säger Chaitanya Chandrasekar, medgrundare och VD för QuanticMind, som tillhandahåller predictive reklamhanteringsprogram för betalda sök- och sociala kanaler.

"Trots att digital reklam såg en total rekordtillväxt till 72 miljarder dollar år 2016, gick 89 procent av den tillväxten till dessa två reklamgiganter, säger Chandrasekar, som hänvisar till de senaste tillgängliga helårsnumren.

Det kanske låter ohållbart, men Pivotal Research Groups senioranalytiker Brian Wieser uppskattar att FB och GOOG står för 83 procent av online reklambranschens tillväxt under andra kvartalet 2017.

Folk kommer inte sluta surfa på internet, och marknadsförare kommer inte sluta annonsera för dem. Eftersom Facebook har omfattande demografiska data på sina användare - förmodligen bättre än Googles - kommer det att fortsätta att vara en annonsörs mekka.

Video är 2018: s mest omedelbara katalysator. Medan den 33-årige Facebook-vd Mark Zuckerberg kan se och låta lite oskyldig, är sanningen han är en stenkylig mordmord. Att veta online marknadsföringsmarknaden är massiv men kan bara växa så fort, Zuckerberg har omdirigerat Facebook: s interna ansträngningar mot online-video i ett försök att fånga den stora delen av marknadsbudgetar som fortfarande är reserverade för tv-annonser.

Det är en genial tillväxtstrategi, och FB lever upp till sin gamla mantra, "flytta snabbt och bryta saker", genom att starta en video-dedikerad flik som heter Watch, där användarna kan gå till, se, titta på videor.

"Facebooks mål och ambitioner i video verkar stora, säger Chris Belli, vice vd för marknadsföring och affärsutveckling hos Studio Science, en designkonsult för teknikföretag.

"De har fått strömmande rättigheter till några stora händelser, lagt till en videoflik, släppt en app för Apple TV, och experimenterar genom att göra kameran till en mer framträdande egenskap hos mobilprodukten."

Facebook använder sina stora data för att använda, rekommendera innehåll som användarna kan tycka om, visa dem vad deras vänner tittar på och skjuter på sitt eget ursprungliga innehåll (inklusive en serie med Bill Murray och The Ball-familjen). Sport kommer också att sätta större roll i fliken Watch, och dussintals stora ligabaseball- och collegefotbollsspel har redan blivit luftade på plattformen.

RELATERAT INNEHÅLL

Hur man strukturerar din portfölj för 2018

Köper en enhörning till ett övertygande pris. Det finns inget företag på jorden som Facebook. Den har mer än 2 miljarder användare, men förra kvartalet var det fortfarande möjligt att växa månadsaktiva användare (MAU) med 15, 9 procent året innan. För att uttrycka det i perspektiv har Facebook mer än sex gånger så många MAUs som Twitter (TWTR), men förra kvartalet nästan fyrdubblade Twitters 4, 1 procent användarutvecklingsfrekvens.

Belli attribut denna fantastiska tillväxt till Facebooks kunniga förvärv genom åren, kombinerat med en besatthet med design.

"De har gjort otaliga" förvärv "under de senaste åren, allt från designföretag till designcentrerade mjukvaruföretag, säger Belli. "Dessa investeringar spelar en stor roll för att göra sina förvärv framgångsrika, eftersom produktdesign påverkar användarutvecklingen."

Den närmaste konkurrenten på annonsmarknaden, GOOG, förväntas öka omsättningen med 18, 8 procent till 33, 1 procent i 2018. Men värderingen av dessa aktier verkar inte återspegla det stora tillväxtgapet med FB-handel på 26, 9 gånger 2018 resultat och GOOG vid 25, 7 gånger framåt vinst.

Med tanke på sådana mindre skillnader i värdering ser FB ut som det bättre lageret att köpa för det nya året.

FB-aktien är otroligt "alternativ". En av de största skillnaderna mellan värdelagren och tillväxtlagren är att den senare ofta tenderar att ha mycket större så kallad optionality. Det betyder att dessa företag kan få tillväxt från ett antal olika vägar i framtiden.

Det verkar till exempel att elkraft Dominion Energy (D) har ringa alternativitet; 10 år från nu kommer den stora majoriteten av sina intäkter sannolikt fortfarande från att generera och sälja makt. Det är bra för konservativa investerare, men för tillväxten eller risk toleranta människor är det inte alltför spännande.

Facebook har å andra sidan ett spännande träd av tillväxtmöjligheter som kan förgrena sig och samlas på varandra.

En av Facebook: s mest spännande långsiktiga möjligheter är virtuell verklighet (VR), där företaget är exceptionellt väl positionerat tack vare sitt 2 miljarder 2014 köp av marknadens ledande VR-headset-maker Oculus. Zuckerberg ser VRs första applikationer inom spel och underhållning, och du kan redan uppleva vissa filmer i virtuell verklighet idag. Därefter hoppas Zuckerberg att omvandla områden som utbildning och hälsa. Möjligheterna är oändliga.

Meddelandeapps Facebook Messenger och WhatsApp, som alla har mer än 1 miljard användare, kan också utnyttjas och tjäna pengar med tjänster som betalningar, chatbots och videokonferenser, för att bara nämna några.

Efter factoring i Instagram äger det andra beroendeframkallande nätverket Facebook, och med tanke på bolagets 38 miljarder krigskorg (och ingen skuld) som kan utnyttjas för fusioner och förvärv, är det ännu lättare att se varför FB är en av de bästa aktierna att köpa för 2018.

Varför denna tjurmarknad kunde fortsätta att gå

En stark ekonomi och högt förtroende hjälper till att bränna en rosig outlook.

Annalyn Kurtz 26 december 2017

Risker, osäkerhet kvarstår. Den potentiella uppsidan att köpa Facebook-lager, även efter sin stellar 2017, verkar väga uppväger risken på dagens nivåer. Men det finns risk, och det är alltid klokt att känna till alla risker som finns intimt.

Snart kommer Facebooks användarutveckling att börja sakta mer markant, och när det händer kommer marknaden inte vara lycklig. Det finns också en chans att FB närmar sig annonsmättnad på nyhetsflödet, vilket innebär att stoppning i fler annonser inte kommer att vara attraktivt och riskerar därigenom produktens popularitet.

Med en oundviklig deceleration i användarutvecklingen i horisonten kommer Facebooks aggressiva strävan efter videoinnehåll också att medföra avvägningar. Nämligen kommer Facebooks stjärnmarginaler att drabbas, eftersom det är tvunget att flytta från användargenererat gratis innehåll till inkomstdelning eller inhemskt producerat material. Video kommer också att kannifiera annonsintäkterna från Facebook: s nyhetsflöde.

Slutligen kan en del av den alternativen vara övervärderad av Wall Street. "Fördelarna med förvärvet av Oculus återstår att se, säger Belli. "Det är fortfarande oklart hur VR kommer att passa in i en daglig konsuments liv."

De bästa bestånden att köpa för 2018

Facebook Inc

Lagernamn

55, 25%

1 års återkomst

Kunder Bancorp Inc

Lagernamn

25, 25%

1 års återkomst

STORE Capital Corp

Lagernamn

9, 43%

1 års återkomst

Alibaba Grp ADR

Lagernamn

107, 28%

1 års återkomst

Ryanair Hldgs ADR

Lagernamn

32, 11%

1 års återkomst

Resandeföretag Inc

Lagernamn

11, 51%

1 års återkomst

Delphi Technologies PLC

Lagernamn

16, 83%

1 års återkomst

Facebook Inc

55, 25%

Kunder Bancorp Inc

25, 25%

STORE Capital Corp

9, 43%

Alibaba Grp ADR

107, 28%

Ryanair Hldgs ADR

32, 11%

Resandeföretag Inc

11, 51%

Delphi Technologies PLC

16, 83%

Lagernamn

1 års återkomst

Aktieinformation per den 3 januari 2018