>> >> Varför företagsobligationer får intresse

Varför företagsobligationer får intresse

Anonim

Kreditvärderingen av ett företag kommer att erbjuda lite ledtråd till sin ekonomiska hälsa. (Getty Images)

Bortsett från att utmärka attulips, kanaler och träskor hade de goda människorna i Amsterdam en ganska bra känsla för ekonomisk innovation när de för nästan 500 år sedan skapade obligationer. Faktum är att investeringen rivaliserat dagens högflygande high techs med årliga räntor inom 20 procent.

Nu var det obligationer på regeringens rand och sedan århundradena har inte mycket avskaffat begreppet nybörjare investerare att obligationer är provinsen städer, städer, stater och nationer. Den ständigt populära statsskatten noteras varje dag i marknadsundersökningar. Men företagsobligationer?

Faktum är att företagsobligationer utgör en viktig del av investeringen. Men gå lätt på dig om du inte har betalat tillräckligt med uppmärksamhet för att veta hur de fungerar. Istället överväga den här metaforiska frågan som gör skillnaden mellan aktieobligationer kristallklar:

"Vill du föredra att spela rollen som bankir eller entreprenör?" frågar Michael Olivia, en certifierad finansiell planerare med WestPac Wealth Partners, som har kontor i södra Kalifornien.

Det donerar hatten av den förra som gör obligationer mindre av en spelning. I huvudsak ger du företaget ett lån "som kommer med en garanterad avkastning av huvudmannen, tillsammans med en angiven kupong eller ränta, som företaget betalar årligen eller halvårligt." Och denna konservativa-men-stadiga natur har sin plats i en välbyggd folio, med en betydelse som uttalas över tiden.

"När en person blir äldre, mer beroende av besparingar och investeringar för att finansiera utgifter, och inte har tid att rida ut volatiliteten av aktier över en längre period, skulle personen troligen vilja flytta mot pålitligheten av obligationer" säger John Rhea, chef för företagsfinansiering och kapitalmarknadsdelning vid Siebert Cisneros Shank och baserad i New York City.

Rheas firma fakturerar faktiskt en väl publicerad och aktuell skuldtransaktion: för att finansiera AT & T: s (ticker: T) föreslagna förvärv av Time Warner (TWX). "Det var en sju del, $ 22.5 miljarder skuldtransaktion och kommer att hjälpa till att möjliggöra AT & T: s övergång till innehåll och programmering, vilket kan vara en välsignelse för företaget på lång sikt."

När det gäller om det här är obligationen - eller någon företagsobligation - är värt pengarna köljer ner för att veta hur man tittar på ekonomisk hälsa från en annan vinkel.

Till exempel kan investerare entusiasm eller "irrationell överflöd" upprätthålla ett aktiekurs på en artificiellt hög nivå, vilket leder investerare att förbise finansiella brister. Ett exempel på en textbok är Tesla (TSLA), som såg sin lagerstock över åren, trots att företaget misslyckades om och om igen för att göra vinst. (Trots 17 procent i 2018 är den fortfarande 27 procent från juni 2016.)

Kreditvärderingen av ett företag kommer att erbjuda lite ledtråd till sin ekonomiska hälsa. Dessa tilldelas av tre stora byråer: Moody's Investors Service, Standard and Poor's och Fitch Ratings.

"Företag med icke-investeringsklasser eller skräpbetyg bör alltid analyseras noggrant", säger Rhea. "Men ett företag med ett högt hävstångsförhållande för sin bransch eller låga företags kontanter med upprepade större emissioner borde höja ögonbrynen för investerare." Hög hävstång, är väsen, innebär att verksamheten använder skuld och andra skulder för att finansiera sina tillgångar. (Tänk på leveraged buyout.)

När förhållandena är rätt, vad som är bra för aktieinnehavaren är bra för obligationsinnehavaren. "Amazon (AMZN) är ett mycket bra exempel på positiva resultat för båda, säger John Donaldson, vice VD och direktör för ränteinkomster hos Haverford Trust i Philadelphia-området.

Donaldson påpekar att sedan 2012 har två av kreditvärderingsinstituten konstigt fått Amazonas mycket olika betyg: Moody är en "Baa1" och S & P "AA-". Dessa värderingar bestämmer utbetalningsvärdet för obligationerna, så när AMZN genomförde en stor finansieringsrunda 2014, var obligationerna prissatta närmare BBB-betyget, effektivt vid försäljningsutdelningen som motsvarande Verizon (VZ) och AT & T-skuld. "

RELATERAT INNEHÅLL

Kan högavkastningsobligationer passa i en portfölj?

Under de senaste 20 åren har investeringar i företagsobligationer genererat 5, 5 procent avkastning jämfört med 6, 4 procent på aktiemarknaderna, säger Gene R. Tannuzzo, seniorportföljförvaltare på Columbia Threadneedle Investments i Minneapolis. Men obligationer kommer också med lägre volatilitet, mätt med vad som kallas en standardavvikelse.

Medan obligationerna uppvisade en avvikelse på 5, 3 procent hade aktier en "jättestor standardavvikelse på 14, 9 procent, nästan tre gånger [större]", säger Tannuzzo. "På en volatilitetsjusterad basis har företagsobligationsräntorna varit mer attraktiva än avkastningen på eget kapital under denna period."

Så ja, investerare: Bond beat aktier. Samma sak gäller om du breddar tävlingen till att omfatta börshandlade medel för S & P 500 mot ETF för 20-åriga Treasurys, enligt data från Morningstar.

Men kan det eventuellt vara rätt när varje marknadsplats pundit talar om Apples (AAPL), Alfabet (GOOG, GOOGL) och Microsoft Corp. (MSFT) triumfer?

Först och främst märker de vinnarna att koka ner till en blandning av investerare avund och bekräftelse bias: Andra slår jackpotten när du inte är. Men när en gång kallare huvuden råder, kretsar allt tillbaka till Olivias banker-mot-entreprenörfråga.

Investera i ett företag och du kan slå det stort: ​​Fråga bara Teslas aktieägare om de hejda dagarna från 2012 till 2017, när aktien multiplicerade 10 gånger i värde. Men du kan också slå en svansspets i ett ögonblink, vilket har varit fallet under det gångna året.

Bondköpare är inte mindre klumpiga, eftersom Moodys nedgraderade Tesla från B2 till B3 i mars: det vill säga från stabil till negativ. Men minst obligationer representerar en garanterad avkastning och ska automakerna gå upp i 2018 - som vissa tror är möjligt - skulle aktieägarna förlora allting. Obligationsinnehavare, åtminstone, skulle vara först i linje för att få sina pengar i händelse av konkurs.

Det är, om det finns något kvar.

"Obligationer kan vara högre i bolagets kapitalstruktur, men om företaget går under kan det inte finnas tillräckligt med pengar för att betala av fordringsägarna, säger Dan Timotic, som är chef för T2 Asset Management i förort Chicago. "Vi såg detta hända med Enron en stund tillbaka."

Timotiska lägger till: "Många investerare tycker att obligationer är lätta att räkna ut. Men det är helt enkelt inte så."

9 av de bästa högavkastningsinstituten på marknaden