>> >> Varför College Grads bör börja investera nu

Varför College Grads bör börja investera nu

Anonim

En ung kvinna kramar någon i sin examenceremoni. (IStockPhoto)

Högskoleexamensbeviset av unga amerikaner ligger precis runt hörnet. Tillsammans med att starta ett första jobb och kanske lära sig att navigera i en ny stad börjar det vara en av de viktigaste ekonomiska drag som nya grader kan göra.

Det är viktigt att börja bilda en bra investeringsvanor, så det blir en del av ditt vuxna ekonomiska liv. "Ju tidigare du börjar investera, desto mer sannolikt är du att hålla kursen", säger David Geibel, senior vicepresident vid Girard Partners, ett förvaltningsbolag i King of Prussia, Pennsylvania.

Medan du kanske har studentskuld att betala, kan andra ekonomiska skyldigheter vara minimal. " De flesta högskolans grader är faktiskt den perfekta tiden i deras liv att investera, för att de är friska och inte har några familjeförpliktelser. Det betyder att det finns mindre oförutsägbara kostnader utan kostnad som kan fånga dina investeringsplaner", säger Henry Till, partner hos CB Capital Partners i Newport Beach, Kalifornien.

[Läs: Vanliga misstag investerare gör med social trygghet.]

Att lägga ut investeringar kan ha stora konsekvenser som skulle vara investerare ålder, säger. "Om du börjar investera i 25 års ålder och sätta bort $ 200 varje månad i ett skatteförskjutet pensionskonto, till exempel en IRA eller 401 (k), skulle du uppnå mer än en halv miljon dollar vid 65 års ålder, förutsatt att du får en årlig avkastning på investeringar 7 procent. Omvänt, om du inte börjar investera förrän 10 år senare, när du fyller 35 kommer du bara att uppnå hälften av det, säger han.

Finansiella rådgivare föreslår att investera så mycket av din disponibla inkomst som möjligt. Tio procent är ett gemensamt investeringsmål. "Men om någon har höga skulder etc. borde de aggressivt betala ned skulden i första hand och sätta ett mindre belopp i besparingar. Om en ny grad i slutändan kan sätta 5 till 10 procent av sin lön i ett företag 401 (k), det är en bra start, säger Geibel.

[Se: 7 fantastiska sätt att investera i Kuba.]
Var mer aggressiv på besparingsbeloppet om du kan. "Jag föreslår minst 15 till 18 procent av lönen för pensionering. Det kan låta högt, men unga människor idag kommer inte att kunna falla tillbaka på pensioner och det är troligt att deras sociala förmåner kommer att minska också., unga människor idag kommer sannolikt att leva längre, så de måste spara mer för att täcka kostnaderna, säger Ann Minnium, certifierad finansiell planerare och grundare av Concierge Financial Planning i Scotch Plains, New Jersey.

Det bästa fordonet för att investera för vuxna är ett skatteuppskjutet konto där skatter på dina kapitalvinster kan skjutas upp tills du går i pension och börjar ta ut pengar från dina konton, säger. "Jag skulle inte föreslå att du öppnar ett stamkonto eftersom alla dina vinster skulle beskattas under det år som du säljer dina investeringar, vilket väsentligt minskar dina investeringsvinster, " säger.

Och om din arbetsgivare erbjuder en 401 (k) eller annan pensionsplan, använd den. "Fonderna kommer automatiskt att dras, så du kommer inte att ha möjlighet att spendera dem av misstag. De flesta arbetsgivare erbjuder också någon form av besparingar matcha. Försök bidra tillräckligt med din 401 (k) för att maximera de fria pengarna, " Minnium säger. Dessutom, "Många företag erbjuder anställda möjligheten att investera i traditionella 401 (k) eller en Roth 401 (k). Om du befinner dig i en låg skattekonsol nu och förväntar dig att vara i en högre skattekonsol i framtiden föreslår jag att du överväger går för alternativet Roth. "

Här är en titt på fem investeringar för unga vuxna att överväga nu.

Target-date fonder. "Om du inte vet någonting om att investera och inte vill lära dig, kan du välja att investera dina pensionssparande i en fond fond för det år du tror att du kan gå i pension. Dessa finns i en diversifierad balanserad fond med tillgångstilldelning som passar din tidshorisont och erbjuds av de flesta pensionsplaner och många fondbolag, säger Minnium.

Diversifierade aktier i fonder eller börshandlade fonder. "För de senaste högskolans grader att välja ett antal enskilda aktier är det svårt, säger Geibel. Han pekar på två fonder som erbjuder mångfald: Vanguard Total Stock Market Index Fund (VTSMX) och Vanguard 500 Index Fund (VFINX).

Wells Fargo & Co. (ticker: WFC) tillhandahåller detaljhandel, kommersiell och företagsbankverksamhet i USA och internationellt. "Företagets ledning har varit mycket konservativ över tiden. Banken rapporterade fortfarande en vinst 2009 och var en av världens mest framgångsrika banker under den globala finanskrisen 2007-2009. Jag tycker också om att köpa bankbestånd under den nuvarande konjunkturcykeln som Jag förväntar mig att de långa räntorna stiger för resten av 2016 som rädslan för en global ekonomisk avmattning och det ständigt avtagande oljepriset minskar ", säger.

John Wiley & Sons (JW.A, JW.B). De flesta högskolestudier kommer att känna igen detta företag som en respekterad och produktiv bokförlag i utbildningsbranschen. "Vad de inte vet är att tre fjärdedelar av företagets vinster genereras av sin forskningsenhet, som tillgodoser den globala akademiska tidskriftsindustrin genom att sälja prissatta, höga abonnemang till professorer, forskare och utbildare. akademisk tidskriftsindustrin är starkt isolerad från ny konkurrens och har löpande möjlighet att betala höga abonnemangsavgifter. På grund av detta är John Wileys resultatkraft förutsägbar och hållbar på lång sikt. Ingen ny teknik eller företag skulle kunna ta bort John Wiley från sin abborre som ledare i den globala akademiska tidskriftsindustrin, "Att säga.

Orbital ATK (OA) konstruerar, bygger och tillverkar rymd-, försvars- och luftfartsrelaterade system över hela världen. "Orbital ATK har ett perfekt läge för att dra nytta av den pågående ökningen av amerikanska militära hårdvarutgifterna, " säger han. "Det är en ledare speciellt inom industrier som satelliter, flygplansbaserade strukturer och precisionsvapen, som alla har långsiktiga högväxande banor. Det har fungerat mycket bra med NASA för leverans av last till Internationella rymdstationen sedan 2013 och kommer att vara en mycket viktig kommersiell partner för NASA för den planerade ökningen av USA: s rymdutforskning och försvarsrelaterade utgifter under det närmaste decenniet. "