>> >> Vilka tjänster i butik är bäst för dig?

Vilka tjänster i butik är bäst för dig?

Anonim

Layaway är ett alternativ för konsumenter som inte kan betala ett varans fulla pris vid kassan. (IStockPhoto)

Amerikanerna kommer att spendera en gång på 936 dollar per person på semestergåvor den här säsongen, enligt National Retail Federation. Konsumenterna har bara så mycket att spendera på sin semester shopping, så återförsäljare vill göra allt de kan för att locka dig att handla med dem, inte deras konkurrenter. Savvy shoppers kräver mer än bara en bra produktmix, rimliga priser, bekväma platser och attraktiv butikskonstruktion, varför många återförsäljare erbjuder en blandning av specialtjänster. Här är den mager på några av dessa förmåner och vem bör överväga dem.

1. Ändringar

Bäst för: Människor som har problem med att hitta kläder som passar rätt, och som inte har något emot att spendera lite extra, om det behövs, för en perfekt passform.

Om: Om du är en person som har en svår storlek, oavsett om du är liten, har en liten midja och kurviga höfter eller korta armar eller ben, har du förmodligen en skräddare i närheten som ändrar dina kläder. Men visste du att många klädaffärer erbjuder ändringar på plats? När det gäller denna tjänst betalar det ofta att vara en butikskortskund - i många fall har medlemskapet sina privilegier. Till exempel erbjuder Banana Republic, The Limited och J. Crew gratis ändringar på fullprisköp gjorda med sina affärskort. Vissa butiker, som Barneys, Buckle Jeans, Lululemon och Ralph Lauren, erbjuder gratis tjänster oavsett hur du betalat. Och många andra, inklusive Club Monaco, Century 21, Neiman Marcus och Uniqlo, erbjuder ändringar till en låg avgift.

Råd: När du har haft något förändrat måste du återvända till affären, vilket ger återförsäljaren ytterligare möjlighet att göra en försäljning. Om du inte behöver något, hämta ditt plagg och gå rakt ut.

2. Gratis presentförpackning

Bäst för: För dem som aldrig går runt för att förpacka sina gåvor och istället tillgripa överprissatta presentpåsar.

Om: Presentförpackning i butik kan tyckas gammaldags, något ut av en svartvitt film, men det visar sig att det är levande och bra. Faktum är att många butiker, som Barnes & Noble, Jared, Tiffany och LL Bean, erbjuder tjänsten gratis. (Men det betyder inte att det är gratis online eller vice versa, så utforska dina alternativ.) Vissa butiker, som Bananrepubliken, Gap och JCPenney, ger dig en gratis låda som du bör acceptera så att du kan undvika misshapen, klumpig gåva. Och om du inte bryr dig om det själv i butiken, kan du prova Bed Bath & Beyond eller Nordstrom, som erbjuder lagrade presentförpackningsstationer.

Råd: Om du inte älskar presentförpackning, utnyttja presentförpackningstjänster om du har tid. Chansen är att den person som gör omslaget är mycket bättre på det än du är. Det är också en enda uppgift att du kan kolla din lista.

3. Personligt Shopping

Bäst för: Om du sitter fast i en modspanna och behöver ett friskt öga. Eller om du inte får spänningen av jakten från att bläddra i en butik och föredrar att få någon att berätta vad du ska köpa.

Om: Personlig inköp är inte längre begränsad till high-end-butiker längre. Ja, du kan hitta personlig shopping hos lyxbutiker, som Kate Spade, Bergdorf Goodman och Lord & Taylor, men det finns även tillgängliga på mer tillgängliga butiker, som Anthropologie, Club Monaco, Macy och J. Crew. Vissa butiker accepterar walk-ins, men det är bäst att göra ett möte, så att du inte behöver vänta. Att arbeta med en personlig shoppare är ett effektivt sätt att se vilka varor som är bäst för dig.

Råd: De flesta personliga shoppare betalas på provision, och de är mycket skickliga säljare. Ange en budget i förväg och hålla fast vid det. Och eftersom din personliga återförsäljare vill repetera företag, borde de gärna göra en lista över allt de rekommenderade, så du kan enkelt handla från den listan när din budget tillåter. Se till att de får kredit för försäljningen.

4. Layaway

Bäst för: Människor som vill boka en vara men inte är redo att betala i sin helhet.

Om: Layaway blev ganska vanligt kring depression men började förlora sin glans under de senaste decennierna, eftersom kreditkort blev mer allmänt tillgängliga. Vi har sett en återuppkomst av layaway de senaste åren, som ansträngts av den stora lågkonjunkturen. Tidigare fick du ofta betala en avgift för tjänsten. Idag erbjuder butiker, som Sears, Toys R Us och Babies R Us, kostnadsfritt under semestern. Wal-Mart tar ut $ 5 men återbetalar avgiften till ett presentkort när objektet är betalt i sin helhet. Andra butiker, som Best Buy, TJ Maxx och Burlington Coat Factory, kostar mellan $ 5 och $ 10.

Rådgivning: Layaway är värt om du är rädd för att en vara kommer att sälja ut, men du vill inte - eller kan inte - betala hela priset vid inköpstillfället. Det kan också vara bra för stora saker som du inte vill ta upp utrymme hemma före semestern.