>> >> När du ska ta social trygghet

När du ska ta social trygghet

Anonim

(IStockPhoto)

Att veta när man ska ansöka Sociala förmåner kan vara en integrerad del av pensionsplanering. Även om det bara kan vara en inkomstkälla, kan det vara det viktigaste, delvis för att det kan fortsätta att växa fram till 70 års ålder. Det beskattas också i allmänhet till en lägre skattesats än andra inkomstinkomster, säger Virginia P Reno, vice vd för inkomstförsäkringspolitiken vid National Social Academy of Social Insurance, en Washington, DC-baserad forskningsorganisation.

"Social trygghet är unik bland pensioner eftersom det fortsätter att ha en större utbetalning för varje år som du försenar tar det", säger hon och tillägger att när det gäller nästägg har de flesta amerikaner i åldrarna 55-64 en relativt liten, så kommer att vara beroende av social trygghet vid pensionering. Den stora majoriteten av seniorer räknar med socialförsäkring för det mesta av sin inkomst efter 65 års ålder, och det har varit fallet i 30 år, säger hon.

Av hushållen 55-64 år hade 60 procent pensionskonton med ett medianvärde på 100 000 dollar, enligt Federal Reserve Board's Survey of Consumer Finances. Det betyder att hälften av kontona har mer och en halv har mindre. Dessutom har 40 procent av 55-å-64-åringar inte pensionskonton. Så 70 procent av dessa åldrar 55-64 hade mindre än 100 000 dollar i sina konton, säger Reno. De senaste uppgifterna är tillgängliga från undersökningen 2010 för konsumentfinanserna, och uppgifterna var plana mellan 2007 och 2010. Federal Reserve Board arbetar nu med 2013 års undersökning.

Om du är en av de baby boomers som inte har förberett så bra för pensionering, så här är hur du får ut det mesta av sociala trygghetsförmåner, beroende på din situation:

[Se: 6 sätt att gå i pension kan vara billigare.]

Om du är gift: Om du är gift, när du beräknar när du ska ansöka om socialförsäkringsförmåner, tänk på framtiden, när en make regelbundet dör före den andra. Om båda makarna har arbetat tillräckligt för att kvalificera sig för egna förmåner, är det viktigt att samordna när varje kommer att göra anspråk på sina förmåner. För gifta par är det särskilt viktigt för den högre tjänaren att försena eftersom det beloppet blir överlevandebeloppet för den som bor längre, säger Reno.

Om du är singel: Det är viktigt att du maximerar din förmån genom att vänta till 70 om du kan, eftersom det kan vara den enda eller stora inkomstkällan du får om du inte har pension, en stor summa pengar i din 401 (k) planera eller du har sugit bort över 400 000 dollar i pensionssparande om du bor 20 år i pension, säger Mary Hunt, författare till "The Smart Woman's Guide to Planning for Retirement." Om du väntar till 70 år för att ta din sociala trygghet och lever ytterligare 20 år, har du en start med att ha tillräckligt med pengar. "Tänk på att dessa allvarligt grova siffror inte tillåter inflation eller gör något försök att ta reda på vilka skatter som kommer att se ut som år eller årtionden från nu", tillägger Hunt.

Om du har en IRA eller en 401 (k) plan: Att göra övergången till pensionen - oavsett om du går av med heltid eller slutar arbeta helt efter många års anställning - är inte nödvändigtvis lätt. "Människor har arbetat och sparar alla sina liv och kan inte tänka sig att ta ut pengar från deras IRA", säger Sharon Lacy, ekonomisk planeringschef för Bedrock Capital Management, Inc. Hon citerar en 59-årig man som fortfarande är arbetar men kan inte tänka mig att bidra till en IRA i flera år och sedan dra tillbaka från den. När folk slutar arbeta, har de ofta inte en plan. I detta fall skjuta upp socialförsäkring till 70, och ta ut pengar från din IRA, säger Lacy. På så vis kommer "dina totala skatter för din livstid att bli lägre", enligt Lacys beräkningar. "En IRA är 100 procent beskattningsbar men endast upp till 85 procent av socialförsäkringen är beskattningsbar", tillägger hon. Om du tar socialförsäkring på 70 år, "du får mer pengar till dina pensionsår".

[Se: 13 tips om pengar till gifta par.]

Nyckelpunktet är Socialförsäkringsinkomsten beskattas inte på samma sätt som IRA-inkomst, säger James Mahaney, vice vd för strategiska initiativ till Prudential Financial, Inc. och författare till papperet, "Innovativa strategier för att maximera sociala trygghetsförmåner. " Du kan minska dina skatter genom att välja att samla högre inkomster för socialförsäkring och sänka IRA-uttag när du bestämmer din strategi för pensionering. För att göra detta, hävda din socialförsäkring senare. Om du tar IRA-uttag först och försenar starten på dina sociala trygghetsförmåner, tar du högre livstid Social Security och lägre IRA-uttag, säger Mahaney.

Den kombinerade inkomstformeln bestämmer beskattningen av social trygghet. "Socialförsäkringsinkomsten i sig behandlas mycket fördelaktigt i denna formel än inkomst från en vanlig IRA, 401 (k) eller pension", säger Mahaney. "Som ett resultat kommer många pensionärer att betala lägre skatter i pension genom att generera högre inkomster från socialförsäkring än från dessa andra typer av konton."

Beroende på din totala inkomst kan du inte behöva betala skatt på din socialförsäkringsinkomst. Men när vissa inkomstgränser är uppfyllda - 25 000 dollar för ensamstående personer och 32 000 USD för gifta par - upp till 50 procent av varje socialförsäkrings dollar du får beskattas. Om socialförsäkringar dämpar din totala sammanlagda inkomst (enligt en formel) över 34 000 dollar för ensamstående personer och 44 000 dollar för par, så kan upp till 85 procent av varje socialförsäkrings dollar du tjänar beskattas, säger Mahaney. "Tröskelvärdena fastställdes 1983 och är inte indexerade för inflationen, vilket innebär att fler pensionärer kommer att möta beskattning av förmåner och vissa pensionärer som inte beskattas nu kommer att vara nere på vägen", tillägger han.

[Se: 6 tips för Boomer lämnar stora hem bakom.]

Om du fortfarande arbetar: Om du gör anspråk på arbetstagare, spousal eller efterlevande förmåner före din full pensionsålder - vid 66 eller mellan 66 och 67 för de flesta baby boomers - kommer du sannolikt att bli föremål för inkomsttestet, säger Mahaney. Med inkomsttestet, om du startar dina sociala trygghetsförmåner före 66 års ålder, under varje år fram till din fullständiga pensionsålder, kommer 1 dollar av dina förmåner att hållas kvar för varje $ 2 du tjänar över gränsen för det året, vilket är $ 15.480 för 2014, säger Mahaney. Under året når du din fulla pensionsålder - 66 för de födda mellan 1943 och 1954 - dina förmåner minskar $ 1 för varje $ 3 du tjänar över en högre gräns - $ 41 400 - till den månad du når din fulla pensionsålder. Då försvinner intäktstestet.

För de som har olika inkomstkällor är det bäst att hitta en finansiell rådgivare eller finansiell planerare som du kan lita på för att hjälpa dig att fatta beslut, säger Lacy. Om du inte måste ta din sociala trygghet tidigt eftersom du inte längre kan arbeta och inte har någon annan inkomstkälla, är det bäst att försena det så länge du kan, lägger hon till. "Vi tänker på social trygghet som" livslängd försäkring ", säger Lacy.