>> >> Vad du behöver veta om djurförsäkring

Vad du behöver veta om djurförsäkring

Anonim

Få husdjursförsäkring tidigt eftersom de flesta planer inte täcker existerande villkor. (Getty Images)

Katter och hundar är ofta medveten familjemedlemmar, vilket kan förklara varför amerikanska husägare investerar alltmer i husdjursförsäkring. Enligt den nordamerikanska djurförsäkringsföreningen spenderade husdjursägare mer än 1 miljarder dollar på djurförsäkring år 2017 och försäkrade 2, 1 miljoner husdjur i USA och Kanada, ett hopp om nästan 17 procent från föregående år.

RELATERAT INNEHÅLL

Hur sänker kostnaden på husdjursvård

Om du funderar på att få djurförsäkring, är det några faktorer som experter föreslår ägare överväga, från premier till genetik till övergripande kvalitet på vården.

Bedöm genomsnittskostnader, inklusive premier. Enligt den nordamerikanska PET Health Insurance Association var den genomsnittliga olycks- och sjukpremie för hundar 2017 $ 535 per år eller 44, 58 dollar per månad. För katter var medelpriset 335, 19 kronor per år eller 27, 93 dollar per månad. Förtjänar husdjur försäkringsbolag att överväga inkludera Healthy Paws, Pets Best, Petplan, 24PetWatch, AKC Pet Insurance, ASPCA Pet Health Insurance, omfamna Pet Insurance, Nationwide, PetFirst och Trupanion.

Titta noggrant på de policyer du är mest intresserad av att förstå vad som ingår - och vad som inte är. Till exempel kan en policy inte täcka en utvecklingsstörning som ärftlig epilepsi om din veterinär tror att ditt husdjur har haft tillstånd sedan födseln. Eller kanske du finner att livsmedel eller kosttillskott inte omfattas av försäkringar. Plus hälsofrågor i samband med sjukdomar som kunde ha förebyggts av ett vaccin - om du inte fick en för ditt husdjur - kommer det sannolikt inte att omfattas av djurförsäkring.

Tänk på vad som är täckt - och vad som inte är - i varje plan . Precis som med en hälsovårdsplan har du vanligtvis en avdragsgilla och procentuella alternativ för utbetalning av veterinärbetalningar. Beroende på planen du väljer kan försäkringen täcka 70, 80 eller 90 procent av ditt husdjurs veträkning.

Vanligtvis kan du få djurförsäkring för ett allvarligt problem, inte regelbundna kontroller. "De flesta försäkringar täcker sjukdom och skada och inte förebyggande vård. Det finns undantag för detta, men det är trenden", säger Gary Richter, en veterinär som äger två djurhospitaler i Oakland, Kalifornien. Han är också en konsult med Rover.com, en webbplats för sällskapsdjur och författaren till "The Ultimate Pet Health Guide."

Enligt Richter, i balans är det ett smart steg för att få djurförsäkring. "Att ha husdjursförsäkring gör det möjligt för husdjursägare att fatta medicinska beslut baserat på deras husdjurs hälsa och välbefinnande, snarare än vad de har råd med. Ingen borde fatta beslut om liv eller död baserat på kostnad", säger han. "Jag säger ofta till husdjursägare att försäkringen är den som spelar i livet du hoppas förlora. Om en familjemedlem - människor eller djur - har en stor medicinsk fråga, finns det ingen större känsla än att veta att du är täckt."

Med det sagt, om du vill hitta en djurförsäkring plan som hjälper till att täcka kostnaderna för rutin veterinärkontroll, kan du. Men du kanske upptäcker att en välbefinnande inte är värt kostnaden, enligt Rochelle BaRoss, som författar TheBrokeDog.com, en blogg som syftar till att hjälpa hundägare på en snäv budget. BaRoss, som har djurförsäkring för att täcka hälsokostnader för Henry, hennes terrierblandning, säger att medan hennes plan innehåller saker som kremerings- och begravningsutgifter och även resekostnader om Henry behöver livräddande akutsjukvård strax före avresan på en dyr resa, hon fick inte täckning för rutinmässiga veterinärbesök.

"Åtminstone för mig gjorde jag matte, och det räddade mig inte pengar, " säger hon. "Jag kan förutsäga hälsokostnaderna varje år - de som omfattas av planen, som skott och wellnessexaminer - för att de blir relativt stabila." Men hon älskar att ha täckning för att hjälpa till att betala för sjukvård för eventuella sjukdomar eller skador. "Det ger mig sinnesro: Jag behöver inte stressa om att välja mellan att betala hyran eller rädda min hunds liv", säger hon.

Investera i husdjursförsäkring tidigt. Få försäkring så fort som möjligt, säger BaRoss. "De flesta, om inte alla planer, täcker inte existerande förhållanden. Ju tidigare du anmäler dig, desto färre existerande villkor. Dessutom är valpar ofta billigare att försäkra sig än äldre hundar, säger hon.

"Du vet aldrig när någonting kan hända och att du registrerar dig tidigt förhindrar ett existerande tillstånd från att dyka upp och begränsa täckningen", säger Richter.

Om du överväger att få en hund, kom ihåg att du "kan dramatiskt sänka djurförsäkringspremierna helt enkelt genom att välja att anta en mongrel från ett skydd snarare än att köpa en stamtavla från en uppfödare", säger Ben Williamson, senior internationell mediedirektör med människor för den etiska behandlingen av djur i Los Angeles. "Stamhundar kommer per definition från en onaturlig liten genpool som gör dem mer benägna att drabbas av onormalt höga grader av genetiska störningar och sjukdomar som hipdysplasi, andningssvårigheter, ögonproblem, diabetes, cancer och epilepsi, säger Williamson. . "Och att hjälpa en hemlös hund är ganska ovärderlig.

Om du avstår från djurförsäkring, vidta försiktighetsåtgärder. Om du väljer att inte försäkra ditt husdjur, är det en smart idé att suga lite pengar bort varje månad för eventuella problem med husdjur. "Vi rekommenderar vanligtvis inte att anmäla sig till djurförsäkring och istället lägga ut extra pengar i deras akutfond eller ett separat sparkonto", säger Adam Beaty, en certifierad finansiell planerare och ägare till Bullogic Wealth Management i Pearland, Texas.

Eftersom äldre hundar och katter tenderar att få mer hälsofrågor än valpar och kattungar, säger Beaty att "det är troligtvis år av månatliga premier som betalas för endast en liten avgift på ett krav." I stället föreslår han att man placerar de pengar du skulle betala i premier till en akutfond för ditt husdjur.

Tänk på det här sättet: Om din hund eller katt lever ett gott långt liv utan några större hälsofrågor kan du kanske sluta med ett mycket starkare sparkonto. Om ett problem kommer upp, kommer du att vara glad att du lägger pengar åt sidan. Nackdelen är dock att du fortfarande inte får lägga tillräckligt med pengar om ditt husdjur har allvarliga hälsoskador - eller om du skulle kunna få en annan ekonomisk nödsituation, slå ditt husdjurs finansiella stash och följ då i trubbel om något händer innan du kan fylla i din fond. Takeaway: Planering inför stora veterinära kostnader är ett smart drag.

Tänk också på att du kan få en djurförsäkring plan, stöter på en hälsofråga med din katt eller hund och i slutändan känna sig rippad. "Djurägare behöver komma ihåg att försäkringsbolag är vinstdrivande företag, och de måste tjäna pengar, säger Richter. "Folk som handlar om husdjursförsäkring bör göra sin due diligence när det gäller att utbilda sig om täckningsgränser, självrisker och uteslutningar. Som med all försäkring är det viktigt att veta vad du får och vad du inte får när du registrerar dig."

Är det sunt att sova med dina husdjur?