>> >> Vad kostar dig mer i 2016?

Vad kostar dig mer i 2016?

Anonim

Det nya året kan innebära nya (och högre) priser på allt från hyra till bilar. (Getty Images)

Planerar att köpa en newcar eller köksapparat i 2016? Var beredd att öppna din plånbok lite bredare, eftersom det bara är två av de föremål som förväntas kosta mer nästa år. Det är dock inte alla dåliga nyheter. Konsumentprisindexet visade blygsama ökning totalt sett för 2015 och till och med minskande priser på områden som kläder och energikostnader.

Här är en titt på vad som kan kosta mer 2016.

1. Hyr. Hyreskostnaderna för bostäder och kommersiella fastigheter kan stiga 2016, och inte bara på röda varma bostadsmarknader som San Francisco och New York. Michael Levin, professor i marknadsföring vid Otterbein University i Westerville, Ohio, säger att bostadsmarknader som inte har varit heta de senaste åren, till exempel Cincinnati och Dallas, kunde se stigande hyror. "Efterfrågan hamnar slutligen med utbudet, och det klämmer ut den tillgängliga tillgången, så bostadshyrorna kommer att öka, säger Levin.

Zillow Home Price Expectations Survey, som undersökte 101 fastighetsexperter i januari, fann att mer än hälften av experterna sa att de förväntar sig att hyreskostnaderna förvärras i minst ytterligare två år.

2. Låna pengar. Hypoteksatser sutto vid historiska nedgångar de senaste åren, vilket var gynnsamt för dem som vill refinansiera eller finansiera ett nytt hem. Den amerikanska centralbanken höjde inte räntorna 2015 som förväntat, men det kunde öka räntorna senare i månaden eller nästa år. Om det händer, kommer hyresgästen med bostadslån att betala mer, liksom att folk tar ut nya inteckningar, påpekar Chip Manning, chef för Babson Center for Global Commerce på Sewanee-University of the South. "Jag tror att du kommer att se uppåtgående tryck [på bostadspriserna] på grund av att människor kommer att försöka komma in under tråden [innan priserna ökar], " säger han.

3. Högteknologiska hushållsapparater. Hushållsapparater går högteknologiskt, och fler klockor och visselpipor översätts ofta till högre priser. "Fler produkter har hemautomatisering, appintegration och röstintegration", säger Howard Schaffer, vice vd för merchandising på Offers.com. "Det är allt från avancerade apparater ner till dina ljusbrytare, glödlampor och till och med crockpots." Om du är på marknaden för en grundläggande modell som inte synkroniseras med din telefon eller erbjuder andra funktioner, kommer du sannolikt inte att märka mycket av en prisökning under det här året, enligt Schaffer.

4. Högskolekostnader. College Board rapporterar att kostnaden för grundutbildning på offentliga och privata universitet för utomstående studenter steg mer än 3 procent mellan 2014-2015 och 2015-2016 skolår. Trots att man talar om presidentkampanjens spår om planer på att tvinga in högskolekostnader, säger Manning att det finns en "vapen race" i collegeutrymmet. "De bygger fortfarande trevliga lokaler, och många av högskolorna gör mer inom forskningsområdet, vilket kan påverka kostnadsstrukturen", säger han.

MOOCs (massiva öppna online-kurser) och online-skolor har varit heta ämnen under de senaste sju eller åtta åren på grund av deras potential att drastiskt minska skolkostnaderna, tillägger Manning. "Det har bara inte materialiserats [i stor skala]", säger han. "Jag tror att det så småningom kommer att få effekt, men jag tror inte att vi kommer se det under överskådlig framtid."

5. Sjukförsäkring. Den totala hälso- och sjukvårdsutgifterna förväntas öka med 6, 5 procent för 2016, enligt en rapport från PwC Health Research Institute. Det är något mindre än 6, 8 procentenhetens ökning för 2015, men det är mycket mindre än 11, 9 procentenhetens ökning 2007. Likadant visar samma rapport i 2015 att 40 procent av amerikanska konsumenter gick utan vård och genomsnittliga självriskdrivenheter ökade till $ 1200 (nästan dubbelt så mycket som $ 680 år 2009). "Vi ser några ganska stora ökar.

går in i nästa år, vilket kan lägga stort tryck på människors ficklådor, säger Manning. Vissa äldre amerikaner som betalar för Medicare Part B (som täcker öppenvård och doktorsbesök) kommer också att betala högre premier.

6. Bilar. I oktober ökade de nya bilpriserna med 458 dollar (1, 4 procent) jämfört med oktober 2014, enligt analytikerna på Kelley Blue Book. Bilpriserna kommer sannolikt fortsätta att öka uppåt i det nya året.

"Du kan se bilpriserna fortsätter att öka när de fortsätter att lägga till mer teknik - allt från Bluetooth till automation, säger Schaffer. "Ursprungligen var det i high-end bilarna, men nu ser du även detta på Hondas och Fords mest inträdesnivå." Stigande priser på metallvaror kan också bidra till ökade bilpriser, säger Levin. Trots kostnaderna förutser National Automobile Dealers Association nya bilförsäljningar för att nå 17, 7 miljoner enheter (uppgående från en prognostiserad försäljning på 17, 3 miljoner i år) år 2016.