>> >> Vad kostar mer - och mindre - år 2019

Vad kostar mer - och mindre - år 2019

Anonim

Livsmedelspriserna förväntas förbli relativt stabila år 2019, då USA: s avdelningsdepartement förutspår att de kunde stiga 1 till 2 procent. (Getty Images)

Om du är på marknaden för en ny bil kanske du vill investera i en uppsättning hjul snarare än senare. Bilar är ett av ett antal produkter som förväntas se prisstigning till följd av statliga avgifter. Fisk och skaldjur, möbler och cyklar är andra varor som kan kosta mer tack vare brygghandelskriget. Utanför takten förväntas priset på sjukvård och bostäder också stiga 2019 tack vare en kombination av inflation, stigande intresse och förändringar på marknaden.

Det är dock inte alla dåliga nyheter: Konsumenterna kommer att se priserna på vissa matvaror, tekniska produkter och eventuellt gas förbli stabila eller minska under de kommande 12 månaderna.

Här är en titt på tre kategorier som förväntas kosta mer 2019.

Sjukvård. Kostnaden för vården väntas stiga nästa år, men inte alla kommer att påverkas på samma sätt.

RELATERAT INNEHÅLL

Var inte billig när du köper dessa artiklar

Finansföretaget PwC projekterar de underliggande sjukvårdskostnaderna för arbetsgivarbaserad sjukförsäkring kommer att öka med cirka 6 procent år 2019. Benjamin Isgur, ledare för Health Research Institute på PwC, säger att spike kommer att drivas av kostnader i samband med utvecklingen av nya behandlingar, ökad drogutgift och konsolidering av sjukhus och anläggningar i större system.

"Det betyder inte att premien nödvändigtvis kommer att öka så mycket, men den underliggande kostnaden för service ökar, säger Isgur. Det kan översättas till högre självrisker, samförsäkringar eller copayments för hälsovårdstjänster.

Vad gäller premiekostnader, förvänta dig en blandad väska år 2019. Kaiser Family Foundation har analyserat riktlinjer för silvernivå på regeringens sjukförsäkring och fann både dubbelsiffriga ökar och minskningar i premiebelopp. De varierade från en premieavgång på 27 procent för planer som tjänar Philadelphia till en 30 procent ökning i Fargo, North Dakota.

Hus. Bostadsmarknaden kan börja sakta i 2019, men priserna bör fortsätta att öka. Lawrence Yun, chefekonom för National Association of Realtors, presenterade sin prognos för det kommande året på organisationens årliga konferens. Han förutspår en 3, 1 procentig ökning av priset på befintliga bostäder från 2018 vilket gör det nationella medianpriset 266 800 dollar år 2019.

"Vad du ska se är tusenåriga äntligen på väg in på bostadsmarknaden", säger Jeffrey Taylor, medgrundare och verkställande direktör för Digital Risk, ett företag som betjänar hypotekslån genom att tillhandahålla efterlevnadstjänster och andra lösningar.

Taylor pekar på en utrullning av UltraFICO-poäng som bidrar till att driva yngre köpare till marknaden. UltraFICO är för närvarande pilotad och är en ny kreditvärderingsmodell som gör det möjligt att inkludera check- och sparkonton i beräkningar, något som kan öka poängen för dem med begränsade kredithistorier. När det väl blivit färdigt nästa år kommer konsumenterna att kunna välja att skapa ett UltraFICO-poäng. De kan också välja vilka bankkonton som ska länka till deras poäng. "Det kommer att öppna boxen mycket när det gäller tusenåriga köpare", säger Taylor.

Fler köpare på marknaden kan driva upp priserna, men ökade räntor kommer att göra hypotekslån dyrare. Så medan bostadsmarknaden fortsätter att vara tät kan konsumenterna sluta få mindre för sina pengar under det kommande året.

Bilar. Bilfabrikanter litar på delar importerade från Kina, men många av dessa föremål slogs med en tio procent tull tidigare i höst. Tullen, som är en skatt på utsedda importerade varor, kommer att öka till 25 procent efter det nya året. Som ett resultat förväntas bilpriserna stiga 2019.

Johan Gott, huvudkontor med konsultfirma AT Kearney, säger att den starka amerikanska dollarn kommer att bidra till att stryka effekten av skatterna, men det kommer fortfarande att bli en nedsättningskostnad för konsumenterna. Kinesiska tillverkare kommer att ta ut mer för sina produkter för att täcka tullen, och företagen kommer att övergå till den kostnaden för konsumenterna i form av högre priser.

Det är något Gott säger redan händer i vissa sektorer. Han pekar på ett tillkännagivande från Coca-Cola tidigare i år att företaget skulle öka dryckespriserna till följd av en ny aluminiumtull. "De burkar de använder är dyrare", säger Gott.

När 25 procents taxa är på plats, kan kostnaden för en ny bil öka så mycket som 6 750 USD, enligt Center for Automotive Research. Priserna på begagnade fordon kan också gå upp om fler konsumenter väljer att köpa förhandsägda snarare än nya bilar och lastbilar.

Medan hälso- och hushålls-, bostads- och bilpriserna förväntas öka, ska följande tre kategorier leda till platta eller reducerade kostnader för konsumenterna.

Specerier. Priset på mat som ätas hemma förväntas förbli stabilt. Sammantaget kan priset på dagligvaror öka i 1 till 2 procent år 2019, enligt US Department of Agriculture. Vissa livsmedelskategorier, som fetter och oljor, fläsk och ägg kan dock minska.

Dessutom säger vissa branschklockare att det finns faktorer som kan bidra till att ytterligare minska kostnaderna för konsumenterna. "Konkurrensen inom livsmedelsindustrin har intensifierats med planerad tillväxt av Amazon och expansion av internationella kedjor som Aldi och Lidl", säger Haresh Gurnani, Benson-Pruitt professor i affärsverksamhet och verkställande direktör för Center for Retail Innovation vid Wake Forest University. "Detta bör lägga ytterligare tryck på priserna i dagligvaruhandeln."

Tekniska prylar. Alex Shvarts, chefstekniker för småföretag långivare FundKite, ser 2019 som det år då teknologipriserna för många men inte alla varumärken fortsätter att falla. "Glöm Apple-relaterade produkter", säger han. "De är i en egen värld."

Medan kostnaden för Apple-prylar sannolikt inte kommer att gå ner, sänker andra varumärken priserna för att få en större andel av marknaden. Detta gäller särskilt för röststyrd teknik som Amazon Echo och Google Home. Shvarts säger att det är i ett företags intresse att få en enhet till ett hem även om de inte gör mycket vinst av den ursprungliga försäljningen. "Varför lyssnar dessa saker på oss?" han säger. "De är utformade för att skapa fler reklammöjligheter."

Gas. Förutsägande av energipriser kan vara svårt, men US Energy Information Administration uppskattar att priset på råolja kommer att sjunka med 2 dollar per fat 2019. Det förväntar sig också att det nationella genomsnittliga priset på en gallon bensin blir 2, 75 dollar, detsamma som 2018.

Det finns gott om potential för att dessa priser ändras men. "Osäkerhet i den internationella geopolitiken innebär i allmänhet högre energipriser", säger Willard Delavan, docent i ekonomi vid Libanon Valley College i Annville, Pennsylvania. Oro i Mellanöstern, tillsammans med stigande spänningar mellan Ryssland och Ukraina, kan påverka hur mycket människor betalar vid pumpen 2019.

10 sätt du överskrider utan att realisera det