>> >> Vilka trumps tariffer kan betyda för konsumenterna

Vilka trumps tariffer kan betyda för konsumenterna

Anonim

Många branschexperter är rädda för att taxorna skulle kunna avveckla ett handelskrig, vilket kan leda till förluster av arbetstillfällen. (Win McNamee / Getty Images)

Förra veckan meddelade presidentDonald Trump att han kommer att åberopa en lagbestämmelse som tillåter honom att införa en tull på 25 procent på importerat stål och en tull på 10 procent på importerat aluminium.

Sedan dess har det varit förvirring och osäkerhet kring hur de föreslagna taxorna kan påverka USA och länder runt om i världen. Kan tarifferna inleda ett handelskrig? Och om så är fallet, kan det vara ett bakslag för en ekonomi som har blivit surrande under de senaste åren?

Med en ständigt föränderlig nyhetscykel är det svårt för konsumenterna att navigera snabbt utvecklande politiska beslut, för att inte tala om huruvida det nordamerikanska frihandelsavtalet omförhandlingar skulle avskräcka president Trump från att utfärda taxorna. Men om tarifferna tas ut, kanske du undrar vilka förändringar du kan förvänta dig.

Medan vissa möjliga resultat är tydliga, är andra fortfarande osäkra. Tullarna kan eventuellt vara förmånstagare inom aluminium- och stålindustrin. Men å andra sidan kan det riskabla flyget också utlösa uppblåsta priser på konsumentprodukter eller försvaga den globala ekonomin, vilket skulle skada alla. Fortsätt läsa för att upptäcka hur taxorna kan påverka din ekonomi.

Dina pensionskonton kan gå ner. Om aktiemarknaden fortsätter att glida, kan dina investeringar i sista hand ta en tur också. Dagen då Trump gjorde tullmeddelandet, Dow, S & P 500 och Nasdaq föll mer än 1 procent. Men det var inte så illa. till exempel gick många stålbestånd upp. Det är dock för tidigt att göra några konkreta förutsägelser om hur dina pensionsbesparingar skulle kunna drabbas av dessa avgifter.

Inflationen kan ge en avkastning. Medan priserna alltid klättrar har inflationen varit anmärkningsvärt stadigt och låg i åratal, som i allmänhet svävar omkring 1 och 2 procent sedan 2009. Men stål- och aluminiumtarifferna skulle förändra det om sakerna går så illa som vissa ekonomer förutsäger.

"En bransch som är en nätanvändare av stål är en omedelbar förlorare. Bilindustrin, konserveringsindustrin [och] mjukdryckindustrin kommer omedelbart att tänka på, eftersom kostnaderna bara gick upp. Och naturligtvis kommer dessa kostnader vidarebefordras till konsumenterna, säger Robert Johnson, VD och koncernchef för The American College of Financial Services, ett ideellt företag som erbjuder avancerad planeringsutbildning för finansiella rådgivare som bygger på Bryn Mawr, Pennsylvania.

RELATERAT INNEHÅLL

Trumps Surprise Steel, Aluminum Tariffs.

Matthew Shay, president och chef för National Retail Federation, vidarebefordrade liknande känslor i ett uttalande: "Gör inget misstag, det här är en skatt på amerikanska familjer. När kostnaderna för råvaror som stål och aluminium är artificiellt drivna upp, kommer alla amerikaner i slutändan räkningen i form av högre priser på allt från konserver till elektronik och bilar. "

Ditt jobb kan vara i fara. Många industrins experter är rädda för att taxorna skulle kunna avveckla ett handelskrig, medan andra länder tar ut sina egna avgifter i förtal. Det kan leda till förluster i arbetet.

Europa har till exempel redan meddelat att om Trump sätter tullar på import av stål och aluminium kommer Europa att placera taxor på Harley-Davidson motorcyklar, bourbon whisky och Levi's jeans - alla produkter som USA exporterar. Och om det är svårare för amerikanska företag att sälja sina produkter eftersom efterfrågan minskar, kan de behöva trimma tillbaka sitt antal anställda.

Doreen Edelman, en Columbia-baserad medordförande i det globala affärsteamet vid Baker Donelson, ett nationellt advokatbyrå, varnar för att taxorna skulle kunna påverka arbetstagarna och den amerikanska ekonomin negativt. Edelman, som har rådgivit kunder om import och export för kvart i århundradet, säger om aktiemarknaden fortsätter att gå nedåt på grund av rädsla för ett handelskrig eller om ett handelskrig faktiskt bryts ut, då "det kan leda till jobb förluster och skadade familjer. "

Många globala branschledare har också lagt fram onda uttalanden. Till exempel sa Jim McGreevy, VD och chef för ölinstitutet, i ett uttalande: "Enligt analyser från tredje part kommer denna 10 procenttaxa att skapa en ny skatt på 347, 7 miljoner dollar på amerikansk dryckesindustri, inklusive bryggerier och ölimportörer, och resulterar i förlusten av 20.291 amerikanska jobb. "

Tariffen kan också negativt påverka företag som är beroende av affärer med andra nationer.

"Till exempel har Kanada en blomstrande autoanläggningsbas och fordon monterade där behöver leverans av råmaterial och subassemblyingång som ständigt går över gränsen mellan USA och Kanada och Mexiko. I vissa fall kan fram och tillbaka förekomma jämna upp till ett dussin gånger [med en bil] och eventuella kostnadsökningar på grund av gränsöverskridande avgifter skulle förstöra industrins nuvarande tillstånd ", säger Haresh Gurnani, verkställande direktör för Center for Retail Innovation vid Wake Forest University School of Företag i Winston-Salem, North Carolina.

Du får behålla eller förvärva ett nytt jobb. Något bra kan komma ut ur taxorna, säger John Boyd, Jr., en huvudansvarig på Boyd Company, ett företagswebbbolag med kunder som inkluderar Boeing, PepsiCo, Visa International och HP.

"Från min utsiktspunkt ser jag taxorna som ger mer tailwinds för den motsatta trenden", säger han. "Många av våra kunder inom fordonsindustrin, flygindustrin och medicinsk utrustning får meddelandet att detta inte är dags att vara offshoring-produktion. Vi ser en hel del expansioner under de kommande månaderna, särskilt på lågkostnadsmarknader i Sydostasien. Vi har aldrig sett mer intresse bland våra kunder att avbryta planerade flyttningar offshore och istället utöka produktionen här hemma. "

Skattereformräkningen har hjälpt till det, lägger Boyd till. Med andra ord, om du var orolig att du kunde förlora ditt jobb på grund av ditt företags flyttning, var inte orolig: Din oddsen att hålla ditt jobb kan gå upp. Även om avgifterna inte uppstår, kan du behålla ditt jobb helt enkelt från meddelandet som det skickar till arbetsgivare.

Du kommer sannolikt att känna dig ekonomiskt orolig. Konsumenternas förtroende kan vara skakigt en stund om avgifterna utfärdas. Och medan tullar verkar oundvikliga kan de inte vara: Företagsgrupper och republikanska lagstiftare har försökt att stoppa president Trump från att ta ut avgifter på stål och aluminiumimport. Vad som än händer kan det ta lite tid innan det är säkert om avgifterna i slutändan träder i kraft.

"Företag som tillverkar i USA med importerat stål och aluminium är oroliga, säger Edelman. "Men hur kan de planera om de inte vet hur länge taxorna kommer att gå eller vad kommer det hända nästa?"

Det är den fråga som många konsumenter frågar också.

9 Skrämmande saker konsumenterna gör