>> >> Vad att veta innan du öppnar ett ABLE-konto

Vad att veta innan du öppnar ett ABLE-konto

Anonim

I slutet av 2014, efter att ha varit ett årtionde av lobbyverksamhet från grupper som handikappade för funktionshinder, passerade kongressen att uppnå en bättre livserfarenhetslag, som skapar ett skattebefriat konto för personer med funktionshinder, som liknar en 529 plan för college. Pengar på ett ABLE-konto växer och kan användas skattefritt på kvalificerade utgifter som medicinsk behandling, transport, bostäder, utbildning och hjälpteknik.

Före ABLE-lagen från 2014 skulle amerikaner med funktionshinder som hade mer $ 2000 i sitt namn förlora berättigande för statliga förmåner som Medicaid-täckning eller kompletterande säkerhetsinkomst (ett statligt program som finansieras av amerikanska statskassans allmänna medel som ger stipendier till låginkomsttagare vem är blinda, funktionshindrade eller över 65 år). Den sammanlagda årliga bidragsgränsen för ett ABLE-konto är $ 14 000, i enlighet med den federala gåvan för uteslutning av giftskatt.

"Personer med funktionsnedsättning har ofta särskilda vårdbehov som bara kan tillgodoses av de mycket starka fördelarna som Medicaid tillhandahåller", säger Christopher J. Rodriguez, seniorpolitisk rådgivare vid National Disability Institute. "En av de största fördelarna [av ABLE-konton] är att det gör det möjligt för enskilda att spara för sina framtider utan att äventyra sina SSI- och Medicaid-fördelar, " tillägger han.

Förra året blev Ohio det första landet att erbjuda ABLE-konton. Med detta skrivande erbjuder Florida, Kentucky, Michigan, Nebraska, Ohio, Oregon, Tennessee och Virginia ABLE-konton, med program lansering i flera stater senare i år. Ett konsortium av nio stater, inklusive Alaska, Illinois, Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, Nevada, Pennsylvania och Rhode Island, arbetar tillsammans för att göra ABLE-konton tillgängliga för allmänheten.

Här är en titt på frågor att tänka på innan du skapar ett ABLE-konto.

5 sätt att mildra den ekonomiska nackdelen med en funktionshinder

Oavsett om du skadades på jobbet eller blev sjuk, kan du minska penningspänningen som din familj kommer att möta.

Kimberly Palmer 13 maj 2015

Går jag eller gör min älskling kvalificerad? Mottagaren av ett ABLE-konto måste ha blivit blind eller funktionshindrad före 26 års ålder och uppfyller andra kriterier för att dokumentera en allvarlig handikapp. Denna åldersbegränsning utesluter många personer med funktionshinder, men Rodriguez säger att det ansågs nödvändigt för att få ABLE-lagen godkänd. ett mer omfattande program trodde vara för dyrt på grund av förlorade skatteintäkter.

Den önskade åldern av inledningen kan dock ändras i framtiden. "Det finns mycket aktivitet och stöd som skulle ta det från [ålder] 26 till 46", säger Mary Morris, VD för Virginia529 College Savings Plan, som lanserade Virginia ABLE plan förra månaden. "Det är inte tänkt att vara ett Medicare-tillskott för människor som åldras och blir handikappade på grund av ålder ensamma", tillägger hon.

Människor i stater utan ABLE-plan eller utan statliga skatteincitament bör överväga planer i andra stater, säger Todd Sensing, grundare och vd för FamilyVest, en avgiftsfinansierad finansiell planeringsbyrå i Florida som ger råd till familjer med speciella behov. "Tid är alltid vid din sida när du går in i ett sparprogram, " säger han. "Du vill skapa [ett konto] så tidigt som möjligt. De flesta av dessa kan överföras från ett tillstånd till ett annat år, " förklarar han.

Sensing har två söner på autismspektrumet, så han planerar att upprätta konton för sin familj, men han kommer inte att få en statlig skatteavbrott för att göra det eftersom hans hemstat i Florida inte har statlig inkomstskatt. (Florida planen, kallad ABLE United, är endast öppen för statens invånare.)

Vilka avgifter är kopplade till kontot? Avgifterna varierar beroende på stat, så det kostar att jämföra kostnaderna. Till exempel debiterar Ohio en underhållsavgift på $ 2, 50 per månad till Ohio-invånare och $ 5 till invånare i andra stater. Däremot är Virginia månadsavgift $ 3, 25 per månad oavsett bostadsort, och denna avgift upphävs om du behåller ett genomsnittligt dagligt saldo på $ 10.000 i ditt konto. Underhållsavgifterna täcker kostnaderna för administrationen av programmet, och avgifter för de underliggande investeringarna är en extra kostnad. Varje statens plan erbjuder olika investeringsalternativ, så se till att du noggrant granskar lågavgift investeringsalternativ för att välja en plan som du är bekväm med.

Vilka är mina behov idag och vad kommer mina behov att vara i framtiden? Sensing föreslår att du tänker på hur du ska använda planen, så att du kan matcha den bästa planen till dina behov. Om du till exempel inte planerar att använda pengar direkt, då är "debit-kort och spårningskostnadstypsprogrammen förmodligen inte det första du behöver", förklarar han. "Du kanske vill ha en större gräns eller olika sätt att finansiera kontot", säger han. Till exempel, "Michigan har en offentlig crowdfunding webbplats som kan fungera bra med familjer som vill integrera vänner och familj i besparingsplanen, " tillägger han.

De som behöver mer omedelbar tillgång till medel kanske vill välja ett ABLE-konto med ett betalkort bifogat. Virginia är ett tillstånd som erbjuder ett betalkort att använda för kvalificerade inköp. Dess plan, kallad ABLEnow, fungerar på samma sätt som ett hälsokonto, berättar Morris. "Med HSA-strukturen måste du börja med kontokomponenten, så $ 2000 måste behållas i kontot, säger hon. "Något utöver det som kan vara i investeringsalternativ", förklarar hon. Deltagarna använder betalkortet för att göra inköp direkt ur sitt ABLEnow-konto i stället för att ansöka om återbetalning senare, vilket borde effektivisera betalningar och rekordhållning, säger Morris.

Medan ABLE-konton har potential att hjälpa miljontals amerikaner med funktionshinder, kan vissa människor fortfarande välja att inrätta ett särskilt behovsförtroende, ibland kallade ett tilläggsbehov tillit, eller ta andra planeringssteg också. "ABLE är bara ett verktyg bland olika verktyg som kan hjälpa en individ med en handikappplan för sina finansiella framtider, säger Rodriguez. "Om du har möjlighet att göra det, har fördelarna med att ha ett särskilt behov av förtroende och ett ABLE-konto överväga att antingen ha en enskild individ, " tillägger han.

Hur man bestämmer om en 529 plan är rätt för dig

Hur man bestämmer om en 529 plan är rätt för dig