>> >> Vad händer om du inte betalar dina skatter?

Vad händer om du inte betalar dina skatter?

Anonim

Du har två alternativ: Betala Uncle Sam nu - eller senare. (Getty Images)

Vad skulle hända om jag inte betalade mina skatter ? Den frågan har förmodligen korsat dig åtminstone en gång.

Men snarare än att ta reda på det svåra sättet, här är några troliga resultat.

Du är skyldig mer. Om du har åtagit dig att aldrig betala skatt, kanske det här inte spelar någon roll för dig. Men om du har bestämt dig för att du inte kommer att filera i år för att du är trött på att göra det, kanske du vill tänka om den planen.

Vi pratar inte om arkivering och inte kan betala vad du är skyldig. (Om så är fallet, var inte panik. IRS har rykte för att det är lätt att arbeta med.)

Men om du känner dig avskild, bör du göra vad du kan för att betala dina skatter senast den 15 april, eller begära en sex månaders förlängning genom att lämna in blankett 4868. Nej, marken kommer inte att öppna och svälja dig hela om du misslyckas med att göra heller. Du kommer sannolikt inte att gå i fängelse eller förlora ditt hus. Men du kommer att straffas med avgifter.

Du kommer så småningom att lära dig detta när du får ett brev från IRS, enligt John Gregory, en skattutövare och grundare av 1040Return.com, som tillhandahåller skattepreparationsprogram och skattemedel för privatpersoner och företag.

"IRS kommer att beräkna din inkomst för dig, i värsta fall, som skulle lämna dig som en enskild individ med ett undantag. Baserat på dessa avdrag kommer IRS att beräkna din skatteskuld med straff och ränta", säger Gregory.

Med andra ord, om du inte gör dina skatter, kommer IRS att fila dem för dig.

Medan det kan låta som ett bra sätt att spara dig besväret med att skicka in dina skatter, är det knappast gratis professionell skattehjälp. Gregory bryter ner vad du skulle skylda om du hade 30 000 dollar i rapporterbar inkomst år 2012 och betalade inte skatter för det fram till 2015. I så fall skulle du skulda 2 653 US-dollar i skatter. Ungefär hälften av summan skulle bero på avgifter för straffavgift för att misslyckas med att lämna in och betala.

Och vi har fortfarande inte fått det intresse du skulle betala.

"I allmänhet ränte ränta på eventuell obetald skatt från förfallodagen för avkastningen fram till betalningsdagen", säger Gregory. "Räntesatsen bestäms kvartalsvis och är den federala kortsiktiga räntan plus 3 procent. Ränteföreningar dagligen. Så du skulle samla cirka $ 159 i intresse."

Du spenderar extra tid och pengar på att rensa din röra. Förutsatt att detta var ett ögonblickligt blip i dom och du senare bestämmer dig för att betala dina skatter, bör du faktor i hur lång tid och pengar det tar för att komma ikapp.

"Du kommer sannolikt att behöva betala en skattespecialist mer för att fixa din skattesituation än vad du skulle ha betalat för att lämna in korrekt i första hand", säger Benjamin Sullivan, en certifierad finansiell planerare med Palisades Hudson Financial Group, baserat i Scarsdale, New York.

Din kreditvärdighet kan ta en träff. Om du har högar av obetalda återbärsskatter, så småningom - vanligtvis vid den tid du är skyldig till IRS $ 10 000 - kommer den federala regeringen att lägga en lien på din egendom, sannolikt ditt hus. Du kan också bli slagen med en statsskattepension eller en från ditt län. Dessa är handlingar som arkiveras med länsstyrelsen. Om du säljer ditt hem, innan du ser någon vinst, kommer regeringen att ta det du först skylder.

Men innan det händer visas skattelättnader på din kreditrapport som obetalda skulder, och de kommer att få en väsentlig negativ inverkan på ditt kreditpoäng. Utseendet på en skattelättnad eller en pant kan inte hindra dig från att få ett lån - till exempel ett kreditkort eller en bil - men du kan noga kyssa alla låga lån iväg.

I allmänhet kan ditt monetära liv bli mycket obehagligt. Du kommer nog inte att gå i fängelse, även om det är möjligt, särskilt om du är extremt rik och regeringen bestämmer att du försiktigt försöker defrauda det.

Annars tittar du på olika potentiella scenarier från att få din egendom beslagtagna till löner garnished. Åtminstone, om du är skyldig till IRS-pengarna, när du väl börjar arkivera igen, kommer eventuella återbetalningar du istället att gå till den höga penningen du är skyldig regeringen. Obetalda räntor kommer att fortsätta att monteras.

"IRS rör sig långsamt, men de rör sig, och ju längre du försenar betalar din skatt tillbaka, ju mer straff och intresse kommer att ackumuleras", säger Gregory.

Nu: Om du vill betala dina skatter, men inte ha pengarna, var ärliga och berätta för IRS, betalar du vad du kan, Sullivan rekommenderar.

"Det är bättre att vara på förhand, " säger han. "Du kan ordna att betala din skuld varje månad genom att skicka formulär 9465, avbetalningsförfrågan. Om du verkligen inte har möjlighet att betala din fulla skatteskuld, kan IRS du bestämma din skatteskuld för mindre än hela beloppet du skyldig genom att lämna in ett bud i kompromiss. "

Det borde vara en sista utväg, säger Sullivan, eftersom det är relativt sällsynt att få detta undantag. IRS accepterar bara detta när den vet att det förmodligen inte kan få mer än erbjudandet i kompromiss, säger Sullivan.

Det är mer sannolikt att du försöker avvisningsavslutningsförfrågan, särskilt om du bara står bakom en eller två skatteår. Även där kommer du att sluta på grund av extra pengar, pengar du inte skulle behöva betala om du betalat dina skatter i tid.

Det kostar $ 120 för att upprätta en månatlig avbetalningsplan, säger Gregory, vilket förutsätter att du skickar ut betalningarna. Om pengarna kommer direkt ut ur ditt konto är det bara $ 52.

Så kanske var Benjamin Franklin inte helt rätt när han förklarade att "inget kan sägas vara säker, förutom död och skatter." När allt kommer omkring ger inte några individer tillräckligt med pengar för att fila eller betala skatt, och du kan sluta överleva, inte betala skattemyndigheterna vad du är skyldig, så länge du kan leva med stressen av att öka skatteskulden, en krympande kreditpoäng och ständigt får certifierade och registrerade brev från IRS, informera dig om din senaste lien i ditt hem.

Oavsett om dina intentioner är bra eller du verkligen vill få ut av dina skatter, är det en sak säkert. Fuskdöd är mycket roligare än att fuska IRS.