>> >> Vad väntar du på pumpen Denna körsäsong

Vad väntar du på pumpen Denna körsäsong

Anonim

En bensinstation. (IStockphoto)

Kontrollera dina reseprogram. Få oljan ändrad. Kartlägg din semesterväg. Körsäsong ligger precis runt hörnet.

Den inofficiella kickoff av körsäsongen börjar Memorial Day weekend. Det är den första stora körsemestern sommaren och anses vara ett nyckelprov för företag som förädlar olja: har de producerat tillräckligt med den mandatte sommarbensinen för att möta förväntningar på mycket hög efterfrågan?

Konsumenterna har behandlats med låga gaspriser under det gångna året. Nu kan råolja ha markerat en botten efter nästan två år med stadigt fallande priser och nått en sex månaders hög den här veckan.

"Bensin- och oljepriset har satt nya årliga höjder, eftersom obalansen i utbud och efterfrågan kan börja växa, eftersom global oljeproduktion visar tecken på att bromsa och bensinbehovet accelererar", säger Patrick DeHaan, en oljepolitiker i Chicago, som är en chicago hos GasBuddy. com.

Medan oljelager i USA fortsätter att vara vällevererade för närvarande, kommer de sannolikt att börja minska, eftersom raffinaderier börjar stryka upp sin verksamhet efter underhållsperioden, säger DeHaan. "Amerikanerna ser mogna ut att konsumera närmaste nivåer av bensin, om inte de högsta nivåerna någonsin i sommar med några av de lägsta sommarpriserna som ses på 10 år eller så."

Vad kan du förvänta dig vid pumpen? Nationellt genomsnitt för sommaren för en gallon gas kommer att ligga mellan $ 2, 10 till $ 2, 35, utesluter eventuella oväntade globala händelser eller stora orkaner, säger DeHaan. Det skulle vara den billigaste gasen sedan sommaren 2004.

Inte alla stater skapas lika när det gäller bensinfördelning och försäljning. "Regionala eller till och med lokala hotspots kan komma som vanligt. Kalifornien kommer sannolikt att leda de lägre 48 med de högsta sommargaspriserna, medan Gulf / South normalt sett kommer att innehålla några av de lägsta, inklusive Texas, Oklahoma och South Carolina, säger DeHaan.

Gasbuddys uppskattningar är något högre än Energi Informationsbyråns prognos på 2, 04 dollar per gallon, vilket är lägre än i genomsnitt 2, 63 USD förra sommaren. Det historiska mönstret är att bensinpriserna stiger under sommarmånaderna på grund av ökad efterfrågan från semesterresor och vägresor.

"Även om gaspriserna förväntas vara lägre än förra sommaren, har de ökat på månad till månad. I februari var gaspriserna i genomsnitt 1, 76 dollar per gallon, i mars var det 1, 93 dollar per gallon och i sommar, de förväntas bli $ 2, 04 per gallon. Det ser ut som om gaspriserna följer historiska trender, säger David Yepez, investeringsanalytiker vid Exencial Wealth Advisors i Oklahoma City.

Fler amerikaner förväntas slå väg i sommar, delvis drivna av låga gaspriser.

"Förra året ökade körningen med miles med 3, 7 procent. Hittills i år har kördriven körd ökat i låg-till-enstaka mittciffror. Människor köper fler lastbilar och SUV än små bilar, vilket ökar bränsleförbrukningen" Yepez säger.

Boomers slog vägen. Att förändra demografi i USA påverkar också bränsleefterfrågan.

"Fler babyboomers slår pensionsåldern och tar fler resor. Vi ser dem resa till andra länder, så flygbolagen använder mer bränsle. Dessutom tar boomarna resor på kryssningslinjer. Bränsleförbrukningen ökar inte bara för att mer mil drivs men för att det finns mer användning bland flygbolagen och kryssningsindustrin också, säger Yepez.

Gas efterfrågan kunde slå en rekord i sommar. För närvarande håller 2007 rekordet för toppkonsumtion, men eftersom priserna förväntas förbli relativt låga, kan efterfrågan stiga mellan 9, 5 och 10 miljoner fat per dag, vilket kan vara högre än 2007 på 9, 4 till 9, 7 miljoner fat per dag, säger DeHaan. "Jag tror att amerikaner kommer att översvämma landets motorvägar i sommar tack vare en sund ekonomi och billig gas."

Alternativ till investerare. Investerare som vill kapitalisera på ökad bensin efterfrågan kan överväga oljeraffinering företag. "De bästa raffinaderierna kommer att vara de som är placerade för att bearbeta billigare bakken eller kanadensiska råvaror med gott om tillgång till rörledningar, säger DeHaan.

Marathon Petroleum Corp. (ticker: MPC) är en av de största oberoende raffinaderierna och petroleummarknadsförarna i USAs S & P Global Market Intelligence-priser. Marathon är en "buy" och pekar ett 12 månaders målpris på 46 dollar per aktie. "Företaget har en överlägsen raffineringskomplexitet som gör det möjligt att bearbeta en stor mängd tunga och sura råvaror med låg kostnad", säger Stewart Glickman, chef för energiforskning vid S & P Global Market Intelligence.

Valero Energy Corp. (VLO) är världens största oberoende petroleumraffinaderi och marknadsförare. Den rankas också som en "köp" av S & P Global Market Intelligence, med ett 12 månaders prismål på 67 USD. "Vi ser Valero som den största Gulf Coast-raffinören, som dra nytta av de ökade leveranserna, vilket borde leda till lägre kostnader för inkomster, vilket ger en kostnadsfördel. Valero kommer sannolikt att uppnå en högre global bensinbehov och VLO har betydande tillgänglig kapacitet för att öka exporten om så önskat, säger Glickman.

EOG Resources (EOG) är ett energiprospekterings-, produktions- och marknadsföringsföretag i USA och internationellt. Inom USA är det lågprisproducenten med högkvalitativa tillgångar i Eagle Ford och Permian Basin, säger Yepez. "Vi kan skylla den här perioden för oljeleveranser på marknaden på EOG eftersom de var de första som genomförde den horisontella borrtekniken. EOG Resources ligger före konkurrensen när det gäller teknik, vertikal affärsintegration och ledningsgrupp."

Schlumberger (SLB) är världsledande inom oljetjänster, inklusive projektledning, borrning och produktion. Schlumberger har de flesta patent och teknologier inom tjänstesektorn, säger Yepez.

"De fortsätter att ta marknadsandelar från konkurrenter eftersom de kan erbjuda ett bunt av tjänster till prospekterings- och produktionsföretag som är unika på marknaden", säger han. "I denna period med lägre priser vänder kunderna till SLB för att öka sina kostnader och förbättra produktionseffektiviteten. Schlumberger har ett utbyte på 2, 5 procent och erbjuder långsiktigt värde till löpande priser."