>> >> Vad kan man förvänta sig för immateriella rättigheter år 2016

Vad kan man förvänta sig för immateriella rättigheter år 2016

Anonim

Vårt brödväxt till alla hörn av kontinenten, och många investerare hoppas att det kommer att bryta en djup frysning på Wall Street. Inte ett enda inledande offentligt erbjudande ägde rum i januari, vilket gör det den långsammaste starten på IPOs sedan 2008.

Om det fanns en sådan sak som en IPO-grundhog, glöm inte att komma ut för att se sin skugga - han skulle fortfarande vara begravd djupt i någon handelshål.

"IPO-marknaden är helt död just nu", säger John Divine, biträdande redaktör på InvestorPlace.com. "Som alltid finns det företag som väntar i vingarna för att bli offentliga, men det har inte varit många att göra hoppet i år."

Anledningarna ligger inte bara i börser här hemma, men också halvvägs runt om i världen. "Även om marknaderna har sett en fin liten bump från deras februari-nedgångar, tror jag att det kommer att ta en mer hållbar rally - och viss nivån på att Kina har nått en stabilitet - innan Wall Street verkligen kommer att ha risk tolerans att stödja en robust IPO-marknad, säger Divine.

"Värdet av ett företags eget kapital är relaterat till de pengar det kan generera nu och in i framtiden", säger Bob Blee, chef för företagsfinansiering vid Silicon Valley Bank i Palo Alto, Kalifornien. "Förändringar i världens ekonomiska utsikter skapar osäkerheter i ett företags framtida kassaflöden och lägger till ytterligare ett lager av komplexitet i värderingsanalysen."

Om situationen i Kina står för att skrapa amerikanska företag i hopp om att gå offentligt, föreställ dig vad det gör i Folkrepubliken.

"Det blir intressant att se om affärsflödet av tekniska företag från Kina kommer att hämta alls", säger Alan Seem, en partner på Shearman & Sterling i Menlo Park, Kalifornien. "Det var en förväntan att Alibaba (ticker: BABA) IPO skulle hoppa på nytt intresse för Kina IPOs, men det spelade aldrig riktigt ut." Faktum är att Alibabas rekordbrottande IPO på 25 miljarder dollar har varit en byst hittills, med aktiehandeln nästan 25 procent lägre än den första handelsdagen.

För att höra många en marknadsvaktare berätta, IPO i år kan lika bra stå för att ignorera Precarious Opportunities.

"På grundval av IPO-företagens resultat 2015 kommer jag inte personligen att investera i en börsnotering", säger Chris Hewitt, en partner i Tucker Ellis-advokatkontoret i Cleveland. "Nästan 77 procent av företagen som gick offentligt under 2015 har börskurser under deras IPO-pris och den totala avkastningen på IPO-aktier var 2 procent år 2015."

Hewitt citerar Shake Shack (SHAK), som blev offentligt i januari 2015. En dynamisk aktör i maj har SHAK-aktien fallit mer än 25 procent under de senaste sex månaderna och ligger nu under $ 36 per aktie.

Den potentiella offentliga debuten för vissa företag genererar fortfarande investerarnas utmaning. "Några big-name-företag med enorma värderingar i sektorer som är tangentiella till teknik, som Uber, Airbnb och Snapchat, står på sidan, säger Jeffrey Zucker, en ängelinvesterare och medgrundare av Green Lion Partners i Grand Junction, Colorado . "Men de är osannolikt att bli offentliga tills marknaden är stabilare."

Inte heller är några av dessa företag nära en slamdunk. Uber betters, notera: App-powered passagerare pickup service har ökad konkurrens från företag som Lyft. Det finns till och med ett mynt för copycatting i denna sektor, "Uberification."

"Square (SQ) är ett bra exempel på hype kopplad till teknisk IPO, säger Gary Tsarsis, klinisk assistent professor vid University of Pittsburghs Katz Graduate School of Business. "De hade en mycket bra produkt för tre till fyra år sedan. Det var nyskapande, nytt, enkelt att använda och fick ett gott ord i munnen efter. Men under de senaste åren har andra företag kommit ut med liknande teknik, vilket minskar kvadratens konkurrensfördel. "

Så hur vet en daglig investerare när det är dags att ta ett IPO-dyk? "Ganska enkelt, det gör de inte", säger Gregory Sichenzia, en grundare av Sichenzia Ross Friedman Ference, ett värdepappers advokatbyrå i New York. "IPO returnerar 2015 och första kvartalet 2016 var negativa. Investerare med hög tolerans för risk och en grundläggande förståelse för den marknad eller marknader de investerar i är bättre lämpade för att utvärdera IPOs än de som är din genomsnittliga investerare."

"IPOs tenderar i allmänhet att vara högre på riskkurvan - och det är särskilt sant med teknik- och bioteknikföretag", säger Neil Dhar, USA: s ledare på kapitalmarknadspraktikruppen PricewaterhouseCoopers. "Men i en miljö med låga räntor är dessa företag av intresse för investerare på grund av högre avkastning i samband med dem."

När det gäller förmildrande risker säger Dhar: "Företag med goda tillväxtberättelser, starka ledningsgrupper och grundläggande faktorer kommer alltid att göra bra på marknaden."

Åtminstone så är det hur det ska fungera. "Box och Etsy är främsta exempel på högt förväntade, inte-missade teknikintroduktioner från 2015 som, väl missade", säger Jeffrey Goldberger, chef för KCSA. Och om 2016 har producerat ett brist på tekniska IPO, pekar han på en bra anledning: Många företag har lockat en stor del av privat kapital, vilket i sin tur ger dessa företag en längre landningsbanan för att växa sina företag utan att behöva förlita sig på allmänheten marknader för att finansiera sina tillväxtmål. "

Nano Dimension (NNDM) är ett tekniskt företag som precis kringgick den traditionella IPO-vägen. Det israelbaserade 3-D-tryckerelektronikföretaget utnyttjade en "privat investering i public equity" -avtalet. Akkrediterade investerare kan köpa rabatterade aktier, vilket i sin tur ger finansiering.

Nano Dimension började handla på Nasdaq-kompositdagen den 7 mars. "För oss kan tidningen av vår Nasdaq-notering inte vara mer optimal, säger VD Amit Dror. "Det är en plats för mogna företag, och trots att vi är förintäkter, tror vi att det finns möjlighet att öka."

Under tiden finns det inte något som vårens löfte i delstaten IPO, men det är alltid möjligt att det kommer att värmas upp senare på året.

"IPO-marknaden har nästan förångats, varför gå offentligt på en extremt volatil marknad som drivs av en långsammare miljö?" säger Rebecca Corbin, grundare och förvaltningspartner hos Corbin Perception, ett forskningsrelaterat forsknings- och rådgivningsföretag i Hartford, Connecticut. "Företagen väntar sannolikt på att damm av inkomst för att lösa och bredare makrofaktorer ska minska. Du kommer förmodligen inte att se en robust IPO-marknad förrän bredare investerarnas känsla förbättras."