>> >> Vad du kan förvänta dig från Wall Street's Brexit Swoon

Vad du kan förvänta dig från Wall Street's Brexit Swoon

Anonim

NEW YORK, NY - 24 JUNI: Traders arbetar på golvet på New York Stock Exchange (NYSE) efter nyheter som Storbritannien har röstat för att lämna Europeiska unionen den 24 juni 2016 i New York City. Dow Jones industrins snitt föll snabbt nästan 500 poäng på nyheterna med marknader runt om i världen. (Spencer Platt / Getty Images)

Är den här marknaden roligt, eller vad?

Om du bestämt är i "vad" lägret, börjar du troligen denna Brexit-laden vecka med en extra kopp kaffe och ett par Advil. Det beror på att förra veckan stötte brittiska anhängare för att få heck ut ur Europeiska unionen förundrat pollisterna och bookiesna, 52 procent röstade "lämna" till 48 procent "förblir".

Båda parter argumenterade för att Storbritanniens ekonomi kommer att bli starkare på deras sida av EU-staketet, men majoriteten av pundits och marknadsaktörer betraktar en Brexit som det farligare scenariot för Storbritanniens ekonomi - följaktligen dumpningen på globala marknader och flygning till skydd tillgångar.

"Den ökade osäkerheten kommer att manifesteras i en påtaglig inverkan på den brittiska tillväxten på kort sikt, " säger Katie Nixon, chefsinvesterande chef för Northern Trust Wealth Management. "Beräkningarna av effekten varierar, men det finns nära enhällighet att slaget till BNP kommer att vara omedelbart och materialt."

Men det är den bristen på samförstånd om hur dåligt en Brexit skulle kunna vara som bromsar osäkerhet och rädsla runt aktiemarknaden. En snodd som involverar hur brittisk premiärminister David Cameron tillkännagav sitt avbrott utan att åberopa artikel 50 - en formalitet som väsentligen börjar klockan att verkligen skilja sig från EU - har nu spekulerat på hur lång tid det faktiskt tar Storbritannien att lämna.

Så vad ska vi med rätta förvänta oss av marknaderna denna vecka?

"Eftersom världen lär sig att Storbritannien lämnar EU nu är en verklighet - något som ingen förväntas verkligen uppstå - en sak är förvisso: marknadsvolatilitet", säger Ric Edelman, ordförande och koncernchef för Edelman Financial Services. "Varför? Investerare kan hantera både goda och dåliga nyheter, men vad de hatar vet inte om nyheterna är bra eller dåliga."

Men eftersom Finish Line (ticker: FINL) visade sig i fredags med ett hopp på 22 procent, är det inte omöjligt att stiga över någon Brexit-fueled negativitet - du behöver bara vara lycklig att ha både en planerad resultatrapport och bättre än förväntat finansiellt resultat.

Här är en titt på några lager som kan replikera den magiska formeln denna vecka:

Nike (NKE). En av Nikes högsta profilerade idrottare, LeBron James, förde med osäkra Cleveland till ett lusted-efter-mästerskap, men det har inte gjort mycket för Nikes förmögenheter. NKE-aktierna har tyst ett ganska rutt år, ned 15 procent hittills hittills, delvis utbrutna av ett antal intäktersbrott.

Och inte mycket förväntas utifrån Nikes skattemässiga fjärde kvartalsresultatrapport, på grund av tisdag kväll. Analytiker ser att intäkterna glider med ett öre per aktie till 48 cent, på ljummet omsättningstillväxt på 6, 4 procent till 8, 28 miljarder dollar. Wall Street är särskilt nervös på grund av sammanflödet av Sports Authority s konkurs och Foot Locker (FL) nedgång i basketskor försäljning under de senaste månaderna.

Tyvärr kan Nike inte vara Brexit-proof. Mer än 3 procent av företagets intäkter kommer från Förenade kungariket, och inte bara kunde Brexit rädda stifleutgifter i nationen, men Macquarie-analytiker Laurent Vasilescu säger att nedgången i pundet kan också väga på Nike resultat.

Baren är dock låg, men ger Nike gott om möjligheter att överraska till uppsidan. Ett misslyckande att göra det kommer dock att lämna NKE fångad i Brexit undertow.

Darden Restauranger (DRI). Darden Restaurants - företaget bakom Olive Garden, Longhorn Steakhouse och Bahama Breeze, bland andra kedjor - klarar av att hålla sitt huvud över vatten i år, där DRI delar upp cirka 5 procent för året.

Det innefattade att övervinna den plötsliga aprilavgången av ordförande Jeffrey Smith, också en aktivist hedgefondschef för Starboard Value. Smith hade agitated att ha Dards styrelse ersatt i oktober 2014, och han hjälpte att styra företaget till 50 procent vinster sedan dess.

Analytiker förväntar sig att Darden rapporterar kvartalsvis vinsttillväxt på cirka 7 procent till 1, 08 dollar per aktie när det meddelar resultat torsdag morgon. Intäkterna väntas dock minska 3, 3 procent.

Om det finns anledning att tro på DRIs förmåga att slå Wall Street förväntningar i kvartalet är det faktum att låga gaspriser har sparat mycket pengar i konsumentens fickor. Det spelar bra mot Dardens huvudverksamhet - Olive Garden, som är lågprissatt och som utgör 55 procent av Dards intäkter.

Observera bara att DRI-aktier har platånat i nästan en månad och höll sig bra mot försäljningen av Brexit-sparked-marknaden. Det kan vara så att Darden kommer att belöna tron.

eller vi kunde titta på den senaste veckan eller så som bara en vistelse för utförandet.

Pier 1 Import (PIR). Pier 1 har sig en fin 2016, med aktier med tolv procentiga vinster hittills. Men i stort sett är saker i Pier 1 knappast peachy.

Aktierna är av mer än 75 procent sedan mitten av 2013. Även om intäkterna har krympt långsammare, har nettoresultatet sjunkit från 129 miljoner dollar under de 12 månader som slutade i mars 2013 till mindre än 40 miljoner dollar tre år senare, tack vare stor del av ökade kostnader för intäkter och försäljnings-, allmänna och administrativa kostnader. I det senaste kvartalet föll resultatet med nästan 44 procent, med marginaler som drabbades av stora kampanjer och "lagerrelaterade ineffektiviteter".

Och i allmänhet har de senaste månaderna varit ganska dåliga för att återförsäljare rapporterar resultat, så det är svårt att ha mycket förtroende för Pier 1 på den fronten också.

Pier 1 sörjande nåd kan bara vara sin e-handelsförsäljning, vilket förbättrade 45 procent under det senaste året och blir långsamt en tjockare del av den totala intäktsbilden (15 procent från fjärde kvartalet). Samtidigt stänger företaget även platser för att förbättra lönsamheten.

Analytiker uppskattar att PIR-aktien kommer att vända från en vinst på 8 procent till en förlust på 5 procent när den rapporterar det första kvartalet i resultatet på onsdagen, med en intäktsminskning på nästan 3 procent, inte mindre. Med andra ord, ingen förväntar sig mycket, så om Pier 1 helt enkelt lyckades hålla kostnaderna lite lägre, kan det räcka för att imponera på investerare.