>> >> Vad förväntas från Apple WWDC konferensen

Vad förväntas från Apple WWDC konferensen

Anonim

Det finns "hög risk" att 2019 kommer att vara ett nedår för Apple. Justin Sullivan / Getty Images

Apple Inc. (Nasdaq: AAPL) -stocken deltog inte i den breda marknaden rally denna vecka efter att aktien fick en sällsynt nedgradering från Maxim på onsdag. Apple-investerare förutser goda nyheter från företaget vid Juni's WWDC-utvecklarkonferens, men analytiker säger att aktieägarna borde hålla sina förväntningar i kontroll.

Apple-aktien handlas något lägre efter att Maxim-analytiker Nehal Chokshi sa att Apples högvuxna Services-segment inte kommer att kunna hämta slacken från en mättad iPhone-marknad.

Chokshi säger Apples prenumerationstjänster, som inkluderar Apple Pay, Apple Music, iCloud och App Store, kanske inte har nivån på toppfästpriser bland iPhone-användare som investerare hoppas på. Bifoga ränta är ett företagsvärde som representerar andelen av en sekundärprodukt som säljs som ett direkt resultat av försäljningen av en primärprodukt, i det här fallet iPhone.

"Tidigare undersökningsdata visar att bifogade priser för abonnemangstjänster kommer att vara bäst 30 procent, sannolikt lägre, med tanke på ekosystem-centrerad tillvägagångssätt, speciellt för tjänster där entrenched incumbents existerar", säger Chokshi.

Chokshi säger att han ser en "hög risk" finansiell 2019 kommer att vara ett "ner år" för Apple med tanke på smartphone marknaden verkar vara i nedgång.

WWDC-konferensen 4-8 juni i San Jose, Kalifornien, skulle kunna ge en extremt viktig glimt på Apples långsiktiga Services-banan, men GBH Insights, chef för tekniskt forskningsanalytiker Daniel Ives, säger att investerare inte borde förvänta sig några blockbuster-maskinvarukommunikationer.

"Medan det finns en chans att vi kan se en glimt av nästa iPhone SE 2-modell och dess 5, 5 tums skärm med några möjliga tips om nästa omdesignade Mac Pro, kommer det huvudsakliga fokuset på WWDC att ligga kring programuppdateringar snarare än hårdvaruutgåvor med alla utvecklare ögon på avtäckningen av den mycket förväntade IOS 12, säger Ives.

Ives säger att investerare sannolikt måste vänta till september för att få sin första glimt av nästa generation av iPhones. Ives förutser tre nya modeller i år: en 5, 8 tums OLED-modell, en 6, 5 tums OLED-modell och en nedre LCD-modell.

GBH Insights uppskattar att det finns ungefär 350 miljoner iPhones i bruk som behöver uppgraderas inom de närmaste 18 månaderna.

Maxim har "hold" rating och $ 200 prismål för Apple. GBH Insights har ett "mycket attraktivt" betyg och $ 200 mål för AAPL-aktien.

XNAS: AAPL | 1: 22: 19 PM

187, 50

pris (usd)

-0, 03 (-0, 02%)

daglig förändring

52 veckor låg

142, 20

52 veckor hög

190, 37

Se fullständig interaktiv diagram

Uppgifter från 1:22:19 den 5/31/2018