>> >> Wall Street Den här veckan: Lululemon, Michaels och Smucker är i strålkastaren

Wall Street Den här veckan: Lululemon, Michaels och Smucker är i strålkastaren

Anonim

VANCOUVER, BC - AUGUST 19: En allmän atmosfärsvy av Lululemon Athletica flaggskeppsbutiksparty på 970 Robson Street den 19 augusti 2014 i Vancouver, Kanada. (Andrew Chin / Getty Images)

Många Wall Street-handlare, analytiker och investerare har tagit sig till sin sommarvakt, vilket sammanföll med slutet av vinstperioden för kvartalet.

Men även med stora, blue-chip resultatrapporter ut ur vägen, några intressanta historier stiger in i rampljuset, med återförsäljare i båda ändarna av boom-or-bust spektrum rapporteringsresultatet i veckan.

Oavsett om du gillar snygga atletiska byxor, druvgelé eller skatter, har den här veckan något för dig:

Lululemon Athletica (ticker: LULU): För så mycket som detaljhandeln har skadats under de senaste månaderna, kan du förvänta dig att momentförsäljaren Lululemon ska vara i skräp. Men yoga byxor tillverkaren har uthärdat en berg-och dalbana några månader att förbli cirka 30 procent framåt för året.

Det inkluderar en tvåsiffrig lopp under de senaste veckorna som kan låna sig för några "sälja nyheter" -åtgärden på allt annat än en sterlingrapport när den meddelar vinst före klockan på onsdagen.

Lululemon förväntas rapportera ett resultat på 31 cent per aktie - en minskning något från förra perioden till 34 cent per aktie. Intäkterna beräknas dock öka snabbt, med cirka 15 procent till 487, 69 miljoner dollar. Att tillväxten i stort sett kommer till följd av en kraftig expansionstakt som såg att LULU ökade sin butiksandel med 20 procent till 363 förra året.

På grund av den förväntningen kan LULU: s öde i stället hänga sig på comps, vilket företaget guidade i mitten av enstaka siffror för både det nuvarande kvartalet och räkenskapsåret. Sterne Agee CRT-analytiker Sam Poser - som har en "buy" -rating på Lululemon-aktier - ser samma butikshandeln på 7, 1 procent, och om det händer kan det bara göra tricket.

Investerare kan också ta lite optimism utifrån de senaste kvartalsresultaten av Nike (NKE), Under Armor (UA) och Adidas, som alla hoppade med dubbla siffror på en konstant valuta.

Michaels Companies (MIK): Hantverkskedja Michaels Companies är en annan återförsäljare som stöder den bredare trenden, medan MIK lager upp nästan 40 procent från år till år jämfört med en något lägre SPDR S & P Retail-börshandlade fond (XRT) och något högre Standard & Poor's 500 index.

Michaels kan ha svårt att hålla momentet på gång. Wall Street förväntar Michaels att öka vinsten för kvartalet med mer än 9 procent till 35 cent per aktie på en tillväxt på 8, 3 procent. På uppsidan är dessa uppskattningar optimistiska utan att vara överflödiga.

Men det bör påpekas att detta beror på relativt svaga förväntningar på att Michaels själv kommer ut ur fjärde kvartalet. När bolaget rapporterade sitt årsskifte i mars beräknades det bara 2, 8 procent till 3, 3 procent (fast valuta) comps tillväxt och nedslående vinstprognoser 34-36 cent per aktie, med toppänden saknar förväntningar med 2 cent.

Förväntningshantering kan dock vara nyckeln där. Michaels har slog i sex av sina sju rapporter som ett börshandlade företag, så kom på tisdag morgon kan den avsiktligt låga baren bara vara vad MIK behöver mitt i vad som har varit ett mjukt kvartal av detaljhandeln.

Restoration Hardware Holdings (RH): Återställningshårdvaran halkade ut ur porten 2016 och har sjunkit sedan dess, med aktier av nästan 60 procent hittills i år.

Bäst illustrerar den goda återförsäljarens kampar var den preliminära inlärningsvaran i slutet av februari, där bolaget prognostiserade svaga resultat på 99 cent per aktie i vinst på 647 miljoner dollar i intäkter - väl blyg på 1, 39 USD per aktie respektive 711 miljoner dollar. (Och det faktiska intäkterna hamnade i ett öre under det.)

Några av restaurations hårdvarans woes har helt enkelt varit på förväntningsfronten, med investerare och analytiker som vill ha mer tillväxt än vad RH har kunnat göra. Ändå kan några rynkor vändas upp och ner. Till exempel klagade VD Gary Friedman en del av fjärde kvartals svårigheter att leverantörerna var för långsamma för att hålla fast vid sin nya linje, som kunde utarbetas nu. Och rika köpare som var rädda av en flyktig januari mycket bra kunde ha återfått sitt mod och ponied upp för kalebassvaser och falska tomes under den aggressiva studsningen från februari nedgångar.

Vi kommer att ta reda på efter klockan på onsdag.

JM Smucker Co. (SJM): Smucker är den lilla syltmaskinen som kunde. Bolagets årliga avkastning har mer än fördubblat marknaden under de senaste 15 åren, och den här utvecklingen fortsätter 2016 med en rättvis 6 procent avkastning.

Och om SJM till och med klarar av att möta förväntningarna för första kvartalet kommer det att ha producerat mycket robusta resultat.

SJM förväntas rapportera ett vinst på 1, 20 dollar per aktie för det fjärde kvartalet då det meddelar resultat torsdag morgon, vilket skulle utgöra ett hopp om mer än 20 procent. Intäkterna förväntas växa på samma sätt, till 1, 74 miljarder dollar. (För helåret beräknas intäkterna hoppa över 36 procent.)

En sak som borde driva Smuckers stora årliga förbättring är att det var 5, 8 miljarder dollar som köpte sällskapsdjurföretaget Big Heart Pet Brands i fjol. Divisionen har varit en stor bidragsyter till bolagets topplinje - liksom dess kaffedivision, som har ett licensavtal med Dunkin Brands Brands (DNKN).

Som en anteckning har SJM varit mestadels rangbunden sedan februari och har försökt att återuppta alla höga nivåer som den satt i början av april. Således kunde ett stort slag skicka SJM genom taket och in i nya höjder.

men en miss eller en nedslående vägledning kan skicka aktier tillbaka till den nedre delen av intervallet, som ligger cirka 5 procent under nuvarande nivåer.

H & R Block (HRB): Du kan förlåta H & R Block aktieägare från att vara lite hoppade som HRB: s fjärde kvartalsresultat nära, med tanke på att drygt 20 procent av börsvärdet var för drygt tre månader sedan.

Och det här är den stora.

H & R Block skattes fjärde kvartalet förväntas ge ett resultat på 3, 16 dollar per aktie. Det är viktigt inte bara för att det är ett imponerande 17-procentigt års-över-årshopp, men för att helårsprognos förväntas komma in på 1, 67 USD per aktie. Det är rätt - skattesäsongskvartalet kommer att utgöra hela bolagets årliga intäkter och täcka för resten av årets förluster.

Intäkterna förväntas faktiskt minska i bråk under året, så en överraskning kan göra underverk för aktieägarens förtroende. Och om H & R Block såg verksamheten förlorad under tredje kvartalet tack vare "skattebetalare som lämnar in sina avkastningar senare i säsongen", kan vi mycket väl få det. HRB rapporterar torsdagen efter klockan.

10 sätt du kan kasta detaljhandel lager i din varukorg