>> >> Wall Street överreagerar över Brexit

Wall Street överreagerar över Brexit

Anonim

Storbritanniens premiärminister David Cameron har länge hävdat att kvarvarande i Europeiska unionen skulle behålla Storbritannien starkare och säkrare. Veckorna efter Brexit kunde bestämma staten till landets nationella säkerhet. (Matt Dunham / AP)

Lager som nämns i denna historia: HSBC, BP, RDS.A, GSK, AAPL

Torsdagens brittiska omröstning om att lämna Europeiska unionen slår globala marknader i oron och driver brittiska pundet lägre mot stora globala valutor och hotar att unravel EU själv.

Storbritanniens premiärminister David Cameron har redan meddelat sin avgång eftersom världens femte största ekonomi verkar redo att gå in i en lågkonjunktur. Federal Reserve kommer sannolikt att hålla fast vid eventuella räntehöjningar inom den närmaste framtiden, eftersom marknaderna ser till att återfå sin grund. Aktieindex rattlas, så få experter förutspådde röstresultatet.

Så det är en hemsk dag för investerare, eller hur? Kanske. Men det här är ingen tid att bli panik.

"Om du faktiskt är en köp-och-håll-investerare, borde ingenting - inte en Brexit, inte en flashkrasch, inte en invandring från invandrarna - få dig att rensa just nu", säger Kyle Woodley, chefredaktör för InvestorPlace.com. "Ja, S & P 500 förlorar ungefär 4 procent idag för att sitta runt 2 000 är inte en trevlig tanke ... tills du inser det är nästan 30 procent bättre än där vi satt innan marknaden började tanka under 2007."

Faktum är att Dow Jones industrins medelvärde och Standard & Poors 500-indexet båda steg snyggt i veckan före torsdagens omröstning, så förluster som realiseras idag och till nästa vecka kommer i stor utsträckning bara att eliminera kortfristiga vinster. Och även när marknaden öppnar mer än 2, 5 procent på fredag ​​är Wall Street nästan jämn för året hittills.

En "knä-jerk" -reaktion. Dagens oro på marknaden är inget annat än en "knäjakreaktion", eftersom investerare försöker repositionera sig efter en överraskningsröst, säger Michael Kramer, en portföljförvaltare på Covestor, det onlinevirksomhetsföretaget och grundaren av Mott Capital Management, en registrerad investering rådgivare i Garden City, New York.

"Marknaderna har blivit fullständigt avskräckta av dessa resultat", säger han. "Förhoppningen i denna händelse var för Storbritannien att förbli.

Resultatet av omröstningen kommer att ta lång tid att spela ut. "

Storbritannien lämnar Europeiska unionen är ett annat exempel på hur politiska händelser är oförutsägbara, säger Yale Bock, portföljförvaltare på Covestor och president för YH & C i Las Vegas. "Från en finansiell synpunkt introducerar den den långvariga frågan om EU: s styrka och dessa frågor kommer inte att lösas snabbt, så politisk osäkerhet kommer att ligga på marknaden en stund."

Bock säger att Wall Street fortfarande kommer att rotera på vinst och vinst från enskilda företag, inte politisk turbulens. "Fluktuationerna i valutor och regleringsförändringar och deras inverkan på specifika företag kommer att smälta över tiden", säger han. "Några av reaktionerna på marknaderna kommer att vara extrema och i tid bör moderera."

"Vi hade en stor avlastningsrally i förväntan om en" vistelse "-röstning, så håll på dina hattar eftersom marknaderna nu måste repetera för resultatet, säger Greg McBride, Bankrate.com: s finansanalytiker. "I dag kommer det att vara en ful dag på de globala finansmarknaderna. Men eftersom ingenting kommer att förändras genast, visar en överreaktion på marknaden en attraktiv köpmöjlighet."

Jason Raznick, grundare och VD för Benzinga, en finansiell nyhet och datautlopp i Detroit, är också hausse på aktier efter omröstningen.

Brexit i bilder

Visa alla 22 bilder

"Det kan faktiskt vara en bra sak för långsiktiga investerare som letar efter en köpmöjlighet, säger han. "Kom ihåg att marknaden alltid återhämtar sig. Om du verkligen är spökad, det är ingen skada i att vänta på det här, men totalt sett skulle jag definitivt inte vara rädd för marknaden, särskilt amerikanska aktier."

Hur handlar du med Brexit? Är det någonsin en bra tid att dra nytta av marknadsbrist? Att försöka få tid på marknaden kan vara en hemsk idé, förvisso - oftare än att en enskild investerare som försöker dra nytta av en kortsiktig situation kommer att förlora mer än han vinner på en handel, särskilt när avgifter och provisioner beaktas .

Men det finns tider på Wall Street när priset på ett eget kapital bara blir för bra för att passera, vilket framgår av kanske den största köp-och-håll-investeraren av all tid, Warren Buffett. Omaha Oracle slog traditionell visdom och tog en miljard dollar i Apple (ticker: AAPL) under våren trots att beståndet har sjunkit mer än 25 procent under det senaste året. Det var för bra att passera.

"Ett gammalt trick som använts av Sir John Templeton var att placera bra till dess avbeställda gränsvärden till priser långt under nuvarande priser så att han i händelse av en marknadskrasch automatiskt köpte aktier han tyckte om till bra priser och skulle inte låta hans känslor tala om honom, säger Charles Sizemore, chefsinvesterare vid Sizemore Capital Management, en registrerad investeringsrådgivare i Dallas. "Jag tror att det är ett bra drag här. Följ Templetons ledning och lägg till några lowball limit orders. De kan bara bli fyllda."

Brittiska aktier. Juliet Cohn, en portföljchef med Principal Global Investors, tror att Storbritannien kommer att trivas i eller utanför EU med tanke på att det är en global och öppen ekonomi.

Storbritannien lämnar EU är sämre för EU än för Storbritannien, säger hon.

Men Brian Hennessey, portföljförvaltare med Alpine Funds, som drivs av Alpine Woods Capital Investors i Purchase, New York, säger att det är svårt att se att Storbritanniens aktier fortsätter att överträffa övriga Europa eftersom Brexit motverkar den positiva blandningen av brittiska företag med starka balansräkningar, vinst- och ledningsgrupper.

Andra länder som Italien eller Spanien som, till skillnad från Storbritannien, använder euron, kommer sannolikt att vilja lämna, säger han.

För investerare som vill få exponering för den brittiska ekonomin med en börshandel, pekar Hennessey på iShares MSCI United Kingdom ETF (EWU) som sina fem största innehav - HSBC Holdings (HSBC), British American Tobacco, Royal Dutch Shell, ( RDS.A), BP (BP) och GlaxoSmithKline (GSK) - är starka multinationella företag som kommer att överleva under Brexit-scenariot.

Andra affärer att göra. Vissa investerare som avgår eller planerar stora köp snart (till exempel att betala för ett barns högskola) har inte möjlighet att vänta på att marknaderna studsar tillbaka.

"Om du har en mycket begränsad tidshorisont och kan behöva dina medel inom det närmaste året eller två, överväga extremt bevarande läge via kontanter, obligationer och andra säkerhetsinvesteringar. Annars är det lättare att veta detta: Bär marknader i genomsnitt senaste 10 månaderna och den längsta S & P 500 björnmarknaden hittills var 31 månader. " Woodley säger.

"Så om du inte har det svårt för pengar just nu, " säger han, "stäng dina ögon, håll en väns hand, vänta ut och köp dips där du kan".

Rättad den 24 juni 2016: En tidigare version av denna berättelse felidentifierad Jason Raznick, grundare och VD för Benzinga.