>> >> Wall Street är bracing för en blodbad (SHLD, BBY, TIF, COST)

Wall Street är bracing för en blodbad (SHLD, BBY, TIF, COST)

Anonim

(Justin Sullivan / Getty Images)

Någon som hoppas på aslowdown i detaljhandeln i de senaste veckorna kan inte uppmuntras av vad som finns på däck för de närmaste dagarna.

Sears, Best Buy och Tiffanys resultat? Lycka till.

Tidigare denna månad var varuhus som Macy's (ticker: M) och Kohl's Corp. (KSS) strimlad. Sedan i förra veckan kunde inte hemlagets Home Depot (HD) ta en paus, och det kunde inte heller vara slagen och misshandlad Target Corp. (TGT). Wal-Mart Stores (WMT) tillhandahöll veckans frist, men i stort sett har detaljisterna blivit dödade.

Finns det någon chans till en upplåtning med veckans rapporter? Låt oss ta en titt.

Sears Holdings Corp. (SHLD). Det finns en bra sak som kan sägas om Sears lagerdiagram: Det skulle säkert vara roligt att släpa ner.

Sears är borta mer än 30 procent under den senaste månaden och ungefär 85 procent sedan 2012. Och alla som letar efter tecken på en vändning kommer sannolikt inte att komma i Sears resultaträkning för första kvartalet.

Det beror på att det enda järnet som SHLD verkligen har i elden just nu är att det testar en 10 000 kvadratmeter apparat enda butik i Colorado. Till sin kredit har butiken ett par snygga funktioner, till exempel stora interaktiva bildskärmar som låter dig placera apparater i ett mocka kök, samt en 5-minuters garanti i butikshämtning.

Annars försöker Sears bara att krympa sin väg till framgång, och företaget meddelade förra månaden att det stänger 68 Kmart-butiker och 10 Sears-butiker.

När det rapporteras torsdagen före klockan prognostiseras Sears att kvartalsintäkterna sänks med 10, 6 procent för kvartalet, vilket bidrar till helårsberäkningar på 22, 25 miljarder dollar - nästan hälften av 2013s siffror. Den enda sparande nivån på en beräknad $ 3, 20 förlust per aktie är att siffran skulle vara bättre än förra årets period förlusten på $ 3, 48. Men kalla det inte igen - för det aktuella räkenskapsåret förväntas förluster öka från $ 8, 94 per aktie till $ 15, 07.

Kanske får SHLD-lager en bump på ett slag, men med tanke på att Sears faktiskt har rallied de senaste dagarna när det närmar sig intäkter.

kanske inte.

Best Buy Co. (BBY). För så mycket som vi får veta att Amazon.com (AMZN) dödar Best Buy - och ja, årets 39 miljarder dollar i förväntade intäkter är 20 procent lägre än 2011-nivåerna - BBY är inte i tillståndet av evig nedgång som du Jag förväntar mig. Många whipsawing sitter faktiskt ihop priserna som det såg under 2010 och 2011 - inte exakt vad den dystra berättelsen skulle föreslå.

Du kan tacka företagets "Renew Blue" -insatser - bland annat förbättra företagets e-handelsprestanda, minska kostnader och öka sina relationer med säljare - under VD Hubert Joly, som har slagit ner många naysayers.

Joly har också kunnat ta hand om att hantera förväntningarna. BBY har slog Street uppskattningar för 13 raka kvartaler, och en annan sådan prestanda bland en ruttig intäktssäsong för detaljhandeln kunde ge Best Buy ett korttidsskott i armen.

För rekordet väntas Best Buys resultat, tisdagmorgon, minska något, från 37 cent till 35 cent, på intäkterna som förväntas minska med 3 procent till 8, 29 miljarder dollar.

Costco Wholesale Corp. (COST). Costco hade länge varit en av de mest pålitliga, konsekventa lager i detaljhandel i åratal. Aktierna är dock cirka 15 procent från december 2015 höga bland en tvättlista av dåliga nyheter.

I början av december uppgav Costco sin långsammaste medlemstillväxt i år - 1, 9 procent i kvartalsinkomstförbättringen jämfört med ett intervall på 4, 5 procent till 7, 7 procent i genomsnitt de senaste fyra åren. COST-aktier har hindrats ytterligare 2016 tack vare en betydande resultatnedgång för det andra kvartalet, liksom en tunn 1 procent förbättring i comps för mars som kom in under förväntningarna.

Men ta hjärtat, Costco tjurar. COST-aktien förväntas se resultatutvecklingen i kvartalet, med 4 procent till 1, 22 dollar, på intäkterna som förväntas förbättra samma belopp. Samtidigt är företaget mitt i ett program för investeringar på 3 miljarder dollar för att öka sitt antal lager med 32, det mest debuterade det för mer än ett decennium. Det orsakar kortsiktigt smärta, men det kan ge viss allvarlig långsiktig vinst.

Om du letar efter något som kan vända lageret i den här veckan, kolla på medlemskapsfigurerna, eftersom de tenderar att rocka båten mer än bara om några andra mätvärden.

Tiffany & Co. (TIF). Tiffanyns kommande resultatrapport blev mycket intressant förrän när Ralph Nicoletti plötsligt steg ner som ekonomichef den 13 maj - bara ett par veckor före bolagets resultatrapport för första kvartalet.

Det har analytiker förberett för (mer) dåliga nyheter ur den kämpande lyxbutiken. En Barron-rapport säger att Wells Fargo-analytiker Ike Boruchow "berättade för kunderna att Nicolettis avgång för Newell Brands (NWL) efter bara två år ligger dåligt för smycken och lyxvaruhandlare." Benzinga påpekar emellertid att Nicolettis utgång följer korta stavar hos Cigna (CI) och Alberto-Culver, så det är kanske mycket otroligt om ingenting.

Hur som helst ser vägen framåt för TIF-lager grovt ut. Analytiker räknar med att intäkterna för första kvartalet minskar med nästan 5 procent till 914, 94 miljoner dollar, med en minskning med 16 procent. Det här följer en januarirapport där Tiffany sa att det skulle skära jobb efter en svag semesterprestation och en sorglig fjärde kvartalsrapport som inkluderade en prognos för 15-20 procent av vinstnedgången för första kvartalet i år, följt av 5 till 10 procent minskar under andra kvartalet.

Ja, det här är delvis på grund av en stark dollar mitt i Tiffanys internationella tunga verksamhet, men också bland konsumenternas allmänna trend bort från många etablerade lyxmärken, från Coach (Coh) till Burberry till Ralph Lauren Corp. (RL) nyare posten Michael Kors Holdings (KORS).

Med tanke på att ännu mer avancerade återförsäljare som Nordstrom (JWN) kämpade under första kvartalet, förvänta sig inte mycket av Tiffany när det rapporterar onsdagsmorgon.

HP (HPQ). Vi är nu ett par kvartaler borta från splittringen av HP från Hewlett-Packard Enterprise (HPE), vi börjar få en tydligare bild av hur livet är för HPQ.

Den bilden är inte svullnad, vilket är exakt vad du kan förvänta dig av ett företag som är beroende av PC-försäljning och skrivarintresse. Förra kvartalet såg HPQs intäkter och intäkterna sjönk 12 procent året innan under en "hård" miljö för PC-försäljning och det visade sig inte förändras under första kvartalet. PC-försäljningen minskade med 13 procent från förra året, enligt forskningsföretaget Canalys, som nått siffror som inte ses sedan andra kvartalet 2011. En separat Gartner-rapport om PC-sändningar såg siffror minskar 9, 6 procent under första kvartalet till 64, 8 miljoner enheter.

Det gör det svårt att komma in på onsdagskvällens resultatfrisättning med någon positivitet. Antalet för att slå detta kvartal: 38 cent per aktie på intäkter på 11, 73 miljarder dollar.

Om du letar efter någon anledning att bli upphetsad över HPQ-lager ser du mot sin hagel Mary som erbjuder i 3D-utskrift, med ett par produkter för företagskunder - en marknad som bör vara juicier än den svaga konsumentmarknaden som idag är .