>> >> Wal-Mart Earnings Preview: Vad man ska veta om WMT Stock

Wal-Mart Earnings Preview: Vad man ska veta om WMT Stock

Anonim

"Wal-Marts största styrka är den enorma storleken, omfattningen och frekvensen och återhämtningen som det gör affärer med sina kunder", säger en expert. "Tyvärr gör storleken det svårt - om inte omöjligt omöjligt - att vidta förändringar som svar på förändringar i ekonomin, konkurrensen och förändringarna i konsumenternas preferenser." (Getty Images)

I årtionden levde Wal-MartStores (ticker: WMT) och andade mottot "alltid låga priser". Men anser det vara en förutsättning att grundaren Sam Walton inte samlade den frasen med företagets lager i åtanke.

Medan Wal-Mart-aktien nästan fyrdubblats i pris sedan Waltons död 1992 har några vinster sedan 1999 blivit raderade på grund av en djup nedgång som började i januari förra året. Med beståndet av mer än 22 procent sedan dess är det fortfarande att se om Wall Street är redo att gå på köpet.

Retail-jätten, som också driver Sam's Club, har stor ritt på sin fjärde kvartalsrapport för 2015, som den förväntar sig att släppa innan marknaden öppnar torsdag. En stark uppgång i intäkterna kunde inte bara vända aktiens bildruta, utan också stärka det förtroende för investerarna.

Men för att mäta vilket sätt beståndet kommer att luta, lönar sig det att tänka som en daglig konsument som gör inköpslistan. "Det kommande kvartalet kommer att bli väldigt intressant, eftersom investerare får en inblick i hur företagets försäljningsresultat påverkades av semesterperioden, några stora vinterstor och lägre gaspriser under de senaste två månaderna, säger Brian Hellmer, chef för Hawk Center för tillämpad säkerhetsanalys vid Wisconsin Business School.

"Det finns få sektorer på marknaden med lägre förväntningar än detaljhandeln, och i synnerhet Wal-Mart har det varit svårt att rida", säger Charles Sizemore, en portföljförvaltare på Covestor och chefsinvesterare i Sizemore Capital Management i Dallas. "Men det sagt, Wal-Mart aktier har tyst rallyt sedan november och har undvikit mycket volatiliteten i år."

Faktum är att om du kom in i WMT-lager i början av den månaden så har du sett att den hoppar nästan 15 procent. Men om du investerat bara en månad tidigare har du fått vinster som är värda till clearingstället, bara 3 procent. Och så ett överväldigande antal analytiker (15 av 18) värderar WMT en "hold", även om aktieägare kollektivt håller andan i väntan på torsdagens rapport.

"Marknaden är för närvarande i en suddig och detaljhandeln är upptagen i det", säger Mark Cohen, chef för detaljstudier vid Columbia Business School. "Jag tror att den senaste tidens uppgång i Wal-Mart-lageret var till följd av mindre än rationella åsikter att nyinstallerad ledande befattningshavare skulle kunna snabbt ändra företagets resultat - vilket inte var fallet. Det här är inte ett företag som är troligt för att visa tydliga positiva förändringar i dess prestanda på kort sikt, när som helst snart. "

Medan Wal-Mart kan avvärja några hot så långt som copycats till sin modell, står företaget mot stela huvudvindar från andra hörn av detaljhandelns sfär. Amazon.com (AMZN) fortsätter att dominera alla saker e-handel, och passerade Wal-Mart i juli som världens största återförsäljare. Men det är inte att säga Wal-Mart har gett upp på digital fronten - faktiskt långt ifrån det.

Wal-Mart räknar med att växa onlineförsäljning runt 20 till 30 procent under överskådlig framtid, säger Hellmer. "Det är viktigt att företaget har sett solida vinster från sin nuvarande online-verksamhet hittills vilket ledde ledningen att göra stora inkrementella investeringar för att stödja denna verksamhet. Det är vettigt att Wal-Mart skulle försöka utnyttja sin enorma distributionsplattform för att stödja försäljning på nätet tillväxt."

Det är fortfarande ett nyfiken scenario där Wal-Mart kunde möta en osannolik konkurrent: sig själv. "Det är en öppen fråga om hur mycket mer bolaget kan växa sin online-verksamhet innan det börjar kannibalisera muren-basen, " säger Hellmer.

Samtidigt visar uppgången av dollaraffärer att vissa butiker kan bargaina ett Wal-Mart-fynd. Wall Street-typer märker definitivt: Dollar General Corp. (DG) är rankad som en "stark köp" av nästan två tredjedelar av de undersökta analytikerna, 12 av 19.

För Wal-Mart, trummisen av negativa investerare nyheter beror också delvis på negativ press. Efter att ha blivit drubbed för sin drakoniska arbetsmetod - framhävd av omfattande arbetstagar protester - Wal-Mart-butiker antog reformer som inleddes förra året och kommer att öka lönerna med totalt 2, 7 miljarder dollar. Medan det har gjort arbetaren bin mer lycklig, anser Wall Street-observatörer det ganska buzzkillen.

Den senaste lönehöjningen för intressebolag träder i kraft lördag, bara två dagar efter fjärde kvartalet, och kommer att lyfta genomsnittlig lön till $ 13, 38 per timme: "En av de största enskilda dagars privata löneökningarna någonsin", enligt ett företags uttalande. Beroende på hur du tittar på det är det antingen ett spel för positiv press eller ett nummer för att drunkna ut några upplyftande siffror som investerare får torsdag.

Fortfarande är Wal-Mart inte precis bruten. Den har ett marknadsvärde på över 210 miljarder dollar, och är fortfarande världens största brick-and-mortar-återförsäljare.

Så medan några kvartalsrapporter bland återförsäljare skriver det senaste kapitlet i en lång, ful tumme, eller ger investerare fler skäl att kasta konfetti, sitter Wal-Mart någonstans i mitten som torsdag vävstolar: långt ifrån och ner men inte exakt upp och bort heller.

Och om Wal-Mart av någon anledning behöver svänga, är en smartare satsning för en långsam vändning.

"Wal-Marts största styrka är den enorma storleken, omfattningen och frekvensen och det som det gör affärer med sina kunder, säger Cohen. "Tyvärr gör storleken det svårt - om inte omöjligt omöjligt - att vidta förändringar som svar på förändringar i ekonomin, konkurrensen och förändringarna i konsumenternas preferenser."