>> >> Värde medelvärde: En investeringsstrategi som ska undvikas

Värde medelvärde: En investeringsstrategi som ska undvikas

Anonim

Värde medelvärdet är en komplicerad strategi som inte ökar avkastningen. (Getty Images)

Värdesmedelvärdet har prövas som en investeringsstrategi som ger högre avkastning än genomsnittet för dollarkostnaden, men bevisen för denna så kallade smartare strategi verkar inte ställa upp. De två strategierna, som ofta jämförs med och ibland förväxlas med varandra, delar vissa likheter men också signifikanta skillnader.

De flesta investerare är bekanta med dollarkostnadsgenomsnitt, vilket innebär att du regelbundet investerar ett fast belopp. Eftersom det amerikanska beloppet du investerar är detsamma köper du automatiskt fler aktier när priset är lågt och färre aktier när priset är högt, vilket minskar ditt genomsnittliga aktiekurs.

Med medelvärdesvärdet varierar det belopp du investerar i. Du börjar med att bestämma ett värde som du vill ha din portfölj att nå under en viss period, till exempel $ 10.000 på 10 år. Du jobbar sedan bakåt för att bestämma hur mycket din portfölj behöver växa varje period för att nå ditt slutmål. Detta kallas din "värdeväg". Din värdeväg kan definieras med en procentuell tillväxt eller ett dollarvärde under vilken tid du vill.

Låt oss säga att du bestämmer din portfölj måste växa 1 000 dollar varje år för att nå ditt mål. I början av ditt första år investerar du $ 1000. Antag att marknaderna går bra och du avslutar året på $ 1, 300. Enligt din värdeväg bör din portfölj vara värd $ 2000 på denna punkt. Så, i stället för att investera $ 1000 i början av ditt andra år investerar du bara $ 700, eller det belopp som behövs för att ta med din portfölj i linje med din värdeväg. Alternativt, om portföljens värde sjönk till 800 dollar under ditt första år, skulle du behöva investera 1 200 USD det andra året.

På så sätt kan medelvärdet för medelstöd ge investerare att "lägga till mer på marknader som har minskat och lägger till mindre eller till och med subtraherar" på marknader som har gått upp ", säger S. Michael Sury, finansdosent vid University of Texas i Austin.

Varför Warren Buffett Älskar Köp-och-Hold Aktier

Omaha Oracle samlade en förmögenhet som köpte högkvalitativa aktier till låga priser och behöll dem.

Lou Carlozo 7 september 2016

Värdet av medelvärdet. Denna prompten att sälja är unik för att värdera medelvärdet. Eftersom du kan behöva dra ut pengar om marknaden klättrar över din värdeväg kunde värdet medelvärdet "minska din risk bättre än genomsnittet för dollarkostnaden under en längre tid", säger Joel V. Russo, VD för Premier Financial Group i Wall, New Jersey.

Värdesmedelvärdet ger också sitt löfte om att "intelligent jämn" investeringsvolatilitet, säger Sury. Genom att följa en värdeväg skapar investerare en portfölj som stiger i värde stadigt, oavsett om marknaden går upp eller inte. I stället för att avhängiga börserna på aktiemarknaden kontrollerar investerarna sin portföljs tillväxt genom att systematiskt lägga till tillräckligt mycket för att möta sina långsiktiga mål.

Linchpin är att du måste ha ett slutmål i åtanke, en viktig del av någon investeringsstrategi. Men kritiker hävdar att värdesmedelvärdet har mer brister än fördelarna, och portföljens stabila uppåtgående banan, men lugnande, ger inte uppkast.

Det är komplicerat. I själva verket innebär strategin mer arbete utan extra avkastning. "Medelvärdesvärden resulterar i oförutsägbara kassaflöden", säger Simon Hayley, senior finansdosent på Cass Business School i London. Du kan inte veta hur mycket du behöver investera i slutet av varje period tills du kommer dit och har beräknat hur mycket du vill lägga till. "Du måste vara mer hands-on med värdesmedelvärde än dollar-medeltal, vilket du bara ställa och i princip glömmer, " säger Russo.

Det ökar inte avkastningen. "Att ta itu med dessa nackdelar kan vara helt värt om värdet medelvärdet verkligen ökade din avkastning, säger Hayley, men det kommer det förmodligen inte. Vad det ökar är din dollarvägda avkastning, vilket är en vilseledande indikator på hur bra din portfölj utförs, säger han.

Med en dollarvägd avkastning ges varje periodes avkastning en vikt som motsvarar portföljens balans vid början av den perioden. En investeringsperiod som börjar med 100 dollar investeras skulle ha en större vikt än en som börjar med endast 75 dollar. Detta gör intuitiv mening: Mer pengar investeras betyder att den procentuella avkastningen över den perioden påverkar din portfölj mer - om du inte lurar dig själv, säger Hayley vilket värde som medeltal gör oavsiktligt.

Låt oss säga att du förväntar dig en marknadsavkastning på 10 procent i genomsnitt varje år, men under det första året har marknaden bättre än genomsnittet och du tjänar 20 procent. Genom att hålla samma belopp som investerats, kommer efterföljande avkastningar troligen att dra din totala avkastning tillbaka ner mot 10 procent.

Ett sätt att motverka detta skulle vara att ta ut pengar efter ditt första år. Detta skulle "se till att den dollarvägda avkastningen lägger stor vikt vid den första framgången", säger Hayley. "I själva verket ökar denna strategi din sannolika dollarnvägda avkastning genom att" sluta medan du är framåt ", snarare än genom att leverera ett större portföljvärde när du går i pension."

Hayley använder exemplet på en myntkastning. En spelare som försöker få huvud har en 50 procent chans att lyckas. I ett spel med två kasta per runda är de potentiella resultaten: HH, HT, TH, TT. Din framgångsgrad är då 100 procent, 50 procent, 50 procent, 0 procent, för i genomsnitt 50 procent framgång.

Om du ändrar spelets regler så att du kan sluta efter dina första huvuden - eller sluta när du är framåt - i en given runda, ser ditt spel ut så här: H, H, TH, TT. Nu är din framgångsgrad 100 procent, 100 procent, 50 procent, 0 procent. Ditt nya genomsnitt är 62, 5 procent.

På samma sätt ändras medelvärdet också reglerna för en under-genomsnittlig första års avkastning. Du kan öka effekten av mer återkommande framtida år genom att investera mer pengar efter ditt första hemska år, vilket ökar din totala dollarnvägda avkastning. Men det betyder inte att du kan räkna med att vara rikare när du går i pension, säger Hayley. Och i slutet av perioden handlar alla de flesta av oss om vår portföljs totala värde.

Du är bättre att gå in i. Om du har ett engångsbelopp att investera och investerar långsiktigt, investera bara det, säger Adam Waitkevich, president och grundare av Coppertree i Westborough, Massachusetts. Även om systematiska strategier som värdesmedelsvärde och genomsnittliga dollarkostnader kan bidra till att lätta emotionella svårigheter att komma in på marknaden, komplicerar de ofta en enkel process utan att lova ett högre slutvärde.

"Det bästa sättet att investera är att acceptera att marknaderna är oförutsägbara, men med tiden ger de avkastning över alternativen", säger han. "Nyckeln till framgång är möjligheten att hålla kursen och att inte bli skakad av vår långsiktiga strategi genom känslor."

10 färdigheter de bästa investerarna har

10 färdigheter de bästa investerarna har