>> >> UPS och nedgångar av UPS

UPS och nedgångar av UPS

Anonim

SAN FRANCISCO, CA - 24 OKTOBER: En United Parcel Service-logotyp visas på en leveransbil den 24 oktober 2014 i San Francisco, Kalifornien. United Parcel Service rapporterade kvartalsresultat som slog analytiker uppskattningar med en omsättning på 14, 29 miljarder dollar jämfört med 13, 52 miljarder dollar för ett år sedan. (Justin Sullivan / Getty Images)

Om bra saker kommer insmall-paket, vill folket på United Parcel Service (ticker: UPS) överväga huruvida en dålig sak kommer sin väg i ett väldigt stort paket. Leveransdatumet är osäkert, men ironi här är att det kunde komma till sin största kund.

Det skulle vara Amazon.com (AMZN), som stod för mer än 6 procent av UPS-verksamheten 2015, enligt Jon Budish, investeringsstrateg i hemvist vid Fairleigh Dickinson Universitys Silberman College of Business.

Ja, folk skrattade när Amazon återupplivade prata i slutet av förra året av sitt ordentligt skratta droneleveransprojekt. Men dess andra transportansträngning är ingen skratta för UPS: "Amazon leaser 20 Boeing (BA) jets för att börja använda sitt eget flygnät, säger Budish.

Beviljas, UPS kan få muskeln att väva någon Amazon storm. Det är världens största paketleverantör, framför konkurrenterna FedEx Corp. (FDX) och den privata DHL Express. Och det Atlanta-baserade företaget, som går till 1907, har visat stadigt prestanda sedan det blev offentligt under 1999.

"UPS genererar en bra inkomst, som nu ger mer än 3 procent under långa perioder", säger Michelle M. Buckley, en analysanalytiker med FLPutnam Investment Management Co. i Wellesley, Massachusetts.

Det är historien; nu för nuet. UPS handlar idag över 8 procent från ett år sedan. Och det kommer till stor smärta att ändra sin leveranslogistik i den digitala tiden. Buckley säger UPS "har trängt upp övertygande erbjudanden för att förbättra leveransservice i en e-handelsvärld." Dessa inkluderar Access Points, en tjänst som erbjuds i USA och Europa som använder lokala återförsäljare som leveranspunkter.

"Detta gör det möjligt för konsumenter, särskilt bostadslägenheter, att lättare hämta paket från ett närbutik, till exempel, än att drabbas av upprepade misslyckade leveransförsök", säger Buckley. (Så många konsumenter vet att UPS har en förmåga att få mottagare att hoppa genom hoops för att få paket som de inte är hemma att hämta.)

Vad som nu är bekvämare för kunder har tröstat investerare, vilket är markerat av bolagets resultat under fjärde kvartalet 2015. Resultatet var högre än förväntat på $ 1, 57 per aktie jämfört med de 1, 42 analytiker som förutspåddes - och återspeglade en 26 procent ökning år över år, drivna av tillväxten i sin internationella verksamhet.

Observatörer blir också upphetsade över företagets möjligheter att betala in på den allt exploderande världen av e-handel.

"Vi gillar verksamheten och ser det som ett bra sätt att delta i den fortsatta tillväxten av online-detaljhandel", säger Jim Wright, en portföljförvaltare på Covestor och Chief Investment Officer i Harvest Financial Partners i Paoli, Pennsylvania. "För varje gång du lägger en online-order med Amazon, eller Wal-Mart Stores (WMT) eller Apple (AAPL), måste dessa paket levereras av någon."

Men fjolårets fjärde kvartal var inte alla en låda med bröd, eftersom intäkterna på 58, 36 miljarder bara missade märket och minskade med mindre än 1 procent. Allt sagt, om siffrorna liknar saker av ett splittat beslut, återspeglas det säkert i nuvarande prognoser.

Tio av 16 analytiker kallar UPS ett "hold", med fem betyg det en "stark köp" och en en "sälja". Men i alla fall är Brown, som företaget är kärleksfullt känt, ut ur det röda. I slutet av 2014 sjönk aktierna chockerande 10 procent när det förväntade resultatet på 1, 47 dollar per aktie var avstängd med 22 cent - ett skadat paket av vilken som helst Wall Street-standard.

Till viss del spelade fluktuerande utgifter - en överreaktion mot bungled semesterleverans - en roll, säger Logan Purk, industrianalytiker vid Edward Jones i St. Louis. "UPS har mött stora hinder i samband med högsäsong under semestern. År 2013 var de underbemannade och fungerade inte bra. År 2014 var de överbemannade, vilket ökade kostnaderna i förhållande till volymer. År 2015 fick de slutligen rätt."

Och framöver står företaget betydligt mindre i vägen för kostnadseffekter. "De ska fungera bra i en stadig till något växande ekonomi med relativt låga energikostnader, säger Budish.

De har också gynnats av förvärvet av Coyote Logistics 2015. "Coyote förväntas få synergier på 100 miljoner dollar för att hjälpa UPS att expandera till sin serviceplattform", säger KC Ma, chef för George Investments Institute på Stetson University i DeLand, Florida.

Beviljas, det är inte som om Amazons ambitiösa leveransplaner går snart när som helst. "Amazon kunde fortsätta att växa i denna verksamhet och service mer och mer av sin egen paketvolym", säger Purk. "Detta kan leda till borttappad verksamhet och ytterligare tryck på priser relaterade till Amazon-överföringar."

Men kan det verkligen skada UPS så mycket? Ma påpekar att Amazon skulle ha mycket att hämta innan det kommer någonstans nära matchning vad UPS har byggt. För Amazon skulle ett leveranssystem utgöra en enda kostnadsbesparande åtgärd mitt i ett hav av andra prioriteringar. för UPS är det hjärtat av vad de gör. Kanske Amazon ska hålla sig till drömmar om dronor.

Den större utmaningen kan komma i form av FedEx, en hård konkurrent som inte är känd för att backa ner. Och samtidigt som det är relativt klumpigt erbjuder den amerikanska posttjänsten billigare fraktalternativ.

Samtidigt räkna Purk som en av de många som kallar UPS ett grepp. Ja, det är den bästa hunden i markleverans - men måste fortfarande visa att investerare är jordad på lång sikt.

"Det borde dra nytta av fortsatt tillväxt inom e-handelssändningar, " säger Purk, "men vi tror att den här utsikterna för närvarande återspeglas i aktiekursen. Vi tror att aktier är relativt värda på nuvarande nivåer."

När det gäller vad det skulle kräva för UPS att verkligen leverera, säger Wright: "För oss är UPS på $ 100 per aktie inte ett stort värde. Men om vi kunde köpa det i mitten av 80-talet - och det kom nära - vi skulle vara väldigt exalterad att äga beståndet. "