>> >> Twitter Stock Ger Investors Jitters

Twitter Stock Ger Investors Jitters

Anonim

Deltagare minglar under en paus vid den första årliga Chirp, Twitter Developer Conference den 14 april 2010 i San Francisco, Kalifornien. (Getty Images)

Twitter (ticker: TWTR) har tjänat en plats i sociala medier pantheon för att göra hashtag en daglig del av offentlig diskurs. Men en gång på Wall Street-tiden var den symbolen känd som talskylt - och du kan inte skylla på de investerare som fortfarande ser det på det sättet, särskilt när de plockar isär Twitter-siffrorna.

Det är allt till ett nyfiken scenario: slår gatan men känner fortfarande värmen. TWTR-aktien överensstämde med kvartalsrapporten för fjärde kvartalet den 10 februari, analytikernas förväntningar på vinst med en tredjedel - 16 cent per aktie jämfört med 12 cent - medan dess 710 miljoner dollar i intäkter bundet Wall Street prognoser. Men det fick knappast en rally, eftersom aktieägare besatt ett annat nummer: Twitters avtagande användarbas.

"Den senaste resultatrapporten visar varför det är sannolikt att bli andra och potentiellt faller bakom, " säger Andy Kapyrin, forskningschef vid RegentAtlantic Capital i Morristown, New Jersey. "Twitter hade förmörkat användarens tillväxt av sina konkurrenter fram till de senaste 12 månaderna och har börjat laga sig bakom allvarligt."

Dagen efter rapporten snubblade Twitter-aktien över 4 procent och sjönk under $ 14 innan den återföll till mer än 18 dollar per aktie. Men det är knappast en bekvämlighet, med tanke på att TWTR handlas på $ 51 i april i fjol.

Säkert visade de 305 miljoner månatliga genomsnittliga användarna Twitter en minskning på mindre än 1 procent från föregående kvartals 307 miljoner och slår 304 miljoner rapporterade under andra kvartalet 2015. Den aktiva användarbasen är fortsatt hälsosam på 320 miljoner, men försök säga det till investerare som avundar den gigantiska statistiken som Instagram, till exempel.

Förvärvad av Facebook (FB) under 2012 för 1 miljarder dollar, hämtade appdistributionstjänsten 400 miljoner användare i slutet av september - nyheter som glatt rapporterades på Twitter, inte mindre. Den vattendomen markerar också dubbla användare Instagram som publicerades i mars 2014.

Observatörer påpekar också att Twitter bland högteknologiska tunga hitterar är nackdelen eftersom det saknar något i rörledningen för digerati att bli upphetsad över. Det är ett problem som delas av Apple (APPL), som förväntar sig att lägga in ett förstås dip i iPhone-försäljningen i år.

"Twitters största fiende är dess enkelhet, säger Kapyrin. "Det är ett socialt nätverk med bara en funktion: ljudbit kommentarer."

Och på den kurerade sociala mediafronten - där apps nu strider mot överlägsenhet i att täcka stora händelser - ligger Twitter långt efter Instagram. I en recension av tisdagens Grammy Awards-täckning, lovar webbplatsen TechCrunch Instagrams videoföder som tog användarna bakom sig med Taylor Swift och Lady Gaga. Twitter mavens, under tiden, måste lösa sig för stillbilder och delade reaktioner från online-peanutgalleriet.

"Immersion", TechCrunch noterar, "har aldrig varit Twitters starka kostym."

Dovi Frances, generalsekreterare för SGVC, en teknikinvesterare i tidigt stadium med kontor i San Francisco, Los Angeles och Tel Aviv, säger att Twitter är "upplever en identitetskris".

En stor del av lösningen som erbjuder något - något - som lockar tonåringar. "De står idag för 25 procent av alla konsumenter och kommer att stå för 40 procent år 2020 och gissa vad? De brukar inte använda Twitter nästan lika mycket som den tidigare generationen, säger Frances.

Han säger att Twitter helt enkelt inte har mognat och diversifierat hur Facebook och Alfabet (GOOG) har. Teenageanvändare, Frances säger, "vill inte vara begränsad till Twitters 140 tecken, och de finner inte Twitters ensidiga förlovning att vara av intresse. De ser plattformen som ett självfrämjande verktyg och inte ett äkta självuttryck medium."

Under tiden verkar Twitters nyfikenhet på innovation som potentiellt överdriven, eftersom 140-märket kan vara restriktivt. Det kommer att tillåta tweets på upp till 10.000 tecken, eller något i storleksordningen 2000 ord. Å ena sidan skulle det kunna locka nya användare som inte skulle behöva leva och dö av proppade ljudbitar. Ändå hotar det också att täppa in Twitter-flöden med en lavin av långlindade screeds.

Fortfarande finns det goda nyheter: Även om Twitter vrider i en internetvind, ser några observatörer bestämda tecken på #hope.

"Twitter fortsätter att vara det universella realtidsinformationsnätverket: Inget annat företag, varumärke eller erbjudande kommer nära dessa möjligheter", säger Michael Downing, grundare och VD för Tout, en nästa generations videoplattform och baserad i San Francisco. "Aktien är chockerande undervärderad och om ledning och produktledarskap återgår till mer av en" nätverksposition "i motsats till en" destination "-position på marknaden, kommer detta att bli en stor framgångshistoria."

Twitter har också Periscope att satsa på. Den kostnadsfria appen tillåter användare att sända live video över hela världen "och kan visa sig vara det hemliga vapnet som ger pengar till Twitter-familjen", säger Todd Antonelli, VD för Berkeley Research Group i Chicago och en ledande rådgivare till högteknologiska Silicon Valley-företagsledare.

Bortsett från att ha potential att tillåta hyperkorta annonser - och därmed saftiga annonsintäkter - kommer Periscope också inbäddad i Twitter-plattformen, som sitter på iPhone. Apple kan droppa i försäljningen, men förblir två ton gorilla i smartphone djungeln.

"Apple rapporterade nyligen att de nu kan ha den största sociala meddelandeservicen i världen och når 63 kvartalsmeddelanden per år vid högsta hastighet", säger Antonelli. (Obs! En quadrillion är 1 följt av 15 nollor.)

Och andra investerare väljer fortfarande att vänta och se, och noterar att Twitter inte ens kommer att fira sin 10-årsdag fram till 21 mars.

"Jag är inte säker på att jag kan bestämma vilka företag som kommer att vara de långsiktiga vinnarna i detta utrymme", säger Robert R. Johnson, VD och koncernchef för The American College of Financial Services i Bryn Mawr, Pennsylvania. "Jag är hausse på sociala medier som en kommunikationsplattform, men har helt enkelt inget förtroende för vilka sociala medieplattformar som har makt och hur företagen kan tjäna pengar på sina affärsmodeller."

Han tillägger: "Jag tror att det finns paralleller mellan dagens sociala medier och Internet-sökmarknaden. Google har segrat - men kom ihåg Netscape?"