>> >> Reser? Akta dig för dessa 5 gemensamma försäkringsmyter

Reser? Akta dig för dessa 5 gemensamma försäkringsmyter

Anonim

(IStockPhoto)

Medan reseförsäkringar inte hindrar tragedier som den som utvecklade lördag när en Asiana Airlines-flygning kraschade på San Francisco International Airport, kan det lindra smärtan av mycket vanligare olägenheter. Reseförsäkringen täcker vanligtvis kostnaden för avbrott i resan och avbokningar, förlust av bagage och transport till sjukhus vid olyckshändelse. Däremot kan dina husägare eller bilförsäkring redan täcka många av dessa extrakostnader. Se till att du inte köper reseförsäkring för täckning du redan har.

Här är fem vanliga myter om reseförsäkring:

[Se: 12 pengar misstag gör nästan alla.]

1. Nödläkarmottagning ingår. Medan de flesta reseförsäkringar inkluderar sjukvård, kräver många att du ska köpa akutmedicinsk assistansskydd som extra täckning. Om du behöver flyga hem på grund av allvarlig sjukdom eller skada, eller behöver akutsjukvård på ett sjukhus under utlandet, kommer denna typ av täckning att hjälpa till med kostnaderna. Utan det kan du titta på tusentals dollar i medicinska räkningar. Överväg att köpa detta på toppen av resans skydd när du reser utomlands eller till en plats där du kan vara benägen att bli allvarligt sjuk. Kolla med din nuvarande sjukförsäkringsleverantör för att se om nödsituationer under resan ingår i din plan.

2. Att ha resan med ett kreditkort är tillräckligt. Vissa resebyråer kreditkort och vanliga kreditkort erbjuder resa skydd som en kortinnehavare perk. De flesta tillhandahåller emellertid inte hela täckningsgraden som ett standardpaket för reseförsäkringar. Om du är på väg till en högriskdestination eller reser till flygplatser på avlägsna platser, se till att ditt kreditkortsförsäkringspaket innehåller förlorat bagageskydd, resningsavbeställningsskydd och andra grunder. I många fall måste du köpa förlängd täckning för att du är helt skyddad för hela resan. Lita inte enbart på kreditkort för resa skydd eftersom du kan hamna faktureras för några av de större utgifterna.

[Se: Hemligheten till framgångsrik resa budgivning.]

3. Reseförsäkring täcker inte flygförseningar. Många människor är under intryck av att det är flygbolagets ansvar att täcka kostnaderna för förseningar. Flygbolag kommer inte att återbetala dina pengar vid ett försenat flyg, men de kan hjälpa dig att boka om. Om du har reseförsäkring, får du ersättning för kostnader i samband med förseningar. Detta inkluderar vanligtvis ombokningsavgifter och i vissa fall ett hotellvistelse om du måste bo i samma stad över natten. Vissa kommer endast att täcka utgifterna efter 12 timmar av förseningen medan andra är mer generösa med täckning.

Politiken varierar från försäkringsleverantör, så läs det fina trycket i ditt försäkringspaket för att bekräfta att förseningar är täckta. Tänk på att flygbolagen kan täcka kostnaden för en hotellvistelse och andra fördröjningsrelaterade kostnader för ett visst fönster efter förseningen också. Kontrollera med flygbolaget när du bokar flygningen för att bekräfta vilken typ av skydd alla passagerare får.

[Se: 50 Smart Money Moves till gör nu.]

4. Aktivitetsrelaterade skador omfattas inte. När du är på väg på en skidresa i Vermont eller en miljöutflykt i Costa Rica och slutar bli skadad, kan din reseförsäkring täcka kostnaden för medicinska räkningar och transport till ett sjukhus. De flesta reseförsäkringar ger täckning för olyckor när du gör "extrema sporter" och andra riskfyllda aktiviteter. Att vrida en fotled eller bryta en arm under extrema sportevenemang kan göra en dämpare på din semester, men med reseförsäkring med sjukvård betyder det att du inte behöver ringa om medicinska räkningar. Granska policyn för att ta reda på om medicinska kostnader är täckta eftersom din vanliga sjukförsäkring kanske inte räcker till.

5. Du behöver inte hyrbilskyddsskydd. Även om du kanske har ett visst skydd för hyrbilar genom din vanliga bilförsäkringsleverantör, kommer dina försäkringspriser att gå upp när du skickar in fordran. Att köpa förlängd täckning för hyrbilskador genom din reseförsäkringsleverantör innebär mindre krångel när du lämnar in en fordran och inga ändringar i din vanliga bilförsäkring. Överväg att lägga till denna kompletterande täckning till dina resebeskrivningsplaner - speciellt om du åker lång resa eller kör genom nya områden i ett hyrbil.

Sabah Karimi är en prisbelönt Yahoo Bidragare och WiseBread.com reseförsäkring guide. Den här artikeln uppdaterades den 07/08/2013.