>> >> Travel Hacking for Newbies: Riskerna och belöningarna

Travel Hacking for Newbies: Riskerna och belöningarna

Anonim

Försiktigt, det finns fallgropar (men också stora potentiella förmåner). (Getty Images)

När vi närmar oss busysummerens resesäsong, visar de senaste rapporterna att flygpriserna blir de lägsta konsumenterna sett på flera år. Enligt Hopper, en flygpredictionsapp, kan inrikes resenärer förvänta sig att betala i genomsnitt 240 dollar för en returbiljett i juni, en minskning med 12 procent jämfört med förra året och en 20 procent prisavbrott från 2014.

För en delmängd av amerikanska resenärer är dock dessa priser fortfarande för höga. Kreditkortschurners, bättre kända som "resande hackare", som semester runt om i världen för en skvett av vad det kostar resten av oss, vet hur man prissätter flygbiljett hotell och andra resekostnader till både inhemska och internationella lokaler för lite till ingenting .

Kreditkortschurning är övningen att öppna flera kreditkort för att tjäna bonus miles och andra förmåner, och representerar den primära metoden som används av resandehackare för att se världen på djupa rabatter. Ariana Arghandewal, ägare av bloggen PointChaser.com, bokade en $ 90.000 första resa till Asien för sin familj förra sommaren för bara $ 1500. Jared Kamrowski, grundare av ThriftyTraveler.com och erfarna travel hacker, säger att han har tjänat över 5 miljoner miles under de senaste sju åren.

Låter för bra för att vara sant, eller hur? Det är inte, men det är inte utan risker och ansvarsfrånvaro. "Det är inte något som är olagligt för övningen av resorhackning, eftersom kampanjer är avsedda att drivas av konsumenterna", säger Carl Seidman, en certifierad revisor eller CPA och finansiell rådgivare i Chicago. "Men praktiken bör närma sig med stor försiktighet av personer som har mindre än stellär kredit eller finansiell disciplin."

De flesta resehackare och ekonomiska experter är överens om att kreditkortskurning inte är för konsumenter som idag kämpar för skuld eller för dem som saknar inkomst- och utgiftsdisciplin för att övervaka och betala månadsvisa på flera kreditkort. "Någon som är ny på begreppet reckhackning måste först bedöma hur länge de kan ägna sig åt, såväl som deras kreditpoäng, säger Arghandewal. "Att ansöka om miljonskreditkort kräver en kreditpoäng långt över 700."

Förutom att ha goda ekonomiska vanor och en utmärkt kreditpoäng krävs ett organisationssystem av något slag för att effektivt hantera kort. Kamrowski rekommenderar en app som Mint att hålla reda på kreditkortsaldon och förfallodagar. "Jag använder ett kalkylblad för att hantera alla våra kort [över 30] och spåra när de öppnades och när de skulle stängas för att undvika årsavgifter", säger han.

Vid denna tidpunkt kanske du undrar hur du öppnar flera kreditkort på ett konstant sätt påverkar din kreditpoäng. "Du kommer bli förvånad över att när du öppnar fler kort och framgångsrikt hanterar dem kommer din kreditpoäng faktiskt att gå upp, " säger Kamrowski. Men om du slutar spendera mer än du har råd att nå registreringsbonus, kommer din kredit att drabbas när du kämpar för att göra betalningar. Och de anmälningsbonuserna kommer inte billigt: ​​De flesta kräver att du spenderar mellan $ 2000 och $ 3000 inom de första tre månaderna när kortet öppnas. Om du öppnar flera av dessa kort inom kort tid kan du behöva spendera upp till $ 10 000 på bara några månader. "För människor som betalar sina kreditkortsaldor varje månad och tänker spendera den summan av pengar, kommer kampanjen helt och hållet, säger Seidman. Men för dem som inte har medel eller styrka att betala av flera saldon varje månad kan resultaten bli katastrofala.

"Utifrån ett finansiellt yrkesperspektiv kommer den största risken [av resorhackning] till människor som ändrar sina utgiftsvanor helt enkelt för att möta förförandet av kampanjerna, säger Seidman. Den ekonomiska inverkan av missade betalningar och för mycket skuld över flera kreditkort kommer snabbt att överhämta någon fördel för att resa hacking. "Nyckeln är att vara konservativ - kreditkortskurning är ett maraton, inte en sprint", säger Jared Blank, chef marknadschef för DealNews. "Nybörjare bör börja med ett kort i taget och vänta tre månader innan de ansöker om nästa kort", föreslår han och föreslår också att man ställer in automatiska betalningar till ditt kreditkort från ditt bankkonto. "Om du förstör din kredit för att du har glömt att betala räkningar, kan du sluta med djupa problem att få en inteckning eller ett lån i framtiden."

Avskräckt än? Förtvivlan inte. "För dem som har sin ekonomi under kontroll kan resehackning vara ett billigt sätt att påbörja fantastiska resor [det är] otillbörligt dyrt för genomsnittliga människor", säger Seidman. Faktum är att Arghandewals resa till Asien är ett exempel på det, liksom Kamrowskis resor. "Min fru och jag flyger internationella resor två till tre gånger per år och använder alltid poäng och mil för att flyga första eller affärsklass", säger han. "Vi kom precis tillbaka från Dubai, Förenade Arabemiraten och Spanien nyligen, och stannade i Hyatt och Starwood hotellsuper allt på poäng, tillsammans med gratis flygbiljetter."

Även om det inte är utan riskerna kan resehackning resultera i några ganska utomordentliga erfarenheter för mycket låga priser på jorden. Förvaltas korrekt kan praxis göra de ständigt närvarande fluktuationerna i resekostnaderna irrelevanta, något som alla kan få bakom sig på denna kusp av en överbelastad resesäsong.