>> >> Topp 10 mest pinsamma pengarämnen

Topp 10 mest pinsamma pengarämnen

Anonim

Känn dig obekväm att diskutera pengar med din älskling? Prova att schemalägga pengar "datum" för att ha ekonomiska samtal. (Dean Mitchell / Getty Images)

Att vara ekonomiskt literad, eller förstå alla aspekter av ditt ekonomiska liv, är avgörande för att bli övertygad om pengar. Men ofta är vi för generade eller obehagliga att prata om pengar öppet. Enligt en Wells Fargo-undersökning av över 1000 vuxna sade 44 procent av de svarande att "personliga finanser" är det svåraste ämnet att diskutera med andra, följt av "död" på 38 procent och "politik" på 35 procent.

Pengar som skuld, studielån, lön, kreditpoäng och jämn räddning för framtiden kan orsaka lindring av ångest. En 2014 National Foundation for Credit Counseling studie om ekonomisk läskunnighet visade att endast 2 av 5 vuxna tror att om pengarna kunde prata skulle det säga. "Vi har varit ett framgångsrikt team."

Så för att förbättra ditt förhållande med dina pengar har vi tagit upp 10 potentiellt pinsamma pengar och erbjudit några förslag att hantera dem med tillförsikt.

1. Spendera bra över dina medel. Trots att Joneses känns som ett problem borde vi ha blivit vuxna i gymnasiet, vi är alla skyldiga till detta från tid till annan. Insisterar på att betala för middag med den vänen som gör två gånger vad du gör så att du kan imponera på henne, är inte bara värdet på din ekonomi. Det är okej att vara ärlig med dig själv och andra när du gör planer och driva på aktiviteter som passar din budget istället för att hämta upp skuld eller springa genom hela din matbudget i en måltid.

2. Skuld på grund av överutnyttjande. Vi tittar på dig ämnesnummer 1. Att komma i skuld är lätt. Att gräva ur skuld är svårt. Det kan känna sig ännu värre om det beror på överdådiga utgifter vanor eller dålig budgetering. Personliga finansapplikationer kan hjälpa dig att visa den stora bilden av var du är ekonomiskt, så du kan hålla kontrollen över dina finanser och känna dig bra om de inköp du gör (självklart).


3. Skuld på grund av dålig rådgivning. Om du söker ekonomisk rådgivning, börja med pålitliga och pålitliga källor. Medan vänner och familj är stora och kan hålla dig ansvarig för dina pengar mål kan organisationer som National Foundation for Credit Counseling och Consumer Credit Counseling Service ge dig det extra professionella support du behöver.

4. Låna pengar till vänner och familj. Du har hört att de säger pengarna och familjen inte blandar, men de kan (med försiktighet). Kolla in dessa fyra enkla steg att följa om du funderar på att låna pengar.


5. Kreditkort (ssss). Du behöver inte mer än två kreditkort för att hjälpa till att bygga upp kredit och använda konsekvent. Mer än det, och du kan faktiskt skada det kredit rykte du har byggt. Undvik de frestande rabatterna från butikskreditkort. Deras räntor kan skyrocket och bara öka din skuld.


6. En svag kreditpoäng. En låg kredit poäng kan sätta en spjäll på mer än du tror. Det kan vara svårt att få försäkring, ansöka om billån eller till och med hyra en lägenhet. Om du har laddat upp på kreditkort och har en vana att överskrida och betala räkningar sent, kan du hitta din poäng är låg. Men vad vet du om din kreditvärdering och arbetar för att förbättra den? Vad handlar det om ekonomisk kompetens. Så även om det kan ta lite tid att öka det låga poänget, kommer det med långsamhet att betala skulden långsamt höja din poäng och öppna nya dörrar till dig.


7. Byrån för studielån. Att bedriva en högre utbildning kan vara ekonomiskt utmanande. Och när man tittar på det intresse som studielån kan generera kan det vara omöjligt att betala dem. Men du kan göra det med bara lite planering.


8. Hantera en 401 (k). Att planera för pensionering i 20-talet med studentskuld och en liten lönecheck kan låta löjligt, men det är inte. Äntligen bidrar bara 2 till 3 procent av varje lönecheck (och gradvis ökar andelen varje år eller så) är ett enkelt sätt att bygga din 401 (k) och pensionssparande utan att behöva vara en personalekonomisk expert.


9. Att inte veta hur man sparar. Nyckeln är automatisering. Att ha din bank automatiskt lägga bort så lite som 1 procent av din inkomst för att sätta in direkt på ett sparkonto är en bra start. Du kommer nog inte märka att pengarna saknas från ditt konto efter några veckor.


10. Pengar och mina signifikanta andra. Även om du förmodligen föredrar att prata om något annat, är det viktigt att prata om pengar är ett framgångsrikt förhållande. Börja med att dela hur du känner varje pengar om pengar som vill och behov. Långsamt lätta in i klibbiga ämnen som vem betalar för vad, långsiktigt sparande jämfört med kortfristiga utgifter och din komfortnivå med att investera ihop. Planera återkommande pengar "datum" där du bekvämt kan ha pågående pengar konversationer tillsammans.

Nu när du har gjort det genom listan (kanske med lite kvävning), känner du inte att du måste ta itu med allt detta. Börja små och begå att förbättra en aspekt av ditt ekonomiska liv i taget. Innan du vet det, kommer tabu-pengarna att vara lite enklare att diskutera och hantera.