>> >> Tips för att organisera dina mest värdefulla saker: dina foton

Tips för att organisera dina mest värdefulla saker: dina foton

Anonim

(IStockPhoto)

Konsumenter som grupp kan spendera tusentals dollar på plasma-tv, vardagsrumsapparater, sovrumsmöbler och leksaker för barnen - men när det finns brand, översvämning eller annan nödsituation, vad är den som alla tenderar att ta tag i? Familjens bilder.

Men dessa dagar blir bilder allt svårare att ta tag i. De sprids ut på en blogg eller Facebook-sida, spridda som bifogade filer i en e-postinmatning eller äcklad bort på en surfplatta eller smartphone - för att inte tala om att de fylls i en skobox. Dina digitala bilder kan vara säkra från brand eller översvämning, men eftersom de är spridda genom sociala medier och på smattering av enheter, är de också enklare än någonsin att förlora eller förlora helt.

För vissa människor är det motsatt oro: De har lådor och lådor med fotografier, men inget lagras digitalt.

Så om du har funderat på hur du organiserar dina bilder, så är det några produkter, tjänster och strategier som hjälper dig att komma igång.

Börja små. "Välj ett album, collage eller projekt att göra i taget eller ett år. Om du tittar på helheten i dina bilder är överväldigande, säger Lisa Woodruff, en professionell arrangör i Cincinnati.

Att lagra bilder offline kan vara svårare än det ser ut. Ja, de flesta har en bra känsla för hur man lagrar och organiserar icke-digitala fotografier, men det är fortfarande värt att nämna några tips. Till exempel är dina familjebilder säkraste i en del av huset som inte blir för fuktigt eller fuktigt, så tänka bortom källaren eller vinden. Du kanske vill behålla dina viktigaste bilder i främre korridoren, som förmodligen är varm och torr - och bekvämt beläget nära dörren, så att du kan ta dem snabbt om du stannar ur huset under en katastrof.

Vad ska du lagra bilderna i? Allison Flinn, en professionell arrangör i Raleigh, NC, föreslår att man använder album med syrafria plasthylsor. Varför? Eftersom det finns en kemikalie, lignin, i papper och trä som så småningom kommer att bryta ner i en syra och vända bilderna gula och crinkly; syrafria ärmar skyddar, eller åtminstone skyddar, bilderna från den typen av åldrande. Flinn rekommenderar även plastfotokartonger, om tanken på att sätta ihop album verkar överväldigande.

Lagrar bilder på nätet? Använd molnet. De flesta, om inte alla, organisera experter och fotografer kommer att berätta för dig att använda molnbaserad fotolagring. Spara massor av foton på din dator, och de tar upp minne och eventuellt sakta ner datorn. Förvara dem på en bild-värd- och delningsplats, och du kommer inte att mosa ner din dator, surfplattform, smartphone eller annan enhet.

Det kan ändå vara utmanande att bestämma vilken webbplats som ska användas. Några av de mest populära är Flickr, Picasa, Snapfish, Shutterfly, PhotoBucket.com, PicsArt och DropBox.com. Varje sida har specialfunktioner. Till exempel är PicsArt en populär bildredigeringsapp för personer med Android och iOS mobil- och surfplattor. Det gör det möjligt för användare att ta bilder, redigera dem och dela dem på sociala nätverk, och det har verktyg, som text och bildkunst, som hjälper till med digital fotorrangering och scrapbooking.

Medan Flickr och Picasa är populära bland personer som älskar att dela bilder, är Snapfish och Shutterfly ofta omhändertagna av konsumenter som vill skriva ut sina foton (dessa webbplatser skickar bilder som du laddar upp till ditt hem, eller beroende på vilken webbplats du använder, Du kan samla dem i olika butiker som Walgreens, CVS och Target; för ett 4-till-6-foto tar Snapfish upp så låga som 9 cent och Shutterfly, 15 cent).

Nick Barron, som driver ett media marknadsföringsföretag i Washington, DC, är en Dropbox-lärjunge. Liksom de andra sajterna är Dropbox gratis (så länge du inte använder mer än 2 GB lagringsutrymme, och då är det $ 9, 99 per månad).

Barron har en Dropbox-app på sin iPhone och iPad, och på sina enheter har han något som heter Camera Upload (en Dropbox-funktion). Varje gång Barron tar ett foto laddas det automatiskt till Dropbox.

"Innan du använder Dropbox och Camera Upload, hade jag bilder över hela mina enheter, " säger Barron. "Nu har jag mappar för varje plats jag besöker, med alla foton som tas på den platsen, i min Dropbox och att organisera på så sätt tar en handfull minuter i veckan."

Om du är orolig för att din dator kraschar och förlorar alla dina foton kan du använda PictureKeeper.com, en webbplats som gör säkerhetskopior av digitala foton. PK4-produkten är $ 29 och rymmer upp till 4000 bilder baserat på en genomsnittlig storlek på 1 MB per foto. Det går hela vägen upp till PK Pro, som rymmer upp till 250 000 bilder för 189, 99 USD.

Överväg att föra in de professionella. Som du säkert har lagt märke till, erbjuder många stora namn fotoutvecklingstjänster hjälp utöver att helt enkelt skriva ut foton. De kommer också att göra dina bilder till fotoböcker och överföra bilder och hemmabio till DVD - och många av dessa återförsäljare (dvs. Costco, Walgreens, Wal-Mart) låter dig hantera dina bilder på butikssidan gratis på samma sätt molncentrerade fotosajter som Picasa och Flickr gör. Men läs det fina trycket eftersom vissa butiker kräver att du gör minst ett köp per år.

[Se: 50 Smart Money Moves till gör nu.]

Du kan också anställa någon för att organisera foton för dig. "Professionella arrangörer tar upp mellan $ 40 och $ 75 i genomsnitt för sina tjänster, säger Woodruff, som tar ut 60 kronor i timmen. "Jag har hittat de mer erfarna och specialiserade arrangörerna betala mer - men jobba snabbare."

Samtidigt erbjuder Amanda Scudder, en organiseringskonsult med överflödsorganisation, som har sitt huvudkontor i Richmond, Va. Råd om att om du är armbåge i bilder, är inte alla bilder värda att spara. Några du kanske vill ge bort till familjemedlemmar eller vänner och några du kanske vill skicka till den cirkulära filen.

"Lita på mig. Det är okej att kasta bort bilder, säger Scudder. "Känn dig inte skyldig. Dina arvtagare ska tacka dig en dag när de inte behöver gå igenom bergen i din dubblett, suddiga bilder själva."