>> >> Teaterlagret lider även som Hollywood-poäng

Teaterlagret lider även som Hollywood-poäng

Anonim

Även med några soliga kassakontonummer i år kan en handfull problem hindra biografindustrins tillväxt. (Getty Images)

När McDonald's Corp. (ticker: MCD) säljer mer än 225 miljoner hamburgare årligen (det är det årliga genomsnittet för snabbmatsjätten), eller när Starbucks Corp. (SBUX) flyttar över 1, 3 miljarder koppar kaffe årligen, skulle du med rätta tror att dessa företag hade ett bra år, ekonomiskt.

På samma sätt, i filmteatern (eller "utställningsverksamheten" som det kallas på analytikeranrop), när filmer som "Beauty and the Beast" tjänar mer än 710 miljoner dollar över hela världen på kassakontoret eller om filmer som "Logan" och "Kong : Skull Island "klocka på $ 566 miljoner respektive $ 393 miljoner, du skulle tro att biografer skulle gå bra vapen också.

Men det är inte fallet, enligt några Wall Street-analytiker. Omar Sheikh, en analytiker som täckte amerikanska medier och kabellagret hos Credit Suisse, slängde i en ny forskningsnotation sitt betyg för viktiga filmteaterbranscher över hela linjen och citerade "långsammare tillväxt" i både biljettförsäljning och koncessionsuppehåll för utställare, även om biljettförsäljningen körs 6 procent högre år 2017 jämfört med 2016.

Sheikh nedgraderade top-line-filmutställare som AMC Entertainment Holdings (AMC), Regal Entertainment Group (RGC), IMAX Corp. (IMAX) och National CineMedia (NCMI), med hänvisning till minskad efterfrågan på stora teaterutställningar framåt.

Trots boffo-kontorsnummer under de första tre månaderna 2017 citerar Sheikh en tvättlista av problem som hämmar biografindustrins tillväxt i sin notis, inklusive "blygsam tillväxt" i kassakampanjtillväxt för återstoden av 2017 och 2018; "begränsat hopp" för industrins resultatutveckling; En förändring av biosektorens "exklusiva industriella teaterfönster" (som för närvarande står på nio veckor); och svagare kassakontor och koncessionsförsäljningsökning över hela världen, särskilt i Kina.

En annan framväxande huvudvärk för teateroperatörer är skärmreklam, vilket Sheikh ser att sänka med 14 procent i år när företag försöker haka sina varor över ett mer mångsidigt utbud av mediekanaler.

WWE-lager: ta nästa utmaning

Intäkterna är uppe, beståndet är nere. Hur kommer pro wrestlingens häft fram ur denna stora grip?

Lou Carlozo 15 jan 2016

Som ett resultat är sektorslagren överallt, performance-wise. AMC, till exempel, är nere 9 procent på årsbasis, medan Regal ökar med 9 procent under samma period, även om båda aktierna får ett tidigt vårstöd från "Beauty and the Beast." Dessutom förefaller det finnas uppehåll för båda aktierna, med en genomsnittlig ettårig målberäkning för AMC på 37, 15 dollar och en tunnare uppåtmarginal på 24 dollar per aktie för Regal, som för närvarande handlar på 22 dollar per aktie.

Sedan finns det National CineMedia som verkligen är på plats efter att analytiker sänkt sitt målpris från 21 dollar till 13 dollar per aktie, vilket ledde till en minskning av bolagets aktiekurs med 5 procent.

Det är inte som Sheikh är ute i en lem - andra branschanalytiker är också nedgraderande filmutställare.

Eric Wold, en analytiker med B. Riley, sänkte sitt företags genomsnittliga betyg på biografer från "buy" till "neutral" med hänvisning till förväntad hård släde under andra kvartalet 2017, vilket särskilt skulle påverka AMC, Cinemark Holdings (CNK) och Regal - som alla nedgraderades av Riley. Wold uppskattar att tillväxten i andra kvartalet kommer att minska med 10 procent jämfört med 2016 och noterar att de stora filmutställarnas senaste uppgång i aktiekurserna kommer att sluta under andra kvartalet.

"Sektorbestånd fungerar inte bra just nu", säger John Weninger, VD för Vision Wealth Partners, nära Green Bay, Wisconsin. "AMC-aktien har underperformat marknaden som helhet under det gångna året och har blivit krossad år-till-dag ner omkring minus 9 procent."

För investerare som fyller sig inom biosektorn, har Weninger ett lager som han gillar: Cinemark Holdings.

"Företaget är faring mycket bättre och överträffar faktiskt marknaden, cirka 11, 5 procent jämfört med S & P, vilket är cirka 5, 3 procent i slutet av mars, säger han.

8 aktier att köpa för en nybörjarportfölj

Dessa aktier är alla sätt att investera i starka företag med beprövade track records.

Kira Brecht 5 april 2017

Det finns "två olika berättelser" när man jämför Cinemark till AMC, och den förra kommer framåt på båda fronterna, säger han.

"Det handlar om hur varje enskilt företag antingen kan kontrollera kostnaderna eller vidarebefordra dem till kunderna för att vara lönsamma", tillägger Weninger. "Då måste de tävla med inhemska filmleverantörer, som Netflix, som verkligen stör cinematärsverksamheten och lägger mycket press på biografintäkter."

Industrins observatörer är överens om att biografbranschen står inför en stigande stigning framåt, särskilt när tekniken fortsätter att vara en spelbytare för filmutställare.

"Just nu hänger hela biografaffären med en tråd, bara de stora tältpolarna och franchisefilmerna, tillsammans med 3D och IMAX och lyxiga sittplatser, håller teatrarna lösningsmedel", säger Wheeler Winston Dixon, professor i filmstudier vid universitetet av Nebraska.

Eftersom fler och fler tittare väljer det enkla och bekvämt med direktuppspelning av filmer hemma och priserna på multiplexen fortsätter att öka, är teatrarna marginellt mer än någonsin, tillägger Dixon.

Topp film och underhållning lager

Live Nation Entertainment Inc

Lagernamn

45, 56%

1 års återkomst

Time Warner Inc

Lagernamn

35, 16%

1 års återkomst

Cinemark Holdings Inc

Lagernamn

26, 56%

1 års återkomst

Cedar Fair LP

Lagernamn

22, 09%

1 års återkomst

Madison Square Garden Co

Lagernamn

21, 07%

1 års återkomst

Scripps Networks Interactive Inc

Lagernamn

17, 38%

1 års återkomst

AMC Entertainment Holdings Inc

Lagernamn

13, 09%

1 års återkomst

Regal Entertainment Group

Lagernamn

10, 78%

1 års återkomst

Six Flags Entertainment Corp

Lagernamn

1, 78%

1 års återkomst

Live Nation Entertainment Inc

45, 56%

Time Warner Inc

35, 16%

Cinemark Holdings Inc

26, 56%

Cedar Fair LP

22, 09%

Madison Square Garden Co

21, 07%

Scripps Networks Interactive Inc

17, 38%

AMC Entertainment Holdings Inc

13, 09%

Regal Entertainment Group

10, 78%

Six Flags Entertainment Corp

1, 78%

Lagernamn

1 års återkomst

Lagerinformation från och med 6 april 2017