>> >> Tesla (TSLA) Stock Dips på leverantörens återbetalningsfrågor

Tesla (TSLA) Stock Dips på leverantörens återbetalningsfrågor

Anonim

Analytiker ifrågasätter Teslas lönsamhetsmål. (Getty Images)

Tesla Inc (Nasdaq: TSLA) investerare fick mer dåliga nyheter på söndagen när Wall Street Journal rapporterade att Tesla har bett några av sina leverantörer att returnera en meningsfull del av tidigare betalningar som Tesla gjort sedan 2016. TSLA-aktien var av cirka 4 procent på middag Måndag som investerare och analytiker ifrågasätter Teslas mål om lönsamhet och positivt fria kassaflöde under tredje kvartalet.

Tesla skickade enligt uppgift ett meddelande som begärde vissa leverantörers återbetalningar som en del av Teslas strävan att leverera sitt första lönsamma kvartal. TSLA kommenterade inte omedelbart memo, och andra Tesla-leverantörer var inte medvetna om återbetalningsförfrågan.

Den högteknologiska bilproducenten har kämpat för att slå många av sina finansiella och produktionsmål genom åren. Efter sex månaders förseningar uppnådde Tesla slutligen sitt veckovisa Modell 3 produktionsmål på 5.000 fordon per vecka under den sista veckan i juni. Efter rapporter om långa timmar och obligatoriska weekendskift har flera analytiker ifrågasatt hållbarheten i modell 3-produktionen.

VD Elon Musk stöder emellertid inte av sin nästa uppsättning mål, vilket inkluderar TSLA-aktierapportering, positivt fria kassaflöde och GAAP-lönsamhet för första gången under tredje kvartalet. Analytiker är skeptiska. Palo Alto, Kalifornien-baserade automaker brände genom cirka 1 miljarder dollar i kontanter under första kvartalet 2018 och rapporterade att den hade cirka 2, 7 miljarder dollar i kontanter kvar i slutet av mars.

Bank of America-analytiker John Murphy säger att Tesla hittar några kreativa sätt att öka sitt kassaflöde under de senaste veckorna, inklusive ett nytt krav på att kunderna betalar 2.500 dollar för att konfigurera deras modell 3s. Murphy säger att det nya kravet skulle kunna ge en välbehövlig 1 miljard dollar kontantinfusion för Tesla, men det kan fortfarande inte räcka för att Tesla ska stanna över vatten.

"Baserat på TSLAs långsamma modell 3 ramp, och vad kan vara $ 1 miljard-plus kontantbränna i 2Q ... vi fortsätter att tro att en kapitalhöjning kan vara nödvändig eller åtminstone försiktig, säger Murphy.

Nomura analytiker Rajvindra Gill säger att Tesla kommer att bränna genom 6 miljarder dollar i kontanter till 2020.

"Våra nuvarande prognoser är att Tesla fortsätter att förbränna det fria kassaflödet till större delen av 2020, och det förutsätter att CapEx är relativt platt på 3, 4 miljarder dollar till 3, 5 miljarder dollar per år, säger Gill.

Bank of America har ett "underpresterande" betyg och $ 180 prismål för Tesla-aktier. Nomura har en "underpresterande" rating för TSLA-aktien.

XNAS: TSLA | 2: 09: 05 PM

313, 58

pris (usd)

-9, 29 (-2, 96%)

daglig förändring

52 veckor låg

244, 59

52 veckor hög

389, 61

Se fullständig interaktiv diagram

Uppgifter från och med 02:09:05 den 7/23/2018