>> >> Tekniskt råd för äldre arbetssökande

Tekniskt råd för äldre arbetssökande

Anonim

Kontrollera sekretessinställningarna på dina sociala medier, så att bara vänner kan se viss information. (Getty Images)

Eftersom en av de vanligaste motiveringarna för åldersdiskriminering vid anställning är antagandet att äldre arbetstagare är okvalificerade med hjälp av gemensam teknik, måste erfarna arbetssökande uppmärksamma deras tekniska fotavtryck och personliga varumärken. Genom att delta i hur de verkar elektroniskt och praktiskt sett kommer äldre arbetssökande att minska de orättvisa antagandena som anställa chefer annars skulle kunna göra om deras lämplighet.

Rengör din sociala media närvaro

Det kan vara förvirrande att komma ihåg alla sina sociala medier. Med Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, LinkedIn och Snapchat i nuvarande och äldre men fortfarande aktiva plattformar som Tumblr och MySpace fortfarande online, är det enkelt att förbise en äldre men evig närvaro. Arbetssökande måste regelbundet Google själva se till att olämpliga bilder eller kommentarer inte kan hänföras till dem. Det kan kräva återställning av användarnamn och lösenord och radering av äldre tweets och online kommentarer. Det är inte bara politiskt motiverade "mobs" som mina gamla webbsidor för smuts på kändisar och politiker. Rekryterare och anställningschefer utforskar alltmer informationsdjupet på internet för att lära sig om sökande och hantera det potentiella nackdelen ansvaret för att hyra den felaktiga personen.

När du är i tvivel om en kommentar är olämplig, fråga en kollega eller vän och försök att föreställa sig hur en viss läsare kan tolka eller hända att missförstå vad du har skrivit. Tänk genom att använda politiska, etniska, köns- och sexuella linser för att se till att ingen kommer att avvisa dina yrkeskunskaper baserat på externa faktorer.

Behåll en konstant online-märke

På LinkedIn och Facebook i synnerhet, behålla en konsekvent varumärkesidentitet. Arbetsgivarna blir nervösa när de ser en knapp ner bild på en plattform och partier på en annan. En gemensam headshot och personlig beskrivning kommer att hjälpa till. På sociala plattformar som Facebook registrerar du regelbundet dina sekretessinställningar för att bara minska tillgången till vänner.

Använd ett professionellt Headshot-foto

För verkställande jobb är det viktigt att använda en högkvalitativ headshot. Ibland kommer karriärmässiga promotorer eller andra jobbsökningshändelser att innehålla en professionell fotoboks för detta ändamål. Annars ponny upp pengarna för en högkvalitativ och smickrande professionell headshot. Ett suddigt eller olämpligt öppet foto kommer snabbt diskvalificera en annars bra kandidat från en visuellt uppfattande anställningschef. På samma sätt är det bra att ditt foto är ett par år gammalt, men ingen kommer att luras av införandet av ett "gammalt" årsbokfoto.

Steg-för-steg-guide till karriärsucces

  • Hur man skriver en omslagstavla
  • Hur man markerar arbetsförmåga på ett CV
  • Hur man anslår en arbetsintervju
  • Hur man svarar på de bästa intervjufrågor
  • Jobbintervju misstag att undvika
  • Hur man förhandlar din lön och framgång
  • Hur man ber om ett frånvaro
  • Vad du ska ha på jobbet
  • Hur man ringer in i sjuk
  • Hur slutar du ditt jobb

Använd en "modern" e-postadress

Vissa rekryterare kommer att döma om en arbetssökande som använder en äldre e-postleverantör som AOL eller Yahoo. Dessutom kan ett nyckfullt e-postnamn som CoolGuy1959 @ eller LadyKillerZ @ distrahera mottagaren från ditt sanna värde. I stället skapar du en ny e-postadress som du bara använder för jobbsökningen med en enkel moniker som

Har nuvarande rekommendationer på LinkedIn

En bra LinkedIn-profil ska ha senaste rekommendationer från flera källor. Närma till tidigare chefer, kamrater och underordnade att begära att de fyller dessa för dig och volontären gör samma för dem. De flesta rekommendationskritiker uppskattar också några anvisningar om vad man ska skriva. Till exempel kan du berätta för den föreslagna rekommendatören: "Jag skulle uppskatta det om du kunde skriva något om min uppmärksamhet på detaljer och analytiska förmågor är av hög kvalitet. Du kanske kommer ihåg det arbete vi gjorde tillsammans för att spara XYZ-kontot igen i augusti 2017 ." På så vis kan din bild överensstämma med hur du presenterar dig själv i intervjuer, e-postmeddelanden och omslag.

Skicka bifogade filer som PDF-filer

När du skickar en CV, ett brev eller ett portföljmaterial, använd ett PDF-format. Detta kommer att indikera att den äldre arbetssökaren förstår skillnaden mellan ett allmänt oföränderligt format och en redigerbar en som Microsoft Word. Vidare kommer användningen av PDF-filer att förhindra leverans av oläsliga filer som ibland uppstår vid överföring av dokument mellan PC och Apple-produkter.

Jobbsökning i modern tid är omedelbart bekvämare men också mer komplex. Det finns fler potentiella missteg från de dagar då arbetssökande helt enkelt var tvungna att prata bra på telefonen och kontrollera deras omslag och fortsätter för typografiska fel. Genom att delta i detaljerna i den tekniskt förbättrade bilden och varumärket ökar den äldre arbetssökaren oddsen för framgång i den resa som söker jobb idag.

Bästa affärsjobb

# 1

Rang

Statistiker

namn

# 2

Rang

Aktuarie

namn

# 3

Rang

Matematiker

namn

# 4

Rang

Kostnadsberäkning

namn

# 5

Rang

Business Operations Manager

namn

# 6

Rang

Marknadsundersökningsanalytiker

namn

# 7

Rang

Revisor

namn

# 8

Rang

Finansiell rådgivare

namn

# 9

Rang

Ekonomichef

namn

# 10

Rang

Operations Research Analyst

namn

# 1

Statistiker

# 2

Aktuarie

# 3

Matematiker

# 4

Kostnadsberäkning

# 5

Business Operations Manager

# 6

Marknadsundersökningsanalytiker

# 7

Revisor

# 8

Finansiell rådgivare

# 9

Ekonomichef

# 10

Operations Research Analyst

Rang

namn