>> >> Skatteeffekten av Trump Administration

Skatteeffekten av Trump Administration

Anonim

Den utvalda presidenten Donald Trump deltar i ett möte i Mar-a-Lago i Palm Beach, Fla., Onsdagen den 21 december 2016. (AP Photo / Andrew Harnik)

Dave Du Val, chiefcustomer advokatbyrå på TaxAudit.com i Sacramento, Kalifornien, skämt som försöker förstå skattekod är som att spela ett spel Sudoku.

Beroende på vilka lagar som passeras och hur de ändras kan koderna passa in på olika ställen, säger han.

"Kongressen kan rösta om någonting och genomföra något med retroaktiv verkan", säger Du Val. "Ingenting är slutligt förrän det är slutligt och även då är det inte slutligt."

Många finansiella experter säger att Trump-administrationens och republikanska kongressens nuvarande positioner, skattesänkningar - både på den enskilda och företagsidan - verkar oundvikliga.

" Vi står inför stor osäkerhet om startdatum, varaktighet och omfattning av dessa skattesänkningar", säger Lisa Whitcomb, VD och direktör för rikedomsstrategi vid Glenmede Trust i Philadelphia.

Enligt Skattepolicycentret, som är anslutet till Urban Institute, skulle Trumps förslag "skära skatter på alla inkomstnivåer, även om de största fördelarna, i dollar och procentuella termer, skulle gå till hushållen med högsta inkomst".

"Det är klart att den rika kommer att göra bättre under Trump-systemet, säger Du Val.

Just nu påverkar Affordable Care Act höginkomst skattebetalare som debiteras netto inkomstskatt, en skatt på 3, 8 procent som gäller för personer som gör mer än 200 000 dollar per år och 250 000 USD för gifta gemensamma filers. Medan vilken typ av ersättning som är inblandad i diskussionerna "upphävande och ersättning", säger Du Val att det inte förväntas att de rika ska skattas så mycket.

En annan stor förändring är de enskilda inkomstskattebeslagen. I stället för att ha sju har Trump föreslagit tre - 12, 25 och 33 procent. De största minskningarna går till de rikaste. De som gör mer än 415 tusen dollar kommer att beskattas till 33 procent, en minskning med 6, 6 procent jämfört med den nuvarande 39, 6 procenten.

Trump vill också eliminera personliga undantag - något höginkomsttagare drar inte av sig när de avvecklas - men de specificerade avdragen kommer att begränsas till 200 000 dollar för gifta par och huvudet av hushållsansökningsstatus skulle elimineras.

Den ökade standardavdraget kommer inte att kompensera det belopp som många ensamstående föräldrar kunde ha dragit av om de hade personliga undantag. "Det är en stor förändring och kan vara katastrofal för vissa familjer", säger Du Val.

En skattelättnadsrapport som skrivits av Lily Batchelder, en skattejuristprofessor vid NYU och tidigare biträdande chef för Vita husets ekonomiska råd, säger att Trumps plan skulle öka skatten för cirka 20 procent av hushållen och mer än hälften av ensamstående föräldrar kommer att betala mer .

Trumps plan bygger på "trickle-down" -fördelar som fokuserar på att öka utgifterna med hjälp av skattesänkningar. "Vi har redan sett att det inte fungerar, " säger Du Val. "De rika blir bara rikare och ingenting drar ner."

Whitcomb säger företagare "vill kunna skjuta upp diskretionära kapitalförvärv tills vi har större säkerhet, eftersom vissa kapitalkostnader kan bli fullt självriska enligt ny skattelag."

Whitcomb rekommenderar också att man skjuter upp personlig inkomstskatt om möjligt till 2017 eller 2018 när priserna kan vara lägre och avstå från de flesta Roth-individuella pensionskonverteringar.

"Tänk på att återkänna tidigare 2016-omvandlingar, helst innan du skickar din 2016 federala inkomstskatt, " säger Whitcomb. "Du kan kanske göra omvandlingen om ett år eller två till en lägre skattesats."

För närvarande betalar företag 35 procent skatt, men Trump vill minska det till 15 procent samtidigt som många affärsavdrag elimineras. Istället för avskrivningar över flera år säger Robert W. Wood, en skattejurist i San Francisco , att tanken är att utvidga de förskottsavskrivna skattesatserna för en mer omedelbar inverkan. För S-bolag, aktiebolag och partnerskap, säger Wood att företag som beskattas på 39, 6 procent eller till och med 43, 4 procent på företagets flödesinkomst kunde se att skattesatsen sänktes till 15 procent.

"I början ser du att vissa företag redovisar nedskrivningar på sina balansräkningar för så kallade uppskjutna skattefordringar", säger Helena Klumpp, biträdande redaktör vid Bloomberg BNA i Arlington, Virginia.

Investerare bör leta efter branschspecifika resultat, säger Klumpp, eftersom en lägre federal skattesats kommer att skilja sig beroende på vilka subventioner som skärs, såsom vindkraft och solenergi. Investerare bör också överväga hur mycket en föreslagen gränsskatt påverkar företag som Wal-Mart Stores (ticker: WMT) som importerar många produkter och kan behöva ta ut högre priser på dagligvaror.

Trumps förslag innehåller en "skattehelg" för offshore-fonder där stora företag som har stora mängder pengar utanför USA hålls till en lägre skattesats kan få tillbaka det till USA

"Just nu möjliggör vissa företagsstrukturer och så kallade" corporate inversions "att vinsten förblir utanför USA, och resultatet är en enorm förlust av investerbart kapital för hemmamarknaden", säger Dan Doran, VD och grundare av kvantiva värderingar i McLean, Virginia.

Enligt Trumps förslag skulle globala företag som Apple (APPL), Microsoft Corp (MSFT), Pfizer (PFE), Exxon Mobile Corp. (XOM) och General Electric Co. (GE) betala en skatt på 10 procent på obeskattad offshore vinst . Med ett uppskattat 2, 4 miljarder dollar som förvaltas av Fortune 500-företag offshore, beror de här bolagen enligt berättigade medborgare för skattejustering, en tanktank i Washington, om 700 miljarder dollar och skulle betala skatt på cirka 150 miljarder dollar enligt förslaget.

Många investerare väntar på att se om boendeskatten avskaffas eller ersätts. För närvarande kan individer skicka 5, 49 miljoner dollar till sina arvingar skattefria utan "dödsskatten" (dubbelt för gifta par), men bortom det måste investerare betala en 40 procent fastighetsskatt, oberoende av vad som betalas i inkomstskatt, Whitcomb säger.

Om fastighetsskatten avskaffas, tar Trumps förslag upphovsrätten till grund vid dödsfallet och pålägger kapitalvinstskatt på uppskattningen av ärvda tillgångar för en egendom som värderas över 10 miljoner dollar.


11 lager som Donald Trump älskar

11 lager som Donald Trump älskar