>> >> Tar ditt CV till nästa nivå

Tar ditt CV till nästa nivå

Anonim

Kamma genom din CV-linje för att eliminera lagerfraser som inte hjälper dig att sticka ut. (Getty Images)

Jobbjägare noterar: vi börjar ett nytt år. Ju längre vi kommer in i det 21: a århundradet blir de mer föråldrade och outmoded de "gamla reglerna" från 80-talet och 90-talet! Det finns inte längre en sådan sak som att ha "ett" CV. Ingen bryr sig om dina mål, för de antar att du vill ha det jobb som de försöker fylla. De kan se stockfraser en mil ett sätt, och kan klicka "ta bort" ännu snabbare än de brukade lägga in ointressant CV i den gamla "cirkulärfilen."

I dagens era bör ditt CV alltid vara ett pågående arbete. Det är inte din självbiografi, och det är verkligen inte platsen att sätta ner dina nuvarande eller tidigare arbetsbeskrivningar med uttalanden som börjar, "Ansvarig för.

"

Enkel och enkel, du måste marknadsföra dig själv mot potentiella arbetsgivare. Du gör det genom personlig märkning i ett välutlagt, lättläst dokument som visar det värde du erbjuder till potentiella arbetsgivare. Precis som i marknadsföring av konsumentvaror eller något annat, är din uppgift att skilja dig från din tävling genom att markera viktiga särdrag som du tar med dig till bordet.

Det är sant att många människor har haft liknande ansvarsområden i liknande företag, ingen har haft din egen uppsättning jobb samtidigt som du, eller har de fått samma resultat som du kan skryta med. Därför kommer ditt CV att berätta för din egen unika historia som innehåller dina utmärkta utmaningar, handlingar och prestationer.

Med detta som bakgrund är det dags för dig att ta en hård titt på ditt CV. Din utmaning är att dissekera den frasen genom fas. Skulle någon hävda det motsatta och vara stolta över det? Om inte, anser att det du säger är kanske inte att främja din sak på det mest effektiva sättet. Chansen är att det är källplatta gobbledygook som ska vara jettisoned. Låt oss ta en titt på några exempel:

Är du en resultatinriktad professionell? Du måste vara, men bara göra påståendet och förvänta dig att bli förstådd och trodde är ganska lamm. Vem bland din tävling kommer att hävda sig vara en "resultat-oblivious professional"? För att ge kravet mening måste du förklara de utmaningar du ställde inför, ge något sammanhang och faktiskt citera några specifika exempel på resultaten av ditt specifika arbete.

Har du en stark arbetsmoral? Många återupptar hävdar att för deras författare. Men tänk på det för en sekund. Vem i sitt rätta sinne kommer att lista "slacker" bland sina färdigheter? Det är mycket bättre att använda det här utrymmet i en resume s kompetens avsnitt för att markera något mer unikt och intressant. Och visa sedan hur din arbetsetik förbättrar dina prestationsresultat i dina olika specifika punktpunkter.

Tala till exempel om projekt som du har klarat före schema och under budget. Vad har du gjort för att öka produktiviteten hos andra? Vilka berättelser kan du berätta om att visa upp till jobbet tidigt, lämna sent eller komma in på helgen för att se till att någon viktig tidsfrist har uppfyllts? Hur har du introducerat din starka arbetsetik till yngre kollegor eller nya lagmedlemmar?

I ditt personliga varumärkesutlåtande, eller i kulorna som beskriver dina aktiviteter i dina olika positioner, måste du relatera dina kunskaper till dina utmaningar, handlingar och prestationer. Inte bara hävdar att du har dem. Visa i stället tydligt hur de har lagt till ditt värde som anställd.

Du kan till exempel lista "management" eller "personalövervakning" bland dina färdigheter. Senare i dokumentet bör du förstärka. Och kom ihåg att leda med beskrivande åtgärdsord snarare än dina färdigheter. En kula som markerar dessa områden kan se ut så här:

  • Förbättrad företagsvinst med $ X genom att effektivt hantera ett projekt för att skapa widgets. Motiverad och övervakad personal för att öka produktiviteten med Y% över målet. Mentorerade nyckelpersoner för att utveckla sina färdigheter och lägga till ytterligare värde för laget.

Glad jakt!


15 fantastiska jobb som betalar mer än $ 90K

15 fantastiska jobb som betalar mer än $ 90K