>> >> Ta på ditt nyårs resolutioner utan att gå sönder

Ta på ditt nyårs resolutioner utan att gå sönder

Anonim

Om du vill äta mer frukt och grönsaker, handla din lokala jordbruksmarknad för ett bättre pris på färskvaror. (Getty Images)

Efter att semesterdekorationerna har tagits bort och alla går in i sina normala rutiner, kan det vara lätt att glömma om det nya årets resolutioner som gjordes den 1 januari. Trots en målsättares bästa avsikter, är arbetet inte gjort när du bestämmer på dina resolutioner. Oavsett om du bestämmer dig för att äta friskare, träna mer eller spara pengar, låt inte dessa mål hamna dig för pengar. Här är några sätt att uppnå dina beslut utan att spendera för mycket pengar.

Ät hälsosammare utan överutnyttjande. Medan många amerikaner kunde stå för att förbättra kvaliteten på deras kost, "äta hälsosammare" är inte särskilt specifikt. Om ett mål är vagt och inte ger ett sätt att mäta resultat är det enkelt att glida av spåret. Prova att ställa in mer detaljerade och mätbara mål, till exempel "äta två till tre portioner gröna varje dag."

Om du äter mer frukt och grönsaker är en del av din upplösning, sök efter lokala produkter som är säsong. Inte bara är det billigare, säsongsbetonade råvaror är fräschare och köper det stöder dina samhällets bönder. Varje säsong byter upp den typ av frukt och grönsaker du äter och lagar mat. Du sparar pengar och lägger till variation, plus undvika tristess - en av de skyldiga att avvika från din plan att äta hälsosamt.

En annan vanlig ursäkt för att inte äta hälsosam är en brist på tid. Oavsett om ditt jobb eller pendling orsakar långa timmar eller ett upptagen familjeliv fyller eftermiddagar med extracurricular aktiviteter, känns det som en lätt lösning att slå fastmatskörningen. En nyckel till att hålla fast vid en hälsosam kost är planering och förberedelse. Sätt undan några timmar varje vecka för att planera dina måltider och till och med förbereda dem före tid. Det finns många gratis resurser online från näringslärare och hälsosamma livsstilsguruer med recept för att förbereda hälsosamma måltider varje vecka, vilket sparar tid och pengar i processen. Vanliga, hälsosamma och sparsamma måltid prep recept kommer att innehålla ingredienser som kycklingbröst, bönor, ägg och ris. Kontrollera din mataffärs veckovisa annons för att se vad som är till försäljning innan du handlar och planerar dina måltider i enlighet med detta.

Få mer motion och undvik ett dyrt gym medlemskap. Klar för att träna i din rutin? Under de kalla vintermånaderna kan det vara det enda alternativet att gå med i ett gym. Men gym är upptagna under denna tid på året. Med stor efterfrågan är du mindre sannolikt att hitta en överenskommelse om medlemskap. Lyckligtvis finns det andra inomhusalternativ för att komma i form, inklusive direkt i ditt eget vardagsrum. Så länge du har en internetanslutning och en golvmatta eller handduk, har du tillgång till tusentals träningsrutiner du kan göra hemma. Om du investerar i en uppsättning vikter eller motståndsband kan du förstärka träningen och försöka träna styrketräning, vilket är fördelaktigt för viktminskning, hjärthälsa och kan skydda dina ben och muskler.

Ange en dedikerad tid varje dag eller vecka som du vill träna, och till och med placera ett alarm eller kalenderpåminnelse för att hålla dig ansvarig. Om du behöver en extra push, förbinder dig att bli en väns fitness kompis och text eller ringa varandra med påminnelser för att slutföra dagens planerade aktivitet.

Om du dra nytta av mer från gruppaktivitet än solo träningspass, kontrollera online för erbjudanden på paket. Fitnessstudior kommer ofta att erbjuda inledande specialerbjudanden på Groupon eller LivingSocial. På så sätt kan du prova olika typer av klasser, till exempel yoga, pilates eller kickboxing eller till och med en en-mot-en med en personlig tränare. Lär dig grunderna och få specifika rekommendationer för din egen träningsrutin under dessa diskonterade klasser.

Spara mer pengar. Om du bara vill spara mer pengar i år eller nå ett visst finansiellt mål, finns det gott om lediga resurser att göra det. Granska dina senaste månaders utgifter genom kontoutdrag eller ett digitalt verktyg som Mint för att ta reda på var du kan vara överdriven. Vanliga fallgropar inkluderar matsal, kaffebryggare, shopping för saker du kanske inte behöver, eller månatliga tjänster du inte använder. Bygg en budget och övervaka dina dagliga utgifter för att se till att du håller dig på rätt spår.

Om du har ett större mål att nå, till exempel spara för en förskottsbetalning på ett hus, försök att bryta det till mindre mer uppnåliga mål. Spara $ 5 per dag, eller $ 35 per vecka, känns mycket lättare att uppnå än $ 150 per månad. Om du regelbundet checkar ut dessa mindre föremål kommer du att må bra och uppmuntra dig att fortsätta tills du når ditt mål. Skapa specifika, uppnåeliga resolutioner och glöm inte att fira de milstolpar du slår på vägen.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt