>> >> Summer Money Läckor du enkelt kan undvika

Summer Money Läckor du enkelt kan undvika

Anonim

Kom utomhus i sommar för roliga och budgetvänliga aktiviteter. (Getty Images)

Sommaren har kommit! Det är dags att lägga toppen, slå den öppna vägen, bryta ut grillen och koppla av med familj och vänner.

Medan vädret och din sociala kalender värms upp, behöver dina pengar inte suga på kokpunkten. Här är några enkla sätt att hjälpa dig att hålla dig cool om din ekonomi i sommar och undvika potentiella pengar läckor.

Undvik semesterförhöjning

Du drömmer om att sätta fötterna i sanden, men oroa sig för att bli begravd i skuld. Det finns många sätt att njuta av en sorglös semester. Först planera framåt. Vänta inte till sista minuten för att boka din resa när priserna kan vara högre. Följ flygbolag och resebyråer och deras sociala medier konton för att hålla flikar på de senaste erbjudandenen för ditt favoritmål.

Oavsett om du reser med bil, tåg eller flyg, packa tilltugg. Detta är en ofta förbisedd och dyr läckage som kan tömma dina dollar innan du ens anländer till din destination. Hoppa över flygmatsmaten eller flera stopp på vägen och packa goda godisar som nötter, granola, kakor eller frukt för att hålla dig budgetkunnig och energiserad.

Gör ditt hem sommar redo och energieffektivt

En av de största synderna av sommarpenningsläckor är vårt eget hem. Det finns flera energibesparande tips och knep som kommer att hålla familjen cool medan du håller kostnaderna nere. Innan du sätter upp luftkonditioneringen, tillåter du kallare luft från morgon eller natt att strömma in i ditt hem. Håll persiennerna stängda under dagen för att hjälpa ditt hem att hålla dig svalare.

Undvik att använda värmeproducerande apparater som diskmaskiner, tvättmaskiner och ugnar under högtider (2-8 pm) när det är möjligt. Överväg att använda kallt vatten i tvätten när det är möjligt och lufttorka kläder för att minska elanvändningen.

Titta inte på dina pengar bokstavligen gå ner i avloppet. När det gäller vattenanvändning, håll dessa tips i åtanke: Använd lågflödeskranar och duschkablar för att spara på vatten och vattna gräsmattan och utomhusplantorna under de tidiga morgontimmarna.

Sommar är också en perfekt tid för att få ditt hem vinterklara och mildra onödiga utgifter under de kalla månaderna framåt. Byt ut luftfilter, rena rännor och väderbeständiga fönster och dörrar.

Hoppa över spetsen och resan

Medan du äter ute är en utsökt upplevelse, finns det extra kostnader i samband med en natt på stan. Tips, korkavgift och en Uber-tur till och från är bara några av de extrafunktioner som kan lägga upp varje gång du går ut för att äta.

I stället för att äta ute, äta in. Inga reservationer krävs. Ingen stängningstid. Värd en happy hour hos ditt hus och bjud in alla att ta med sig av sin favoritdryck. Starta en middagsklubb där vänner roterar värd middag, brunch eller en grill.

Håll barnen upptagna

Skolan är ute och föräldrarna är angelägna att hålla barnen upptagna med sommaraktiviteter. Oavsett om det handlar om skådespel, basket eller simning, är det viktigt att handla om läger som möter din budget och dina behov. Identifiera eventuella budgetavvägningar innan du förbinder dig. Till exempel serverar lägret mat? Är det nära hemmet? Är utrustning eller tillbehör som behövs för att delta? Kolla din stadssida eller lokala samhällscentra för en lista över prisvärda läger.

Oavsett om det är läger, utflykter till köpcentret, filmer med vänner eller back-to-school shopping, kan sommarutgifterna lägga sig snabbt. Spåra dina utgifter med personliga program för att hjälpa dig att förstå hur och var du spenderar. Detta kommer också att hjälpa dig budget och planera därefter för nästa sommar.

Låt inte dollarn diktera dina sommarplaner. Det finns gott om gratis aktiviteter att njuta av som en familj: parker, bibliotek, stränder och lokala utomhuskonserter är bra upplevelser som är roliga och budgetvänliga.