>> >> Stressad om pengar? Här är hur man klarar av

Stressad om pengar? Här är hur man klarar av

Anonim

Adressera dina ekonomiska problem genom att skapa en inventering av dina tillgångar, skulder, intäkter och kostnader. (Getty Images)

Om du stressar pengar, kan du hitta tröst i det faktum att du inte är ensam, speciellt om du är ett årtusende. Mer än två tredjedelar av generationsrapporten har måttlig till hög nivå av ångest om besparingar och inkomster, medan bara hälften av befolkningen säger detsamma, enligt en undersökning av finansiella tjänsterna Northwestern Mutual. Ännu värre, den ekonomiska stressen spelar över och påverkar andra aspekter av deras liv negativt: 28 procent av millennierna säger att deras ekonomiska ångest påverkar deras arbetsprestanda, 23 procent blir fysiskt sjuk, 18 procent känner sig deprimerade och 24 procent säger att det orsakar problem i relationer med sin make eller partner.

"Stress finns inte i ett vakuum - det kan genomtränga flera aspekter av våra liv", säger Megan Ford, finansiär vid Georgiens universitet och president för Financial Therapy Association, en professionell handelsgrupp för det här nya finansområdet . "Stress i våra liv - relaterade till pengar eller på annat sätt - kan vara giftigt för vår fysiska hälsa, emotionell hälsa och våra relationer."

Naturligtvis kan du hitta massor av anledningar att stressa på pengar på alla stadier av livet: I eller nära pensionen är bekymmer om att ha tillräckligt med pengar för att finansiera längre livslängder väldigt stora. Från och med slutet av 30-talet genom 40-talet, 50-talet och till och med 60-talet kan din budget dras i många olika riktningar, från att betala för barnomsorg för att hjälpa vård av åldrande föräldrar. För vuxna ålder 18 till 34 (hur nordvästlig ömsesidig definierar årtusenden), brist på kunskap när du bara har börjat och försöker förstöra dina armar kring din ekonomi kan vara en stor stressor.

Hur skulden kan påverka dina barn

Vissa pengar problem kan koka över i beteendemässiga problem för dina barn.

Stacy Rapacon 26 juni 2017

Och bara tänka på alla dessa ekonomiska krav, såväl som dagliga utgifter och hur man täcker dem kan väga på människor. "Det är detta ständiga spel av debiteringar och kredit, och det är utmattande - känslomässigt, fysiskt, kognitivt", säger finanspsykologspecialisten Meghaan Lurtz. "Om du spenderar hela dagen och tänker på [finans] ... även om du mår bra.

Det kommer att känna sig knappt, och det kommer att känna sig stressigt. "

Utöver de kvantitativa och logistiska kraven i finansiell planering kan pengar också komma med emotionellt tryck. "Det finns ofta djupare skäl att vi reagerar på pengar med rädsla, stress eller ångest", säger Ford. "Till exempel, hur dina föräldrar handlade med pengar eller vad dina pengar klimat växte upp påverkar dina känslor och beteenden om ekonomi."

Om du till exempel växte upp med att dina föräldrar kämpade ekonomiskt, kan det ha inneburit en känsla av rädsla i dig som gör dig alltför försiktig med utgifterna. Eller kanske växte du upp till en viss levnadsstandard, så du har svårt att ge upp vissa lyxiga saker du inte längre har råd med och har lindat dig själv i ett hål med kreditkortsskuld.

Oavsett din personliga situation börjar en lösning på dina ekonomiska problem med en inventering av dina tillgångar, skulder, intäkter och kostnader. "Ta bara ett grepp om vad som händer i ditt ekonomiska liv", säger Chantel le Bonneau Stewart, en Los Angeles-baserad certifierad finansiell planerare med Northwestern Mutual. "På det sättet har du åtminstone den information du behöver för att börja göra val."

Att ställa in och prioritera dina finansiella mål är nästa steg för att lätta din ekonomiska stress. Det kan vara utmanande att jonglera alla krav på dina pengar, så att veta orsaken till din ångest kan verkligen hjälpa dig att sortera igenom det som är viktigast för dig. Till exempel, om rädsla på grund av dina föräldrars ekonomiska kampanjer bränner din pengar stress, kanske bygga och upprätthålla en betydande akut fond bör vara en högsta prioritet för dig. Eller om du verkligen behöver behandla dig själv då och då kan du hitta ett sätt att passa lite övertygelse i din budget och försöka undvika en oplanerad splurge. "Det här kan ta lite tanke, men verkligen reflektera över vad som är viktigt för dig ekonomiskt och varför, " säger Ford. "Att investera i och spendera på det som gör dig lycklig hjälper till att minska stressen."

Slutligen kan du överväga att få lite professionell hjälp. Att hantera din ekonomi är verkligen en stor strävan som kräver att du blir ekonomiskt läsbar. Men all information om ämnet som finns tillgänglig online, på tv, i tidningar och tidskrifter - samtidigt som det är användbart - kan också vara överväldigande. Att arbeta med proffs kan hjälpa dig att sortera igenom bullret och ta kontroll över din egen ekonomiska situation.

"Du behöver inte förstå alla delar av ekonomin, men du behöver veta hur det påverkar dig och de val du kommer att behöva göra", säger Le Bonneau Stewart. "Många gånger den kunskapen ger människor möjlighet att göra val och känna sig mycket bättre om det arbete de gör."

7 Dödliga pengar syndar att undvika

7 Dödliga pengar syndar att undvika