>> >> Storyboarding Din karriär: Hur man får ett jobb i animering

Storyboarding Din karriär: Hur man får ett jobb i animering

Anonim

Yssa Badiola, vänster, är en ledande 2-D-animatör för Rooster Teeth, ett mediebolag som producerar visar som "RWBY", "Camp Camp" och "Red vs. Blue." (Courtesy of Rooster Tears)

Jobb: Led 2-D-animatör
Lönområde: Den minsta veckolön som fastställs av Animation Guild är $ 1 888, 80, eller ungefär $ 98 000 per år. Handledare kommenderar högre priser. Icke-fackliga jobb kan erbjuda lägre löner.
Arbetare: Yssa Badiola
Ålder: 25
Utbildning: Filosofie kandidatexamen i animation
Företag: Rooster Tänder

Coola karriärer och hur man får dem

  • Hur man får ett jobb som hjälper barn
  • Hur man utformar ditt drömjobb
  • Hur man får ett jobb i animering
  • Hur man kuraterar en mallkarriär
  • Hur man tjänar pengar som en social påverkare
  • Hur man gör ett jobb i NBA
  • Hur man arbetar i Cyber ​​Security

Under många årtusenden var tecknade en lördagsmorgon. För Yssa Badiola var de också inspiration för en karriär. Som ett barn som växte upp i New Jersey visste hon att konstskolan var i sin framtid, men hon inser inte förrän hon anlände till California College of Arts att animationen var hennes kallelse.

Badiola, nu 25, arbetar som en ledande 2-D-animatör för Rooster Teeth, ett medieföretag i Austin, Texas, som producerar visar som "RWBY", "Camp Camp" och "Red vs. Blue." Hon förvaltar ett lag som använder datorsoftware för att få med sig tecken och historier.

Badiola tog en paus från att arbeta på en ny show, "Nomad of Nowhere", för att reflektera över sin karriärväg och dela fördelarna och utmaningarna med att arbeta på ett kreativt område.

Berätta om 2-D animation och din roll som en ledande animator.

Vi jobbar på en show som heter "Nomad of Nowhere", som är en västerländsk fantasinställning om den här karaktären Nomad, som jagas, för att han har magi i denna värld som är en ödemark, ökenplats.

Vår regissör är en av seriens författare för showen; det finns tre av dem. De skriver ut hela skriptet. Därifrån går vi in ​​i förproduktion, där vi gör storyboarding och voice-overs också. Det går in i redigeringen, där vår redaktör tar styrelserna och rösterna och slår ut dem i vad vi kallar animatik, en video som har hela berättelsen.

Det är då vi tar den till huvudproduktionen för animering. Metoden vi använder kallas cutout eller marionettanimering. Det fungerar exakt som sin namnbror; Istället för att omrama varje ram tar vi befintliga ritningar och flyttar dem runt på datorn, som en marionett med strängar. Jag bevisar det arbete som har gjorts, pekar på några små detaljer och kontinuitet [fel] samtidigt som du styr och säkerställer att allt är på rätt spår. Jag pratar med min producent och regissör varje dag för att få en stor bildidé om dagens ansvarsområden och prioriteringar, och jag hjälper till att behålla vårt produktionsbibliotek för ytterligare saker som animatörer kan behöva. Utöver det har jag mina regelbundna uppdrag som animatör på laget. Om det finns vissa sekvenser som är svåra, kommer de ibland att be mig att animera den speciella delen. Det är mycket multitasking och hantering.

Det går från den tiden till efterproduktionen, där det finns mindre belysning och färgkorrigering och ljuddesign.

Våra 2-D animerade serier är vanligtvis 10 till 15 episoder och kör i ca 10 till 12 minuter vardera, med några undantag.

Vilka steg tog du för att få ditt jobb?

Kreativa karriärer som Badiola kräver artister för att balansera sitt personliga och professionella arbete, säger hon. (Courtesy of Rooster Tears)

På gymnasiet visste jag att jag skulle gå på konstskola. Jag har en äldre bror och en äldre syster. Mitt skämt är, min äldre bror gick in i teknik, och min syster ska bli läkare, så okej, jag kan göra vad jag vill, och jag vill gå till konstskolan.

Jag visste inte att en animatör var en sak jag kunde göra förrän jag flyttade till Oakland för att gå till California College of the Arts. Ursprungligen var jag en grafisk design major, och sedan lärde jag mig att det fanns en animationsgrad. Jag bytte omedelbart över. Det var ärligt den perfekta passformen.

Jag hade en lärare som sa något som resonerade med mig: Det kommer alltid att finnas ett jobb för en animatör i USA eftersom det finns så många medieföretag som söker rörelseartister. Jag tog det till hjärtat. Jag visste att en animatör skulle få min fot i dörren.

Den sommaren efter att jag tog examen, var det snällt serendipitous, jag fick verkligen titta på rooster tänder. Det var en sak efter att jag hade examinerat college som jag verkligen såg fram emot. Du vet att du har postgrad-depression av, 'jag har inget jobb.'

Jag såg Rooster Teeth hade positioner öppna för en 2-D animator. Med lite övertygande från min vän och min syster tillämpade jag det. Det var smidigt segling; Jag flyttade ut till Austin en månad efter det.

Vad är fördelarna med ditt jobb?

Jag älskar karaktären av att arbeta i animering eftersom det alltid är en gruppansträngning, och jag älskar den ostliga familjen. Det är också kul att se en färdig produkt komma ut ur en koncentrerad gruppinsats som verkligen är född ur denna passion och den här körningen för att göra någonting vi alltid ville se när vi var yngre men vi fick aldrig.

Vad är utmaningarna?

Burnout är mycket verklig, och ibland är det också mycket riktigt att arbeta med dig själv.

Du försöker i grunden att jonglera vara 100 procent för ett 9 till 5 jobb och din "identitet" som en konstnär som vill göra din egen konst efter dagen är slut. Det viktiga att komma ihåg om studioanimering är att det är en helt samarbetsprocess. Du gör inte bara konst för dig själv; du gör det till din regissör, ​​din studio, din publik, etc. Mentalt kan det känna att du kör en maraton varje dag, speciellt om du anser att "konst" är en mer inspirerande, snällande stund känsla.

Det är en lång resa att hitta balans med din arbetsplats, se till att du vilar och tar hand om din kropp samtidigt som du fortfarande försöker möta kraven på produktion. Det är fortfarande ett jobb, även om det är ett jobb du gillar.

Vilka färdigheter behöver du?

Den första sak som hjälper mig mest är riktigt bra problemlösningsförmåga. Du har fått en uppgift, och din chef kommer att berätta för dig, "OK, en del av det här fungerar, och en del av det gör det inte, så här fixar du det." Det bästa sättet att ta itu med är att se till att du löser problem dagligen.

Till exempel ser denna karaktär ut sig när vi lägger en bakgrund bakom den, hur löser vi det här problemet? Det är den vanan att se till att du löser dessa små miniproblem som kommer längs vägen.

För människors färdigheter är det största med animationsbranschen i allmänhet att du alltid borde vara snäll. Med tillkomsten av internet och Twitter och hur människor i branschen ansluter sig via sociala medier, lönar det sig verkligen om du är snäll oavsett vad.

Vad är en cool upplevelse i samband med din karriär?

Jag tror att en av de största utbetalningarna för ett jobb som vårt ska gå till konventioner. Vi har vår årliga Rooster Teeth expo i Austin. Det är den plats där vi ser vårt hårda arbete lönar sig. Mobs of fans kommer tillsammans. Det är Rooster Teeth-märkt, så det är specifikt för oss. Hela helgen kör jag på adrenalin av kärlek och kärlek från alla.

Vilken rådgivning har du för någon som vill driva animering?

Min favorit att ge är, "Gör det."

Det är så otydligt råd för något som kan ha lager av problem. Du kan inte bara göra någonting, men samtidigt, genom min erfarenhet, liksom att se andra människor gå igenom sina vägar i livet, är det största och enklaste sättet att lära dig någonting att verkligen göra det. Om du har en idé, gå sedan till det. Annars kommer du att sitta och tänka på det, och du kommer inte att veta om du faktiskt lär dig.

Till exempel visste jag inte att jag kunde avsluta en verklig komiker tills jag gjorde det. Egentligen håller den färdiga produkten i mina händer och kan gå igenom den och se vad jag kunde ha gjort bättre i slutet, så lärde jag mig så mycket snabbare än att bara tänka på det.

Det enklaste sättet att veta om du är bra på animation är att bara ta en animation 101-klass. Du kan också kolla in några bra animationstutorials på YouTube, eftersom det finns en generös gemenskap av artister som är villiga att lära ut vad de vet för personer som vill veta. För att få några grundläggande animerande erfarenheter, kanske du försöker skapa en flip-bok.

Denna intervju har sammanställts och redigerats för tydlighet.

8 sätt tusenåriga kan bygga ledarskapsfärdigheter