>> >> Lager att köpa om demokrater behåll Vita huset

Lager att köpa om demokrater behåll Vita huset

Anonim

Demokratiska presidentkandidaterna Martin O'Malley, Bernie Sanders och Hillary Clinton. (Getty Images)

I motsats till popularopinion har de demokratiska förvaltningarna visat sig lönsamma för aktiemarknadens investerare. Sedan president Barack Obama tog sitt uppdrag i januari 2009 har aktiemarknaden stigit högre i en hausseutveckling sedan mars 2009 och siffrorna är imponerande. Från och med mars 2009 låg vid 666, Standard & Poors 500-index klättrade till en heltidsnivå på 2.134 i maj 2015, trots att den drog tillbaka redan före förra veckans torkning.

Även om det kan vara kontraintuitivt, är Obama-administrationen inte ensam i sin positiva prestation, eftersom historien visar att börserna är nästan dubbelt så starka under demokratiska förvaltningar.

"För rekordet har det funnits 14 lågkonjunkturer och 18 björnmarknader under republikanerna och sju recesser och 16 björnmarknader under demokraterna", säger Jeffrey A. Hirsch, redaktör för Nyack, New York-baserade aktieföretags almanacka.

Aktiemarknaden speglar de olika ekonomiska resultaten med högre avkastning. "Sedan andra världskriget har de demokratiska presidenterna en genomsnittlig ökning på 11, 2 procent i S & P 500 jämfört med en 6, 3 procent vinst för republikanerna", säger Sam Stovall, VD för amerikanska aktiestrategin vid S & P Capital IQ i New York.

Med inriktning på sektorns och aktieplockning kan olika politiska prioriteringar göra skillnad beroende på vem som kontrollerar Vita huset. Här är en titt på tre lager sektorer analytiker tror att det kan fungera bra om demokrater behåller kontrollen över Vita huset i nästa års val.

Alternativa energilager. Medan republikanerna ses som stora försvarare av oljeborrning och eldstadskolens energiproduktion uppfattas demokrater som miljöaktivister som gynnar så kallad ren energi eller förnybar energi.

Förnybar energi omfattar sol-, vind-, geotermiska och vattenkraftkällor och är i procent den snabbast växande kraftkällan enligt Internationella energibyrån. Globalt sett beräknas förnybar energiproduktion öka till 25 procent av bruttoproduktionen år 2018, en ökning från 20 procent 2011. Demokratiska strategier kan stödja denna redan växande trend.

Topp alternativa energiförsörjning: "Vår favorit är SunEdison", säger Stovall. SunEdison (ticker: SUNE) är en ledande installatör av solsystemet. Aktien har femstjärnigt betyg och en "stark köp" rekommendation från S & P Capital IQ. Efter en 12 procent kollaps förra veckan handlar SUNE-aktien för cirka 11 USD per aktie, men S & P Capital-projekten går över 12 månader till 32 USD.

Hälsovårdslagren. Tidigare statssekreterare Hillary Clinton är den nuvarande demokratiska frontrunneren, och om hon skulle vinna nomineringen och Vita huset, kan det visa sig en välsignelse för sjukvårdsaktier, säger analytiker.

"Hillary är verkligen passionerad om hälsovårdsreformen, så oddsen för en betydande expansion av Obamacare är ganska hög om hon väljs", säger Hilary Kramer, hedgefondschef, aktieanalytiker och redaktör för GameChangers nyhetsbrev.

"Leta efter demokraterna för att försöka dubbla ner på prisvärd omsorgslagen genom att se till att finansieringen stöder full omsorgsutbyte - till förmån för sjukhus och förvaltade vårdföretag", säger Brad McMillan, chefsinvesterare vid Commonwealth Financial Network i Waltham, Massachusetts.

Medan Kramer säger att sjukhus och försäkringsbolag redan har gynnats av Affordable Care Act, skulle ett Clinton White House hjälpa andra segment av branschen. "Det här är en riktig chans att komma in i medicintekniska företag som kan göra allmän täckning mer kostnadseffektiv och eliminera faktiskt några av det massiva regeringsavfallet som för närvarande påverkar Medicare, Medicaid och andra program. Vi tittar på elektroniska patientregister, förebyggande vård, leverantörer av arbetsgivarförmåner, "säger hon.

Top healthcare stock pick: Kramer gillar Envision Healthcare Holdings (EVHC), ett ambulans- och akutvårdsföretag. Företaget slog Wall Street andra resultatprognoser med ett justerat resultat per aktie på 37 cent. Aktien handlade nyligen för cirka 42 dollar per aktie.

Konsumentklammerlager. Konsumentklammerbranschen innefattar företag som säljer mat, drycker och hushållsartiklar. Ett demokratiskt vitt hus kommer att göra stigande löner för låginkomstfolk en prioritet, säger McMillan. I sin tur skulle dessa politik "kunna ge dem mer utgifter, varav mycket kommer sannolikt att spenderas på häftköp. Mer inkomst för de lägre betalda borde tillåta mer utgifter på nödvändigheter, eftersom intäkterna börjar hämta priserna."

Top Consumer Staples Stock Picks: Kramer lyfter fram två lager i denna sektor som kan gynna en demokratisk förvaltning: Procter & Gamble (PG) och Johnson & Johnson (JNJ). Dessa lager kan gynna både en ökning av inhemska konsumtionsutgifter i USA och även från ökad internationell försäljning, som avser en potentiell strategi för amerikanska dollar.

"Jag tror Hillary skulle vara den kandidat som är minst sannolikt att försvara dollarn, vilket nu är för stark för amerikanska exportörer att bära", säger Kramer. "Hon är också den ledigaste frittstående kandidater. Titta på henne bakom kulisserna jobba med sin man för att öppna NAFTA. Det kan finnas ett annat stort gränsöverskridande ekonomiskt initiativ som väntar i vingarna i en ny Clinton-administration. några av våra största exportörer är varumärkena för hushållsprodukterna, så jag satsar på att de företag skulle få en valutahalsvind från Hillary att de kanske inte tycker om det republikanska scenariot. "