>> >> Stock Market Showdown: McDonalds (MCD) vs Burger King (QSR)

Stock Market Showdown: McDonalds (MCD) vs Burger King (QSR)

Anonim

Burger King och McDonald's (Getty Images)

Sink dina tänder intothis sanning: Fastfood burger lador har inte alltid banat en kör-thru väg till vinst. Några stora märken från 1950-talet köpte boskapsgården på 1980-talet i händerna på företagets föräldrar som sov vid grillen.

I sin topp präglade Burger Chef 1200 restauranger - vid tiden bara 400 bakom McDonald's Corp. (ticker: MCD). Det skapade Funmeal år före McDonalds Happy Meal. Men 1996 dödade det kanadensiska företaget Imasco det efter att ha lagt det i Hardees. (I ett dubbeltäckande fall av poetisk rättvisa gick Imasco under fyra år senare.)

Och medan den sedan återvunnit ånga, led Jack i lådan (JACK) en ny koksmeltning 1985 tack vare Ralston Purina. Även när namnet "Monterey Jack's" presenterades (och misslyckades) sålde Ralston Purina ut till kedjans chefer. Under tiden blev stora marknader övergivna i städer som Chicago, mycket till rädsla för lojala Boxheads.

Men två Elvis-era-kedjor uppstod på topp: McDonalds och Burger King, med den senare som gör en 12, 5 miljarder dollar fusion med kanadensiska kedjan Tim Hortons 2014 för att bilda Restaurant Brands International (QSR). Givet, nr 3 Wendys restauranger (WEN) har cirka 6 500 restauranger. Men det är mindre än hälften Burger Kings tally (15 000) och cirka 18 procent antalet McDonalds platser (36 500).

Trots att konkurrenterna försöker fylla ett avancerat tomrum, inklusive upstarts Smashburger och Shake Shack (SHAK), kämpar den största striden mot kundernas hjärtan och munen ner till nr 1 mot nr 2. Det är: den pasty-faced Ronald McDonald mot den mustachioed Burger King låst i en uppvärmd burk match.

Även om båda fick berömmelse för hamburgare med monolitiska moniker (Big Mac och Whopper), slutar likheterna, med färre paralleller på affärsnivån.

"De har olika ledningsfilosofier", säger Scott Rothbort, president och grundare av Lakeview Asset Management. "McDonalds har blivit förvaltad av en hemmagjord uppsättning talanger och det är mycket mer företagande." Burger King i kontrast "har mer av en privat equity mentalitet: Hur kan vi ta något privat, klämma allt eget kapital ut ur det, göra det offentligt och ta det privat igen?"

Låt oss nu påpeka att Rothbort - professor vid finansdepartementet vid Seton Hall University - har kontor i Henderson, Nevada och Millburn, New Jersey. När han gör 2, 600 mils bilresa mellan de två, som han gjorde för två månader sedan, talar han informellt om snabbmatsspår så som vissa barn kolla på tillståndsskyltar.

"Det finns mycket mer McDonald än Burger Kings, inte många Wendys och en hel del KFCs", säger Rothbort, som studerar sektorn nära. "Du får se många Yum! Brand (YUM) begrepp också: Pizza Hut och Taco Bell. Vi drar av vägen för att gå in och se hur de gör det."

Genom en mycket större räkning återspeglar ett förhållande mellan butikerna (ca 2, 4: 1) inte på något sätt finansiell klyftning. "MCD är en behemoth", säger Bob Johnson, VD och koncernchef för American College of Financial Services i Bryn Mawr, Pennsylvania. "Det har en marknadsandel på 106 miljarder dollar, mer än 10 gånger QSR: s 9, 7 miljarder dollar."

Burgare utgör det största utesegmentet i USA. Det genererade 53 miljarder dollar i försäljningen bland de tre bästa kedjorna ensam 2014, enligt branschhandeln BurgerBusiness.

McDonalds har en fördel jämfört med Wendys och Burger King med sin populära frukostmeny. En stor nackdel var dock VD Don Thompson: en snabbmatflop som överbelastade McDonalds meny till bjudning av lojala kunder.

Installerat under 2012 var Thompson ute mindre än tre år senare. Under hans klocka tog stocken en McBeating, som faller mer än 10 procent. Och sedan? Det är mer än en tredjedel, handlar på $ 122 per aktie.

"Den nya vd Steve Easterbook har helt nyskapat hur företaget presenterar sin mat för allmänheten", säger Yale Bock, en portföljchef på Covestor och ordförande för YH & C Investments i Las Vegas. "Han har ändrat försörjningskedjan, reducerat och förenklat menyn, och skapade mer flexibilitet i måltidskombinationer." Och i en nick till ännu snabbare mat har han intensifierat användningen av appar, lojalitetsprogram och kioskleverans.

Medan McDonalds rester baserade i Chicago, där kedjans franchising startade 1955, har Burger King dragit upp satsningar för Kanada. QSR har sitt huvudkontor i Oakville, Ontario, på grund av Tim Hortons fusionen.

Många har ifrågasatt facket, eftersom Tim Hortons har en nisch i kaffe och munkar. "Jag ser inte synergierna och det är inte som Tim Hortons är en internationellt känd kedja", säger Rothbort. "Jag tror inte Starbucks (SBUX) kunde bry sig mindre."

Men Bock kallar alliansen "ett djärvt initiativ."

"Timmy's" är en institution i Kanada, med kanadierna som väntar i linje dagligen ", säger Bock och tillägger:" Den senaste resultaträkningen visar att Tim Hortons kompa-butiksförsäljning ökade med 5, 6 procent i fast valuta och Burger King fortsatte med 4, 6 procent."

QSR är 20 procent framåt i aktiekursen från starten av 2014 och handlar nästan 43 dollar per aktie. Analytiker lutar positivt, men sex av nio företag kallar det en "hålla". När det gäller MCD, kallar nio av 24 en "stark köp", men ett dussin etikett är det en "håll", en "underpresterande" och en en "sälja".

Om QSR har någon analytikerfördel kan den inte korrelera med investeringsstatistik. "MCD är mer attraktivt prissatt vid 24 gånger intjäning, jämfört med QSRs heftig 55 gånger flera", säger Johnson. "Det erbjuder också ett mer attraktivt utbyteutbyte på 2, 87 procent jämfört med QSR: s 1, 18 procent."

Men saknar båda företagen ut på plat du jour: den exklusiva burger? Shake Shack går i stora längder för att främja dess användning av helt naturligt angusbiff. Smashburger är en chans att gå offentligt, och Lorton, Virginia-baserade Five Guys är allestädes närvarande i stora amerikanska städer med mer än 1500 platser.

Men Smashburger är fortfarande privat, fem killar kan förbli så långt i åratal och Shake Shack har inte levt upp till sin självsignade hype. I 60-plus-butiker är det en fläck på burgerkartan.

Under tiden finns det redan tecken på kundmattning över höga priser. Två Shake Shack-dubbla hamburgare, en skaka och två mindre än generösa order på frites kommer till 39 USD före skatt - ännu mer än bolagets aktiekurs på 35 dollar.

Således är det meningsfullt McDonalds och Burger King har motstått trender mot dyrt kött. Medan gräsmatad nötkött, till exempel, har blivit en runaway favorit bland hälso-medvetna livsmedelsbutiker, gör en annan grön gräs tillgång de äkta burgerkedjorna glada och feta: land.

Rothbort säger: "McDonalds är ett stort fastighetsbolag. De äger landet, de äger byggnaderna, de äger hyrorna. Således får de mycket av sitt kassaflöde. De mer framgångsrika restaurangbolagen är fastighetsbolag - och de "handlar om egendom som de köpt i några fall för 40, 50 eller 60 år sedan. Det är ren vinst."

Och det kunde sizzle beståndet av McDonalds och Burger King genom nästa hundra miljarder hamburgare.

Bäst anpassade konsumentcykliska fonder

Vanguard Consumer Discretionary ETF

videobandspelare

Fidelity® MSCI Consumer Discret ETF

FDIS

Consumer Discret Sel Sect SPDR® ETF

XLY

iShares amerikanska konsumenttjänster

IYC

iShares Globl Consumer Discretionary

RXI

SPDR® S & P Retail ETF

XRT

SPDR® S & P Homebuilders ETF

XHB

VanEck Vectors Retail ETF

RTH

PowerShares Dynamic Leisure & Entmnt ETF

PEJ

Första Förtroende Cnsmr Discret AlphaDEX® ETF

FXD

Fond

Pris

1 års återkomst

$ 122, 381, 8%
$ 30, 581, 9%
$ 78.335, 5%
$ 143, 561, 6%
$ 86, 013, 2%
$ 41, 3612, 4%
$ 33.164, 4%
$ 75, 903, 8%
$ 33, 943, 9%
$ 33, 546%

Lagerinformationen är korrekt den 17 juni 2016.

Eller se US News 'lista över Best Fit Consumer Cyclical Funds "

Rättad den 17 juni 2016: En tidigare version av denna berättelse rapporterade felaktigt staden där Five Guys-kedjan har sin huvudkontor. Det är i Lorton, Virginia.