>> >> Stock Market Showdown: Mål mot Wal-Mart

Stock Market Showdown: Mål mot Wal-Mart

Anonim

Vilken mega-återförsäljare kommer ut på toppen? (Getty Images)

Även om hyllorna vid din lokala Target Corporation (ticker: TGT) och Wal-Mart Stores, Inc. (WMT) kan lagras bra, hittar du fortfarande inga lager på dessa hyllor - inte det slag som gör investerare rika, hur som helst.

Visst har båda företagen långt överskridit sin ödmjuka början - Mål i förorten St. Paul, Minnesota och Wal-Mart i Rogers, Arkansas. Men idag står de också på en utmanande korsning i en konkurrenskraftig digital ålder.

I år är målandelarna cirka 8 procent. Men så sent som i maj var aktien på riva, med 12 procent från januari till april. Därefter kom majs andra kvartals resultatrapport, och investerare straffade Target efter att det syftade till tjurens öga, men slog istället björnen bakom.

Medan intäkterna ökade med 16, 5 procent var försäljningen missade prognoser och vägledning från företaget glum. Mellan maj 10 och 18 dödade mållagret över 16 procent; Det handlar för närvarande nära $ 69 per aktie.

Wal-Mart har å andra sidan haft en stadig stigning i år, så gradvis och sublim kunde du inte skyllas om du missade det. Aktien, som nu handlas på $ 72, är drygt 17 procent år 2016.

Wal-Mart har få om några hot så långt som copycats till sin tegelstensmodell, även om dess Sam's Club har en mycket nära konkurrent i Costco Wholesale Corp. (COST). Liksom Target står Wal-Mart inför stela huvudvindar från andra hörn av detaljhandelns sfär. Således finns det en märklig äpple-till-apelsiner paritet mellan de två, och du behöver inte slå producera sektionen för att upptäcka det.

"Samtidigt som Target kämpar för att behålla mer än 6 procent bly över Wal-Mart i vinstmarginal, kämpar Wal-Mart för att hålla sig över vattnet från det oundvikliga e-handelshotet från Amazon.com (AMZN)", säger KC Ma, chef av George Investments Institute vid Stetson University i DeLand, Florida.

Faktum är att Amazon fortsätter att dominera alla saker e-handel, och passerade Wal-Mart i juli i fjol som världens största återförsäljare. Men det är inte att säga Wal-Mart har gett upp på digital fronten - faktiskt långt ifrån det.

Wal-Mart hoppas kunna öka sin onlineförsäljning på 20-30 procent på kort sikt genom att utnyttja sin enorma distributionsplattform för att stödja digital försäljningstillväxt. Ändå sätter explosionen av e-handel ett nyfiken scenario där Wal-Mart och Target kunde möta osannolika konkurrenter: själva.

Om inget annat kan försäljningsutvecklingsnumren skingra lite om var företagen står. Siffror som tillhandahålls av investeringsanalysen och det finansiella forskningsföretaget FactSet visar försäljningsutvecklingen har inte varit det bästa av berättelser för antingen Wal-Mart eller Target.

Sedan januari 2013 har Target sett sin tillväxtnedgång från 4, 9 procent till 1, 6 procent i januari i år. Under samma period föll Wal-Mart från 5, 7 procent till -0, 7 procent. Se framåt, det är inte mycket bättre: FactSet-nummer visar att Wal-Mart i januari 2017 kommer att öka upp till 1 procent försäljningstillväxt - medan Target kommer att minska 5, 6 procent.

"Genom att investera 2 miljarder dollar i arbetskraft, hälso- och sjukvård och personalutbildning för de närmaste två åren är förmånen omedelbar: Wal-Mart aktieägare har blivit belönade 5 procent under de senaste sex månaderna, säger Ma. Mål, citerande förbättringar "inte erkända av marknaden" har sett att dess strategiska förändring möttes med avkastning på -4 procent.

Men åtminstone på social media fronten - en mätning som håller en nyckel till detaljhandelns framgång - Target håller klart ledningen. NetBase s "Social Media Industry Report 2016: Retail Brands" undersökte den övergripande utvecklingen av 60 ledande varumärken i hela sociala kanaler. Å ena sidan hittade socialanalysföretaget Target och Wal-Mart när det gällde social outreach.

"Mål var andra i nämnder och Wal-Mart fjärde", säger Paige Leidig, CMO på NetBase. "Målets räckvidd, nämnder och medvetenhetsnivåer var alla jämförbara. Men Targets varumärkespassningsindex rangordning var 41 medan Wal-Marts var 51, vilket tyder på att Target-konversationen var både mer positiv och mer passionerad."

Nr 1 på nämndernas rang? Amason. Tiffany och Co. (TIF) gjorde topps i varumärket passion kategori. Men om det fanns en sådan sak som mäklarnas passionindex, skulle den luxuösa juveleraren hålla allt överklagande av cubic zirconia: TIF-aktien är avstängd nästan 4 procent för året.

Samtidigt visar uppgången av dollaraffärer att vissa butiker kan bargaina en Wal-Mart eller Target-affär. Wall Street-typer märker definitivt: Dollar General Corp. (GD) var särskilt högoktant, vilket var 26 procent i år fram till augusti. En besviken resultatrapport slog upp generaldirektoratet, men nio av 20 analytiker räknar fortfarande med att det är ett "starkt köp".

Dessutom är TGT och WMT av tvivelaktiga skäl skilda från sina detaljhandelskamrater. Båda har dogged de senaste åren av dålig publicitet och en dyr efterdyning. Målets stora dataöverträdelse 2013 slog 40 miljoner kunder och nästan ensidigt accelererade antagandet av EMV-chipbaserade kreditkort i USA (Ja Target tar dem.) Allt sagt kostade brottet Target $ 252 miljoner.

Ändå är det chump förändring jämfört med motgångarna Wal-Mart förväxlad efter att ha drubbed för sin drakoniska arbetsmetoder. Som svar svarade företaget reformer som började förra året och kommer att öka lönerna med totalt 2, 7 miljarder dollar. Och medan det har gjort arbetaren bier lyckligare, anser marknadsvakare att det är ganska buzzkillen.

Efter överträdelsen gjorde Target ett smart drag till höger om fartyget. Ny VD Brian Cornell, som kom ombord i augusti 2014, stängde Targets underpresterande kanadensiska verksamhet och fokuserade på öppenhet med den amerikanska kundbasen.

Cornell har också meddelat ett skifte till en mer fokuserad konsumentstrategi och det fungerar, säger Ma: "Även om Wal-Mart har kämpat för att hitta den söta platsen för att matcha de rätta priserna och kvaliteten på produkterna att bära, har Target återgått till mindre, friskare, avancerade butiker med högre vinstmarginaler.

Så vilken mega-återförsäljare har fördelen i slutet? I den politiska årstids andan gör Ma sin prognos:

"Framåtblickande värderingsmodeller tyder på att WMT har ett verkligt värde på cirka 80 dollar, cirka 9 procent undervärderat. TGT har ett verkligt värde på 74 dollar med 7 procent undervärdering, säger han. "Så om valet hände idag, skulle Wal-Mart vinna."

Bästa Rabattbutik Lager

Dollar Tree Inc

Lagernamn

18, 79%

1 års återkomst

Wal-Mart Stores Inc

Lagernamn

13, 88%

1 års återkomst

Fem Below Inc

Lagernamn

13, 47%

1 års återkomst

Pricesmart Inc

Lagernamn

5, 84%

1 års återkomst

Costco Wholesale Corp

Lagernamn

4, 70%

1 års återkomst

Big Lot Inc

Lagernamn

0, 04%

1 års återkomst

Dollar General Corporation

Lagernamn

0, 91%

1 års återkomst

Target Corp

Lagernamn

10, 78%

1 års återkomst

Fred's Inc

Lagernamn

11, 44%

1 års återkomst

Sears Holdings Corp

Lagernamn

54, 15%

1 års återkomst

Dollar Tree Inc

18, 79%

Wal-Mart Stores Inc

13, 88%

Fem Below Inc

13, 47%

Pricesmart Inc

5, 84%

Costco Wholesale Corp

4, 70%

Big Lot Inc

0, 04%

Dollar General Corporation

0, 91%

Target Corp

10, 78%

Fred's Inc

11, 44%

Sears Holdings Corp

54, 15%

Lagernamn

1 års återkomst

Aktieinformation per den 4 oktober 2016

Se fler rabattbutiker lager