>> >> Håll dig trygg medan du handlar online här i högsäsong

Håll dig trygg medan du handlar online här i högsäsong

Anonim

Skydda ditt bankkonto och kreditkortsinformation genom att bara besöka säkra, säkra shoppingwebbplatser. (Jose Luis Pelaez Inc / Getty Images)

Du är beväpnad med hjälpmedel som du behöver spara pengar på denna semestersäsong. Du vet hur du ska budgetera, var och när du ska hitta de bästa erbjudandena och vad som ska få alla på din lista. Men vänta. Innan du loggar in och gör ditt nästa köp, finns det några strategier att lägga till i din verktygslåda. Läs vidare för en guide för att hålla din information och dina pengar säkra på denna semestersäsong.

Skydda dina lösenord. Använd unika och långa lösenord för varje inloggning, konto eller webbplats du använder. Uppdatera också lösenord regelbundet, helst var sjätte till tolv månader. Om du håller koll på alla dina lösenord är överväldigande, överför det till ett lösenordshanteringssystem. Program som Dashlane och LastPass hanterar säkert alla dina lösenord, identifierar hur säkra eller svaga dina lösenord är, meddela dig när en webbplats du använder har en dataöverträdelse och mer. Dessutom behöver du bara memorera ett lösenord för det program du använder, och allt annat är bara ett klick bort. Du kan även installera en plugin för webbläsare för att automatiskt ange dina inloggningsuppgifter när du surfar på webben.

Leta efter låset. När du besöker en återförsäljarwebbplats, kolla först adressfältet för en hänglås-symbol, vilket kommer att låta dig veta att det är en säker webbplats. Du kan också titta på början av webbadressen för en "s" i "https".

Aktivera tvåfaktors verifiering. När det är möjligt, aktivera tvåfaktors verifiering för dina konton. Denna förmåga först blev tillgänglig med bank- och finansiella tjänster, men nu erbjuder flera webbplatser detta för att verifiera din identitet. Du kan lägga till ditt mobilnummer för att få en text med en kod, som du anger innan du får tillgång till webbplatsen och ditt konto.

Installera uppdateringar. Håll din programvara uppdaterad och installera uppdateringar när de blir tillgängliga, inklusive antivirusprogram. Uppdatera också din webbläsare när du blir ombedd. Sårbarheter repareras ständigt, och nya versioner och korrigeringar släpps i varje uppdatering.

Titta på vad du klickar på. Klicka aldrig på en länk i ett email om du inte är bekant med avsändaren. En vanlig källa att vara medveten om är e-post med paketleverans, speciellt under semesterperioden när du förväntar dig mer leveranser än vanligt. Fake delivery notices är phishing-e-postmeddelanden för att få dig att öppna en bilaga eller klicka på en länk.

Lås det. Använd en säkerhetskod eller ett fingeravtryck för att komma åt din telefon och håll den alltid "låst". Om du förlorar eller förlorar din telefon, eller sämre - få den stulen - det kommer att hålla din information, lösenord och identitetssäker.

Verifiera källan. Innan du laddar ner en ny app, verifiera att den kommer från en betrodd källa. Istället för att söka i appbutiken, kolla upp källans webbplats för en länk till dess verifierade app. Fake apps som ser ut som den verkliga sak kan lätt misstas och kan innehålla skadlig kod som kan stjäla din personliga information efter att du har laddat ner dem.

Säkra när du handlar. Handla bara online med en säker eller lösenordsskyddad nätverksanslutning och undvik public Wi-Fi. Offentliga Wi-Fi-nätverk kompromissas enkelt, vilket gör din inköps- och betalningsaktivitet tillgänglig för hackare. Glöm inte att inaktivera automatisk Wi-Fi-anslutning på din telefon eller enhet, så att du inte omedvetet ansluter till ett oskyddat nätverk.

Recension. Under hela semesterperioden - och hela året, för den delen - håll ögonen på ditt kreditkortsutlåtande för eventuella avgifter som du inte känner igen. Rapportera eventuell misstänkt aktivitet till ditt bank- eller kreditkortsföretag så snart som möjligt, och finansinstitutet går igenom alla nödvändiga steg för att lösa problemet.

Förvara det säkert. När du checkar ut på en återförsäljarwebbplats kan du kanske se ett alternativ att spara ditt kreditkortsnummer för snabbare betalning nästa gång. Låt inte webbplatser spara ditt kreditkort eller bankinformation. Det är lite mer jobb att skriva in det varje gång, men om webbplatsen bryts mot hackare, är din onlinesäkerhet mindre sannolikt att äventyras.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt