>> >> Ska du använda dina pensionsbesparingar för att köpa ett hus?

Ska du använda dina pensionsbesparingar för att köpa ett hus?

Anonim

Innan låntagning från en pensionskassa borde hushållsköpare veta att det finns ett antal federala, statliga och lokala program som kan bidra till att minska stängningskostnaderna. (Getty Images)

Rob Werner, president och VD för Ardent Credit Union, uppskattar att cirka 10 procent av inteckningsansökningar som kommer genom hans institution inkluderar vissa pensionsfonder för att täcka stängningskostnader. I många fall är pengar från ett individuellt pensionskonto eller 401 (k) endast för en del av betalningen i stället för hela beloppet.

Experter är delade över om detta är ett smart finansiellt drag. Vissa finansiella rådgivare säger arbetstagare ska hålla händerna av pensionskassor, oavsett vad. Andra argumenterar för att det finns tillfällen då det är vettigt att dyka in i ett pensionskonto för ett heminköp. Som med så många ekonomiska frågor finns det inget svar som kommer att tillfredsställa alles situation.

Priset för pensionsutbetalningar. Innan du drar pengar från en pensionsfond är det viktigt att förstå reglerna. Återköp från traditionella IRA eller 401 (k) s före ålder 59 ½ kommer att medföra en straff på 10 procent och är också föremål för inkomstskatt. Upp till $ 10 000 kan vara befriad från straffet om det tas från en IRA för kvalificerade första gången hem köp.

"Om du har en Roth IRA är det förmodligen det bästa alternativet", säger Kathy Cummings, senior vice president för bostadsrättslösningar och prisvärda bostadsprogram hos Bank of America. Eftersom avgifter till Roth-konton redan har beskattats är tidiga återköp av huvudbeloppet inte föremål för inkomstskatt.

I stället för att ta en utdelning från ett pensionskonto, är ett annat alternativ att ta ett 401 (k) lån. Många planer tillåter lån värda upp till hälften av det redovisade värdet av kontot eller $ 50.000, beroende på vilket som är mindre. Dessa pengar kan betalas tillbaka över fem eller flera år när det är vanligt att köpa en primär bostad, beroende på planens regler. Om en arbetstagare lämnar sitt jobb medan lånet är ute måste balansen återbetalas omedelbart eller bli föremål för skatt och påföljder.

Saknar investeringsvinster. Kostnaden för att ta pengar från en pensionsfond är mer än bara de skatter och påföljder du betalar, säger Ethan Vickery, en agent med Triplemint. Han arbetar med kunder som köper condos och co-ops i New York City och uppmanar försiktighet innan de tar pengar från pensionsfonder. "Förstå att dessa åtgärder kommer att förändra din ekonomiska bild på ett sådant sätt att det kan få dig att se mindre önskvärt ut för ett bräde, vilket skulle göra hela träningen mögel", säger han.

Vickery är inte den enda som inte säljs på tanken om att pensionen återkallas eller lånas. "Jag tror starkt att det är fel att göra, " säger Brent Wilsey, VD för Wilsey Asset Management i San Diego. Enligt Wilsey skulle det kunna innebära att en arbetstagare kommer att ha 600 kronor mindre i månaden vid pensionering genom att ta $ 30 000 av ett 401 (k) konto i 20 år. Det antas att pengarna skulle ha fått 7 procent per år medan de investerades.

15 Pensioneringsfel att undvika

Håll dig på kursen, eftersom vägen till pension framgång har potentiella slag och distraktioner.

Kira Brecht 19 juli 2016

Även om egendom ofta tjänar värde, varnar Wilsey köpare mot antagande som kommer att bli fallet. "[Folk] köper en deprecierande tillgång på en uppskattande mark, " säger han. En annan nedgång som 2008 kan lämna dig utan hem och utan tillräckliga pengar för pensionering om du sänker dina besparingar för en förskottsbetalning.

Även om det inte är lika enkelt som att ta ut ett 401 (k) lån, säger Wilsey: "Våra föräldrar köpte hus och skrapade och skrapade och slog bort pengar." Han rekommenderar att dagens låntagare gör detsamma.

Bli en husägare. Inte alla tycker att det är en dålig idé att låna från en 401 (k) för att köpa ett hus. Utan 20 procent nere kräver långivare privata inteckning försäkringar, vilket kan lägga till $ 100 eller mer till dina månatliga betalningar. "Om du kan låna från din 401 (k) för att få den sista $ 5000 för att undvika PMI, .

Det är verkligen inte en hemsk strategi för inköp av ett hem, säger Werner.

Cummings säger att låna från en 401 (k) kan också vara meningsfull i en lågränta, höghyrda miljö. Hon noterar sin hemstad Charlotte, North Carolina, har sett hyrespriserna ökar i genomsnitt 6 procent per år. Någon som vill undvika stigande hyreskostnader och låsa i låg ränta kan finna att låna från en pensionsfond hjälper till att hålla långsiktiga bostadskostnader överkomliga.

Att ta lån från 401 (k) blir ett problem när folk börjar känna sig bekväma doppa i pengarna för något ändamål. Det är dessutom riskabelt för alla vars anställning inte är stabil. Därför rekommenderar Werner bara att ta ut vad som är absolut nödvändigt och bara göra det om du känner dig säker på att du kommer att stanna kvar till jobbet tills lånet är betalt.

Vince Liuzzi, vice vd och chefsbankschef för DNB First, säger att hans institution deltar i program genom initiativet First Front Door och Pennsylvania Housing Finance Agency. Båda erbjuder utbetalningsbistånd till kvalificerade köpare. "Så länge du bor i ditt hus i fem år blir det ett bidrag som inte behöver återbetalas, säger Liuzzi.

För att ta reda på vilka program som finns tillgängliga rekommenderar Cummings att man söker ett bostadsrådgivningsorgan godkänt av det amerikanska departementet för bostäder och stadsutveckling eller HUD. Även om det kan finnas en avgift för att använda en rådgivares tjänster, kan det vara pengar som spenderas. "De kommer att känna till alla alternativ och alla kvalifikationer", säger Cummings.

Oavsett hur du får pengarna för din förskottsbetalning borde du inte tömma alla dina pengar på stängningskostnader. "Se till att du har lite pengar i besparingar efter avslutande", säger Liuzzi. "Du måste sätta upp de nya gardinerna."

10 tips för att öka din IRA-balans

10 tips för att öka din IRA-balans