>> >> Ska du ta din bil vid pensionering utomlands?

Ska du ta din bil vid pensionering utomlands?

Anonim

Du kanske behöver köpa en ny bil om du flyttar utomlands för pensionering. (Getty Images)

Att äga en bil inretirement kan vara en skuld, en kostnad och ett besvär. Så, när du flyttar utomlands, överväga om du verkligen behöver ditt eget fordon. På många av världens mest tilltalande platser att gå i pension kan du leva lyckligt bilfritt och komma runt överallt du skulle behöva eller vill gå dag till dag till fots.

Det finns emellertid några utomeuropeiska platser där det skulle vara svårt och obekvämt att försöka komma över utan att äga en bil. Då måste du bestämma om du ska ta med dig din bil hemifrån eller köpa en när du kommer dit du ska.

Tänk om din nuvarande bil är lämplig. Du kanske inte kan köra eller enkelt behålla din nuvarande bil i ett annat land. Till exempel, i Irland kommer din amerikanska bilens ratt att vara på fel sida. Även faktor i kvaliteten på vägarna. Du vill inte skicka en minivan till en utvecklingsstads strandstad. Det blir ingen match för vägarna, och du måste ständigt byta däck och justera framänden. På landsbygden i Latinamerika och Karibien behöver du en fyrhjulsdriftbil eller SUV.

Faktor i kostnaderna för frakt av ett fordon. Det kan vara dyrt att transportera en bil till ett annat land. Om du har förvärvat pensionärvisumstatus i ditt nya land, avstår vanligtvis skyldigheten att importera din bil, men det kan inte vara fallet i alla länder.

Hämta en ny bil när du kommer dit. Om du vill äga en bil i ditt nya hem utomlands kan det vara lättare och mer förnuftigt att sälja din nuvarande bil och köpa en annan i det nya landet. Nyckeln är att vara minst lika försiktig under inköpsprocessen som du skulle vara hemma. Köp inte den första bilen du ser, och köp inte någon bil utan att ha inspekterad av en lokal mekaniker du litar på.

Här är fem saker att komma ihåg när du handlar för en bil i ett främmande land:

Även om du pratar språket, ta en lokal shopping med dig. Allt, inklusive att köpa en bil, har ett protokoll som skiljer sig från land till land. Ta reda på hur mycket du borde förvänta sig för att kunna förhandla ut klistermärkepriset och vilka garantier eller tillägg som är standard. I Panama ska begagnade bilar som köps via en återförsäljare komma med minst en månads garanti. En lokal känner till dessa standarder.

Förvänta dig att köpa en bil i utlandet för att ta mer tid och ansträngning än i USA. I USA är det möjligt att handla och till och med köpa en bil till det pris du vill betala utan att lämna ditt hem. I resten av världen är det inte så. Du måste investera tid att besöka olika återförsäljare, kamma tidningen klassificerade annonser och punda trottoaren letar efter "till salu" skyltar i bilfönster.

Innan du väljer en bil, kostar reparationskostnader. Olika bilmärken och modeller är mer eller mindre vanliga i olika delar av världen, vilket innebär att det för vissa bilar på vissa ställen kan vara svårt att hitta mekaniker som vet hur man reparerar dem och de delar som krävs för att reparera dem. På platser som Panama och Nicaragua är reparationer generellt mycket billigare än i USA, eftersom arbetskraftskostnaderna är mycket lägre. Du kan få en platt däck reparerad vid en bensinstation i Panama för $ 2. Å andra sidan kan standarden på typiska reparationsarbeten inte vara vad du förväntar dig. Mekanik, framförallt i det inre av länder som Panama, Nicaragua och Belize, föredrar att svetsa brutna delar tillbaka tillsammans, till exempel i stället för att ersätta dem.

Vet vad du måste bära i din bil. I Panama är du skyldig att hålla ett nödvägs kit som alltid innehåller fläckar i ditt fordon, liksom den aktuella utgåvan av den nationella förarens handbok. Du kan hitta dessa böcker till försäljning på apotek och i kiosker runt om i landet. Om du dras av av någon anledning kan trafikanten be att se dessa saker.

Uppfyll lokala krav på lokalen. Du kommer förmodligen att kunna köra i ditt nya land under en viss period på ditt amerikanska körkort, vanligtvis tre månader till ett år. Du måste få ett lokalt körkort i ditt nya land innan din förmåga att köra på din amerikanska licens löper ut.

Många länder tillåter dig att byta ut din amerikanska licens för en lokal eller helt enkelt bekräfta att du har en amerikansk licens och sedan utfärdar en ny. Du kanske måste ha din amerikanska licens "autentiserad" på det lokala amerikanska konsulatet innan landets myndigheter kommer att acceptera det vid utbyte. I vissa länder måste du dock kvalificera dig för en ny licens enligt lokala krav. Till exempel, för att erhålla ett irländsk körkort måste du ta både skriftliga och färdiga körprov. Var försiktig med att studera och träna för provet. Vissa regler på vägen i ditt nya land kan överraska dig, till exempel vem som har rätt väg i en rondell i Irland.

Du betalar en årlig avgift för skyltar och fordonsregistrering överallt i världen. I vissa länder måste dessa avgifter emellertid betalas personligen, vilket ger ett extra steg till processen.

Kathleen Peddicord är grundaren av Live and Invest Overseas Publishing Group.

De bästa ställena att gå i pension år 2019