>> >> Ska du slå din 401 (k) för orkan reparationer?

Ska du slå din 401 (k) för orkan reparationer?

Anonim

IRS kommer att tillåta Harveys offer att dra in pensionsfonder för akutkostnader. (Getty Images)

IRS ger victorian Harvey offer med tunga skador och akutkostnader ett okonventionellt sätt att få ekonomisk lindring genom att göra det lättare att få tillgång till pensionssparande.

Stormoffren bör dock tänka två gånger innan de tar svårighetsfördelningar från 401 (k) och andra pensionsplaner om det inte är absolut nödvändigt.

Denna vecka avstod IRS-reglerna som begränsar offer för orkanen Harvey från att få tillgång till anställda sponsrade pensionsfonder. IRS tillhandahöll tidigare samma slags lättnad till offer för orkanen Sandy och orkanen Katrina.

IRS löser tillfälligt regler om pensionsplaner, motgångsavdrag eller lån för medborgare som bor i vissa områden som drabbats hårdast av stormen.

För vissa stormoffer kan pensionsbesparingar vara de enda medel som de har avsatt för att hjälpa dem att navigera de närmaste månaderna. Consumer Federation of America uppskattar att endast cirka 20 procent av stormoffer i Houston-området ägde översvämningsförsäkring.

För offer utan sparande och översvämningsförsäkring kan det genomsnittliga medelbeloppet på $ 5 000 för federalt nödhanteringsbyrå inte omfatta mat och tryggt skydd under de närmaste månaderna. Men experter uppmanar offer att inte dyka i pensionskonton om det inte är absolut nödvändigt.

"Tänk väldigt noga innan du gör ett tidigt tillbakadragande från ett pensionskonto, säger analytiker Greg McBride i Bankrate.com, enligt USA Today. "Även om det är tillåtet, handlar det om ett permanent återgång till din pensionsplanering."

Avdrag från ett pensionskonto borde vara en sista utväg, säger McBride. För offer utan några nödsituationer, föreslår han att undersöka kreditkort med 0 procent inledande perioder.

Kvalificerade pensionsplaner har rätt att låna 50 procent av sin nuvarande balans upp till högst $ 50 000. Brottavdrag från pensionskonton kommer fortfarande att vara föremål för standard 10 procent tidigt utbetalningsavgift, säger IRS.

Lån som lånas från pensionskonton måste normalt återbetalas (med ränta) inom fem år eller vara föremål för påföljder. Offren har till och med den 31 januari 2018 att utnyttja de regler för tillfällig pensionskassans tillträde.